Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Recommended Posts

9 godzin temu, Kaudii napisał:

To nie wina softu, ani aplikacji Amazfit, jmoim zdaniem kwestia telefonu i aplikacji na nim, nigdy nie miałem takiego problemu, na żadnym sofcie 

 

Parowanie z aplikacją z GP na pewno działa, wspiera ona ten soft, fakt sprawdzałem tylko logowanie przy użyciu konta Xiaomi i WeChst, pozostałe konta też mam ale do tego celu ich nie używam i nie sprawdzalem.

 

Sprawdziłem przed chwilą i parowanie z aplikacją oryginalną z GP na koncie Xiaomi jak i za pomocą konta Facebook działa prawidłowo, więc nie wiem o czym mowa.

przyczyną może być to, że ma konto bezpośrednio przez adres meila u nich.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dzisiaj spróbowałem ponownie wrzucić wosa po aktualizacji ale efekt ten sam co wcześniej (wiem, że to nie ten problem był, ale chciałem tak z ciekawości przetestować). Proponowaliście poszukać nowszej - lepszej wersji ADB (posiadam 1.4.3) możecie podrzucić sprawdzony link do nowszej wersji? abym przez przypadek nie pobrał jakiegoć baga ;)

Edited by espresso

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 godziny temu, ukey napisał:

Mi to wygląda na brak sterowników lub jakiś błąd w sterownikach. Na forum jest narzędzie zrobione do wgrywania romow, aplikacji itp tam też jest sekcja instalacji sterowników, może warto sprawdzić co jest nie tak. 

 

Tu masz linka 

 

Dziękuje, widzę tam opcję ponownej instalacji sterowników, którą chętnie przetestuje, bo powoli nie wiem co robić :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poniżej mała historia z testów i ponowna instalacja WOSa. Niestety testy wszystkie przechodzą OK a WOS wykrywa zegarek ale zawiesza się na tym podanym czasie na ps. (wszelkie czynności na rozparowanym zegarku).

Co proponujecie zrobić innego? :( a może to wina wersji 1.3.8a ?

Zrzut ekranu 2018-06-12 17.46.01.png

Zrzut ekranu 2018-06-12 17.46.10.png

Zrzut ekranu 2018-06-12 17.46.28.png

Zrzut ekranu 2018-06-12 17.47.23.png

Zrzut ekranu 2018-06-12 17.57.45.png

Edited by espresso

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oczywiscie bootloader odblokowany? Bo widać jakiś problem z boot.img więc tu bym szukał problemu. Swoją drogą model zegarka a1612?:p

 

OK wychodzi ze masz ang wersję może warto wgrać jakiś inny rom (pacefied np) i z niego dopiero wosa? 

Edited by ukey

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, espresso napisał:

Poniżej mała historia z testów i ponowna instalacja WOSa. Niestety testy wszystkie przechodzą OK a WOS wykrywa zegarek ale zawiesza się na tym podanym czasie na ps. (wszelkie czynności na rozparowanym zegarku).

Co proponujecie zrobić innego? :( a może to wina wersji 1.3.8a ?

 

Hmm no to teraz dałeś mi małą zagwozdkę czy instalować, mam również wersję 1.3.8.a wersja international. Powiedz mi po przerwanej instalacji zegar wisi czy wstaje normalnie ?

Edited by Kaudii
nie cytujemy postów w całości z zdjęciami

Share this post


Link to post
Share on other sites

to nie wina Romu a problemy w systemie Windows, wczoraj wgrywałem Rom na 2 szt Pace Swój i Syna ja miałem wiadomo system swój ale syn jechał na oryginalnym i było to właśnie 1.3.81 i poszło bez problemu,

takie zachowanie świadczy o problemach z sterownikami, problemach z komunikacją, jak kabel USB czy wadliwy port USB, abo zabrudzone styki zegarka, lub nie do końca prawidłowe ustawienie zegarka w Docku, przerabiane wiele razy, wgrywałem na swój zegarek system dziesiątki razy i tylko w takich okolicznościach występował problem z wgraniem Romu

 

@espresso

przyślij zegarek do mnie to ci wgram za free

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ciekawe czy jest gdzieś jakiś schemat za co odpowiada konkretny pin w zegarku... Teraz niestety nie mam możliwości by wgrać najnowsza wersje przez windowsa więc z ciekawości będę bawić się linuxem. 

 

@Kaudiiczyli mimo tego że zegarek jest wykrywany itp (co widać na screenach) może występować problem z pinami w zegarku? Jakoś nie wiem czemu ale przerabiajac wiele telefonów uceglonych czy nawet mój zegarek, zawsze na końcu okazywało się że problemem był software. Jednak teraz mnie dziwi że u kolegi @espressodziała to tak na 50 procent. I lepiej rozwiązać teraz problem bo później wyjdzie aktualizacja softu i co znowu będzie odsyłać zegarek? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

dock od Pace jest bardzo dziwny i mało precyzyjny , i dlatego tak może się dziać, ale przerobiłem wielokrotną instalację, czasami po kilkanaście razy dziennie i wiem co piszę, ale zrobicie jak uważacie

Share this post


Link to post
Share on other sites

No widzisz ja dopiero uczę się tego zegarka itp:) dobrze wiedzieć na przyszłość że mogą być problemy z dockiem :)

 

Z czystej ciekawości sprawdziłem co o tym błędzie mówi xda i... @Kaudiima rację. Takimi błędami sypie jak kabel jest jakiś dziwny. Może faktycznie @espressozmień kabel i port USB. 

Edited by ukey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Próbowaliście podłączyć opaskę do mierzenia tętna do Amazfita? 

U mnie niestety po wgraniu WOS 2.0 xiaomi nie widzi opaski garmina. Opaska jest na bluetooth więc powinna teoretycznie być widoczna przez zegarek...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, Kaudii napisał:

przyślij zegarek do mnie to ci wgram za free

Dziękuje za propozycję ;) prawdopodobnie z niej skorzystam. Jutro całą czynność zrobie na innym komp z Win7 i dam znać jak poszło. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minut temu, Janiezbedny napisał:

Próbowaliście podłączyć opaskę do mierzenia tętna do Amazfita? 

U mnie niestety po wgraniu WOS 2.0 xiaomi nie widzi opaski garmina. Opaska jest na bluetooth więc powinna teoretycznie być widoczna przez zegarek...

Garmina nie zobaczy - a mam 3 takie. Garmin ma ANT+ nie jest to zwykły bluetooth.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@espresso powiem tak przed wczoraj wgrywałem na czysty zegarem z romem 1.3.8 a us zakupiony rtv euro agd dla żony i wszytsko poszło oki na windowsie 10 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minut temu, espresso napisał:

Dziękuje za propozycję ;) prawdopodobnie z niej skorzystam. Jutro całą czynność zrobie na innym komp z Win7 i dam znać jak poszło. 

Hmm, ciekawe u mnie ten sam komunikat :/ Co u Ciebie boot.img ... Faild i wisi na czasie. Zegarek poprawnie został wykryty przez system :/ 

Zmianiem gniazdo usb i zobaczymy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A mi wszystko się wgrało prawidłowo ale nie mogę zeskanować kodu, wywala mi komunikat na telefonie

Skanowanie nieudane

Bluetooth w zegarku jest wyłączony spróbuj ponownie później

Może wiecie o co chodzi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, alban7314 napisał:

@espresso powiem tak przed wczoraj wgrywałem na czysty zegarem z romem 1.3.8 a us zakupiony rtv euro agd dla żony i wszytsko poszło oki na windowsie 10 

Pozostaje mi jedynie pozazdrościć i pozdrowić żonę ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No to u mnie wygląda to tak: 

 - Zmiana portu USB

- Wyczyszczenie alkoholem izopropylowym styków 

- wyłączenie całkowicie antyvirusa (fw+skanowanie plików w czasie rzeczywistym) - obstawiam, że to miało największe znaczenie, ponieważ zachowanie zegarka po podłączeniu do obojętnie jakiego portu było identyczne

Aktualnie trwa transfer update.zip i jest 16%

Edited by szablix
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minut temu, robson napisał:

A mi wszystko się wgrało prawidłowo ale nie mogę zeskanować kodu, wywala mi komunikat na telefonie

Skanowanie nieudane

Bluetooth w zegarku jest wyłączony spróbuj ponownie później

Może wiecie o co chodzi.

Wyłącz i włącz tel. Sprawdź.

Share this post


Link to post
Share on other sites

to nie wina BT w telefonie a w zegarku, trzeba zrobić factory reset z poziomu adb i powinno zadziałać, czasami pomaga wyłączenie i włączenie zegarka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mnie zastanawia jedna rzecz. Dlaczego przy Tools For Amazfit Pace wszystkie testy wskazują na OK a WOS się zacina 🤨 oczywiście nie zmieniając kabla ani portu USB

Share this post


Link to post
Share on other sites

bo wystarczy krótka przerwa w połączeniu jak mignięcie światła i masz kłopot z wiszącą instalacją

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...