Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Recommended Posts

W dniu 30.06.2018 o 21:48, Damian napisał:

Może mi ktoś powiedzieć co robię źle?

dd.png

Ja mam również ten problem.

Bootloader odblokowany co potwierdzałem dwoma narzędziami do sprawdzania.

Sterowniki również dogrywałem.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zmień gniazdo USB, wyłącz FW.  Zrywa połączenie.

U mnie na to pomagało przemycie alkoholem izopropylowem plus jak wkładałem do stacji to zawsze przekręcałem go w stronę godziny 3 tak pozycja powodowała najbardziej stabilne położenie w stacji i brak zrywania. Ale zaznaczam to się sprawdzało u mnie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć.

Super poradnik! Jestem posiadaczem amazfita kilka dni i od razu pierwszego dnia udało się wgrać nowy ROM.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wyłącz firewall i antyvirusa. Przeczyść styki alkoholem izopropylowym.

Umieszczając zegarek w stacji przekręć go w stronę godziny 3. To spowoduje, że zegarek będzie bardziej stabilny i nie będzie gubił połączenia (tak pomagało u mnie)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam

Odblokowałem bootloadera, próbuje wgrać ROM i zatrzymuje mi się na czymś takim. Na zegarku wykrzyknik i error. Ktoś może mi pomóc?

Wcześniej był napis "Musi być root"

Próbuję wgrać pierwszy raz i mam problem.

Widziałem, że była instrukcja krok po kroku, ale nie mogę jej odnaleźć.q.thumb.jpg.61bc528be72ad3cabe30b5c85b8f325f.jpgidz

Share this post


Link to post
Share on other sites

wyłącz i włącz zegarek, przez przytrzymanie przycisku, i sprawdź ponownie, jaka masz wersję softu na zegarku? aby wgrać system zegarek musi mieć uaktywnionego roota

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No właśnie nie wiem czy mam jakoś wgrać roota czy on już jest w ROM

W zegarku mam aktualnie ROM Version 2.8.0.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

instalator ma w sobie pliki root-a , powinien wykryć że nie ma ich na zegarku i zainstalować, sprawdź ponownie czy wykrywa roota podczas instalacji czy instaluje

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ten błąd ze screena to norma, po instalacji roota zegarek się zrestartował ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

W trakcie instalacji wykrzyknik i error na zegarku i nic nie rusza przez 20 minut

Resetuje zegarek przyciskiem włącz/wyłącz i wraca do życia

Share this post


Link to post
Share on other sites

a na zegarku re-covery się odpala z paskiem postępu czy też nie czy trójkąt z wykrzyknikiem  jest przed czy po

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tylko to co na screenie

Stoi i nic się nie dzieje

Może oprócz odblokowania bootloadera jeszcze coś zrobić ?

pasek postępu pojawia się dosłownie na 3 sekundy i zaraz trójkąt z wykrzyknikiem

Share this post


Link to post
Share on other sites

bardzo dziwne, muszę się nad tym zastanowić, jutro zarzucę soft 2.8.0.5 do swojego i sprawdzę instalację , mojego Romu jak przebiega i dam znać, na dzisiaj muszę już spadać.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie instalacja 2.8.0.5 bez problemu i na to wgrałem 2.6.1.0 Pl 

 

IMG_20180719_235043.jpg

IMG_20180719_235634.jpg

IMG_20180719_235649.jpg

IMG_20180720_000444.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Może głupie pytanie, a ile masz wolnego miejsca na zegarku?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

W takim już sam nie wiem o co chodzi. Wolnego miejsca mam dużo, nic nie wrzucałem do tej pory do niego. Wczoraj podczas instalowania wyskoczył mi komunikat "recovery almost completed" i instalowanie się wysypało. Może to przez to ?

Mam tylko odblokowanego bootloadera, może spróbować wszystkiego od początku? Zrobić reset czy coś, dlatego szukam instrukcji co i jak po kolei robić. Czytałem, że coś się wpisuje w adb/fastboot ( adb shell bootloader, albo coś z sd card itp. )

PS. U mnie podczas instalacji ROM-u jest komunikat mkd failed for /sdcard/rom, File exists - u ciebie tego nie widzę

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ten błąd się pojawił u ciebie bo poprzednia instalacja nie usunęła plików i pokazuje to,  nic więcej z tego nie wynika

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...