pakazek 0 Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Witam, mam wrazenie ze moj krokomierz blokuje sie co jakis czas. Generalnie nalicza kroki "na zywo" ale czasem nie nalicza i po jakis czasie dodaje 30-50 ale znacznie mniej niz zrobilem w rzeczywistosci. Macie taki problem? Mozna to jakos naprawic albo przekonfigurowac? Quote Link to post Share on other sites
konotori 0 Posted July 26, 2018 Share Posted July 26, 2018 u mnie tak samo. Przeszedłem 5km policzył ok 50 kroków. Czasem liczy dobrze. znalazłeś na to jakieś rozwiązanie? Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted July 26, 2018 Developer Share Posted July 26, 2018 jeśli macie ROM 2.3.4.0 lub Romy bazujące na nim to niestety czasami taj jest, aczkolwiek u mnie ten problem nie występuje, wcześniej raz miałem takie podejrzenia ale wróciłem do Romu 2.3.2.8 i wynik był taki sam, więc raczej u mnie jest ok Quote Link to post Share on other sites
konotori 0 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 12 godzin temu, Kaudii napisał: jeśli macie ROM 2.3.4.0 lub Romy bazujące na nim to niestety czasami taj jest, aczkolwiek u mnie ten problem nie występuje, wcześniej raz miałem takie podejrzenia ale wróciłem do Romu 2.3.2.8 i wynik był taki sam, więc raczej u mnie jest ok kupiłem już z romem 2.3.4.0. Czyli albo wgrać starszy ROM albo czekać na nowsze i liczyć na to, że tam już będzie to poprawione? Quote Link to post Share on other sites
Przemekgks77 0 Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Mam ten sam problem, czy powrót do poprzedniego romu pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted August 21, 2018 Developer Share Posted August 21, 2018 Na 2.3.2.8 nie zanotowano tego 0roblemu 1 Quote Link to post Share on other sites
Przemekgks77 0 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 Dzięki, pomogło ???? Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 23, 2018 Share Posted August 23, 2018 U mnie było to samo, szkoda bo w nowej wersji jest auto pauza która się przydaje. Mam nadzieję, że w kolejnej wersji będzie już wszystko działało ok. Quote Link to post Share on other sites
novaq 0 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Dokładnie zaobserwowałem to samo u siebie, liczy kroki natomist nie robi tego na bierząco tylko wartości zmieniają się co ok 50 kroków. Wersja firmware PL 2.0.1 by Kaudii. Jakieś sugestie propozycje co zmienić/ustawić aby zliczał je na bierząco? Czy poprostu ten typ tak ma? Dziękuje pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted August 30, 2018 Share Posted August 30, 2018 Ta wersja romu tak ma, testuję teraz najnowszą wersję CN i zlicza prawidłowo, tylko znowu jest problem z tym że zegarek sam się czasem podświetla max jasnością. Quote Link to post Share on other sites
novaq 0 Posted August 31, 2018 Share Posted August 31, 2018 Przynajmniej wiem, że ona tak ma. Mi to nie przeszkadza - nie patrze się przecież cały czas na zegarek. Poczekamy na nową werję PL, a teraz zostanę przy tej - jednak wolę mieć polski język. Quote Link to post Share on other sites
masi0 0 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Na 2.3.5.0 też dziwnie zlicza Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted October 5, 2018 Developer Share Posted October 5, 2018 Oczywiście, że źle zlicza, a jeszcze problemy z synchronizacją ze starszymi wersjami aplikacji Amazfit oraz MiFit, dlatego na daną chwilę nie ma nowszej wersji z PL , bo obecna wersja softu praktycznie nic nie zmienia względem poprzednika, niby miało być lepiej ale jakoś nie wyszło . Quote Link to post Share on other sites
masi0 0 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 ktoś pisał do supportu amazfit w tej sprawie? Quote Link to post Share on other sites
michal01 66 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 Dziwne że wersje CN zliczają normalnie, a w International nie potrafią tego poprawić. Quote Link to post Share on other sites
masi0 0 Posted October 5, 2018 Share Posted October 5, 2018 pozosstaje czekac na kolejny update 2.3.5.0 jest z sierpnia - z kiedy jest wersja chinska? Quote Link to post Share on other sites
Developer Kaudii® 13,751 Posted October 5, 2018 Developer Share Posted October 5, 2018 Właśnie chcę zrobić wersję PL na bazie CN z możliwością wyboru języka jak w International, prace rozpoczęte, ale jeszcze musicie uzbroić się w cierpliwość 1 Quote Link to post Share on other sites
type89 0 Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Witam. Jestem tu nowy za wszelkie wpadki z góry przepraszam. Od maja posiadam Amazfit-a Stratos 2 z plusem kupiony w polskiej dystrybucji. Do niedzielnego spaceru sprawował się znakomicie na moim amatorskim poziomie. Teraz się zbiesił i kroki nalicza jak mu się podoba. Wykluczam możliwość złudzenia na podstawie wcześniejszych spacerów, dystans ok 14 km normalnie to ok 17000 kroków a ostatnio naliczył ledwie 1546. Zawsze były problemy z synchronizacja podczas spaceru, take wartości jak tętno itp cały czas były "trwa uwierzytelnianie". Trochę na przyczynę tych błędów naprowadza mnie lektura wpisów na tym forum. Aktualizował się ostatnio ponieważ pojawiały się na wyświetlaczu "że teraz mogę na bieżąco kontrolować postępy w treningach" ,moja wersja ROM-u 2.3.10.5. Jak mam to interpretować, jest to jakieś uszkodzenie mechaniczne, softu, albo coś trzeciego. Proszę pomóżcie Quote Link to post Share on other sites
Jsph1981 0 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Hej, mam stratosa 2 już od roku Generalnie spoko ale w kwestii krokomierza Co jakiś czas (teraz częściej) mi zawiesza i bardzo zaniża kroki. To chyba raczej usterka softu bo po resecie do fabrycznych przez jakiś czas jest ok a później znów po jakimś czasie po całym dniu mam np 2000 choć chodzę średnio 12-13k Myślicie że powinienem to naprawiać gwarancyjnie? Quote Link to post Share on other sites
Przemek79 0 Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Witam, U mnie podobna jest sprawa z krokomierzem liczy, liczy i przestaje. Jak zauważę że coś słabo nalicza wyłączam i włączam zegarek w ustawieniach uruchom ponownie i od razu jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts