Piwek Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Jak u Was z jakością szybki? W moim Stratosie jak się spojrzy pod odpowiednim kątem to widać scieżki od dotyku. Po tygodniu mam już na niej głęboką rysę a mój Pace po kilku miesiącach wyglądał cały czas jak nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 Ja na swoim nie mam zadnej rysy. Mam szafirowe szklo wie pewnie dlatego. Co do widocznosci dotyku nie zauwazylem czegos takiego jak mowisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 (edited) Prawie od nowości założyłem na ekran folię o "twardości" 6H. Minęły 2 miesiące a na folii nie ma śladu użytkowania. Na ekranie jest podobno gorilla glass (twardsze niż ta folia) więc jak od samego smyrania miała Ci się zrobić głęboka rysa, może w coś przywaliłeś niechcący ? Edited June 15, 2018 by snow.leopard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piwek Posted June 15, 2018 Author Share Posted June 15, 2018 (edited) Nie przypominam sobie abym o coś uderzył. Zastanawiam się czy to rzeczywiście jest golilla glass, może do wersji CN dali jakieś gorsze materiały. Ciężko było uchwycić na zdjęciu te ścieżki od dotyku ale się udało. Potrójna linia od 2 do 4. Generalnie na całej szybę jest siatka z takich linii o oczku ok 8 mm. Widać też tą rysę. Zastanawiam się czy można to jakoś wypolerować? Edited June 15, 2018 by Piwek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michaldz Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Pytanie jaki jest to materiał. ja swego czasu pozbyłem się sporej rysy z Mi Band 2 używając zestawu do odnawiania lamp samochodowych. Najpierw papier ścierny, potem pasta polerska. Tylko że tam był ewidentnie plastik. Patrząc na to jak flagowe telefony w których na pewno jest GG zbierają micro rysy i te głębsze też jestem w stanie uwierzyć, ze stratos też ma GG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grimmripper Posted July 12, 2018 Share Posted July 12, 2018 Środek do polerowania szkieł reflektorów niewiele tutaj zdziała, współczesne reflektory to poliwęglan. Można spróbować podejść do zegarmistrza (dobrego), optyka lub jakiegokolwiek magika od szyb samochodowych i oni ogarną temat raczej bez problemu. Używam Stratosa w wersji EN, nie oszczędzam go jakoś specjalnie i od kwietnia nie pojawiła się nawet mikrorysa, siatka dotyku też jest niewidoczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skd Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Mam wersje chinska bez zadnej folii, pracuje fizycznie ale, zadnej rysy jeszcze nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okrzys Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 Też mam ryskę na ekranie. Linie dotyku akurat mi nie przeszkadzają ale ta rysa już tak i to po 2 tygodniach. Jak bym wiedział też bym wziął z szafirowy szkiełkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted July 14, 2018 Share Posted July 14, 2018 1.5 $ za 3 sztuki folii na aliexpress. Przy dobrym naklejeniu nie ma śladu że coś jest na ekranie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mavpl Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Dziś zauważyłem malutkie ryski na ekranie mojego zegarka. Podobno niektórzy polerują ekrany telefonów lub płyty CD przy pomocy miękkiej ściereczki i pasty do zębów (najlepsza jest zwykła i tania pasta). Są też dostępne pasty do usuwania rys z ekranów telefonów np. DISPLEX tylko nie wiem jak to zadziała na ekran zegarka. Teoretycznie jest z podobnego materiału więc powinno dać radę i nic nie zepsuć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
carburator Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Lata temu sprzedawana była pasta do szkieł zegarków, która była na bazie jakiegoś silikonu i polimeru. Wypełniała ona ubytki wewnątrz rys. Konieczne było dość długie polerowanie, ale efekt był super. O ile dobrze pamiętam, to oferowane były do zegarków Swatch. Nie wiem czy dzisiaj takie pasty można jeszcze kupić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adiif1 Posted October 7, 2018 Share Posted October 7, 2018 Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem są dwie wersje zegarka z gg i szkiełkiem szafirowym? jeżeli tak może ktoś zarzucić linkiem do wersji z szafirowym szkłem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted October 8, 2018 Administrator Share Posted October 8, 2018 Albo już nie do kupienie, albo będzie cena zaporowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts