Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Szybko spada bateria

Khotu
 Share

Recommended Posts

@Khotu

Jak czesto uruchamiasz apk amazwitwatch?

Apk działa sobie w tle bo musi byś miał powiadomienia, za kazdym razem gdy ją uruchamiasz to synchronizuje dane z zegarka, to jast dość energochłonne zarówno dla telefonu jak i zegarka.

Ja uruchamiając aplikację dwa razy dziennie mam zużycie bateri w tel na poziomie 1%.

Używam powiadomień na zegarku, a apke otwieram raz dziennie czasem rzadziej :/ poza tym taka synchronizacja trwa kilka sekund, to już granie przez godzinę nie bierze tyle baterii co apka :( nie wiem co zrobić, zegarek trzyma bardzo długo ale telefon rozładowuje się 1/4 szybciej.

• Developer
7 godzin temu, Khotu napisał:

Używam powiadomień na zegarku, a apke otwieram raz dziennie czasem rzadziej :/ poza tym taka synchronizacja trwa kilka sekund, to już granie przez godzinę nie bierze tyle baterii co apka :( nie wiem co zrobić, zegarek trzyma bardzo długo ale telefon rozładowuje się 1/4 szybciej.

Jaki telefon, jaki system, miałem to samo  na początku zabawy z Amazfit, napisz o co proszę może da się temu zaradzić

Samsung S7, custom rom(Helios), ale na stocku mialem to samo. BT włączony cały czas.

Ustawienia w zegarku: wyłączone wybudzanie podnoszeniem, dotykiem i jest auto tryb samolotowy na noc. Włączone powiadomienia połączeń, SMS, messengera. Sam zegarek trzyma bardzo długo.

Najdziwniejsze jest to, że pierwszego dnia po instalacji apki i ustawień fabrycznych zegarka jest lepiej i apka nie bierze tyle energii, ale później dzieje się właśnie to. Teraz znów zrobiłem reset i zainstalowałem od nowa, Jak na razie jest ok. Ale może jest jakiś sposób na to? Bo jak widzę screeny z telefonów xiaomi to zużycie jest znikome:/