arkosw Posted April 11, 2021 Share Posted April 11, 2021 Witam. Mam xiaomi aqara hub v2 Czujnik temperatury ten malutki kwadratowy chciałbym go wykorzystać do sterowania elektrycznym ogrzewaniem podłogowym, przy użyciu gniazdka xiaomi. Problem w tym, że nie mam urządzenia które połączy termometr z systemem mi home. Pytanko co kupić żeby to wszystko hulało ? żeby nie kupować niepotrzebnie kolejny hub, moze są inne urządzenia które to połączą? Np. zawsze chciałem mieć lampę ambient candela, czy bedzie działać? Ew. moze są inne takie urządzenia które to połączą?? I pytanie nr. 2 czy żarówki xiaomi yeelight "retro" mają regulacje barwy światła ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 12, 2021 Author Share Posted April 12, 2021 (edited) 21 godzin temu, CiekawyŚwiata napisał: Ma dość niedokładny higrometr, ale jeszcze nie wiesz, że go potrzebujesz :] Szczerze ? nie wiem do czego by mi się higrometr przydał, poza nawilżaczem powietrza do czego jeszcze może służyć ?? Cytat Oszczędziłeś, więc teraz pora na wydatki. Polecam kupić okrągły z einkiem na BLE lub kwadratowy bez wyświetlacza na Zigbee. I tu sie pan mylisz panie kolego Kupiłem ten akurat bo mi sie spodobał i chciałem mieć podgląd bez wchodzenia w aplikacje ( przyznaje nie sprawdziłem wymiarów i troszkę byłem zaskoczony jego wielkością ? ) Czyli kupić ten bez wyświetlacza i będzie hulało ? ( a ten z wyświetlaczem nie będzie połączony z systemem) A no i są ( te bez wyświetlacza ) okrągłe xiaomi i kwadratowe aqara, różnią sie tylko wyglądem czy któryś jest lepszy ? Edited April 12, 2021 by arkosw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomszy1 Posted April 12, 2021 Share Posted April 12, 2021 Podobno Aqara są dokładniejsze. Ale osobiście ich nie porównywałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts