Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Jaka bramka ble do systemu smart home

arkosw
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam xiaomi aqara hub v2 

Czujnik temperatury ten malutki kwadratowy
chciałbym go wykorzystać do sterowania elektrycznym ogrzewaniem podłogowym, przy użyciu gniazdka xiaomi. 

Problem w tym, że nie mam urządzenia które połączy termometr z systemem mi home. 

Pytanko co kupić żeby to wszystko hulało ?   
żeby nie kupować niepotrzebnie kolejny hub, moze są inne urządzenia które to połączą?   Np.  zawsze chciałem mieć  lampę ambient candela,  czy bedzie działać?  
Ew. moze są inne takie urządzenia które to połączą??  

I pytanie nr. 2 czy  żarówki xiaomi yeelight  "retro"  mają regulacje barwy światła  ?? 

21 godzin temu, CiekawyŚwiata napisał:

Ma dość niedokładny higrometr, ale jeszcze nie wiesz, że go potrzebujesz :] 

Szczerze ? nie wiem do czego by mi się higrometr przydał, poza nawilżaczem powietrza do czego jeszcze może służyć ?? 

Cytat

Oszczędziłeś, więc teraz pora na wydatki. Polecam kupić okrągły z einkiem na BLE lub kwadratowy bez wyświetlacza na Zigbee. 

I tu sie pan mylisz panie kolego :)  
Kupiłem ten akurat bo mi sie spodobał i chciałem mieć podgląd bez wchodzenia w aplikacje  ( przyznaje nie sprawdziłem wymiarów i troszkę byłem zaskoczony jego wielkością ? )

Czyli kupić ten bez wyświetlacza i będzie hulało ? (  a ten z wyświetlaczem nie będzie połączony z systemem)

A no i są ( te bez wyświetlacza )   okrągłe xiaomi  i  kwadratowe aqara,  różnią sie tylko wyglądem czy któryś jest lepszy ? 

Edited by arkosw