Jacek S. Posted March 22, 2021 Share Posted March 22, 2021 Jako baaardzo początkujący w dziedzinie smart home, więc podzielę się problemem jak dla mnie trudnym do rozwiązania - z nadzieją na uzyskanie odpowiedzi :). Otóż napotkałem na problem dotyczący parowania urządzeń aqara z bramką Mi Smart Home Hub. Każdorazowa próba sparowania kostki aqara z w/w bramką kończy się komunikatem (widocznym po wyszukaniu kostki w aplikacji Xiaomi Home i próbie połączenia jej z bramką) o treści: "urządzenia nie są zgodne". Czy bramka Xiaomi jest "kompatybilna" z urządzeniami Aqara - jak zapewnia wielu - czy jednak nie? W czym tkwi problem?. Z góry dzięki za podpowiedź Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 22, 2021 Developer Share Posted March 22, 2021 klikasz 3x szybko button na hubie, zeby wszedl w tryb parowania i resetujesz kostke. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek S. Posted March 22, 2021 Author Share Posted March 22, 2021 dzięki wielkie! zadziałało! Jupi! ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vormulax Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 Podpinam się pod temat. Mam hub v3 wersja europejska i zaczynam kupować różne czujniki. Chciałem kupić (jesscze nie kupilem) czujnik wibracji aqara i przycisk bezprzewodowy aqara. Z ciekawości wszedłem do aplikacji żeby spróbować, czy da się sparować w ogóle te urządzenia, bo na liście urządzeń widnieją, ale moja bramka jest szara i napis urządzenie nie jest zgodne. Chcecie mi powiedzieć, że pomimo tego napisu, jak kliknę trzy razy w przycisk na bo hubie, to mimo wszystko będzie się dalo sparować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted April 24, 2021 Developer Share Posted April 24, 2021 tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vormulax Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 1 godzinę temu, rezmus napisał: tak. Zainstalowałem wersję zmodyfikowana i tam pojawiło się więcej czujników. Tak to miałem zrobić, czy nie było potrzeby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted April 24, 2021 Developer Share Posted April 24, 2021 mod zawsze lepszy, ale sensory oficjalne na eu i tak by sie na org apce do huba dodaly po 3x klik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vormulax Posted April 24, 2021 Share Posted April 24, 2021 45 minut temu, rezmus napisał: mod zawsze lepszy, ale sensory oficjalne na eu i tak by sie na org do huba dodaly po 3x klik. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaganSpirit Posted November 13, 2022 Share Posted November 13, 2022 Wiem że odgrzewane temat ale mam wyzwanie z połączeniem Aqara Cube z Xiaomi Hub v.3. 3 x klik nie pomaga - nie wykrywa urządzenia pomimo resetu. Będę wdzięczny za sugestie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 W dniu 13.11.2022 o 14:25, PaganSpirit napisał: Wiem że odgrzewane temat ale mam wyzwanie z połączeniem Aqara Cube z Xiaomi Hub v.3. 3 x klik nie pomaga - nie wykrywa urządzenia pomimo resetu. Będę wdzięczny za sugestie Po pierwsze sprawdź baterię w kostce Po drugie wybierz z wyszukiwarki bramki jakiejkolwiek urządzenie, często 3 klik sprawia problem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts