Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Zegarek traci połączenie z komputerem

maximus221
 Share

Recommended Posts

Cześć,

Mam problem ze spolszczeniem zegarka. Po podłączeniu zegarka system go wykrywa i w menadżerze urządzeń wygląda tak:

image.thumb.png.41bad4a4932debb1eb9200f8a9210980.png

Ale po wpisaniu komendy adb shell reboot bootloader zegarek wchodzi w tryb fastboot ale odłącza się od komputera znika z systemu po wpisaniu kolejnej komendy ...

robię to na windowsie 7 i wygląda to tak:

image.thumb.png.36f2d834fb8248ddf4f3f6166536512a.png

A w menadżerze tak

image.thumb.png.ed82e58bf40de3388c0dcfada4792549.png

Dodam że już instalowałem i odinstalowywałem kilka razy Minimal ADB & Fastboot i sterowniki. Wersja zegarka Europejska .

Proszę was o pomoc.

Pozdrawiam.

Czy udało się Wam rozwiązać problem ?

Po 

>> adb shell reboot bootloader

i po zresetowaniu górnym prawym przyciskiem telefonu telefon jest niewidoczny dla komputera.

Wyłączenie i włączenie telefonu nic nie daje. Przeinstalowywałem sterowniki na te zaproponowane przez Kaudii, próbowałem innego komputera.

Wersja chińska.

Edited by quant
dodanie szczegółów problemu

Dziwi mnie, że po zainstalowaniu sterowników nie widzę ich w sekcji "Let me pick form a list of device drivers on my computer". 

Chodzi mi o sterowniki "Android ADB interface", "Android Bootloader Interface" oraz "Android Composite ADB Interface". Powinny być widoczne (?).

Jeden z dwóch komputerów (oba z Windows 10) został wyczyszczony tylko po to, by nie było na nim żadnych syfów. Ale to nic nie pomogło. 

Komputer ten ma tylko jedno gniazdo USB, więc nie widząc swojego telefonu w sekcji urządzeń przenośnych, dla tego gniazda chciałem wgrać jeden z tych sterowników, ale jak napisałem wyżej, nie są one widoczne. Zaczynam się zastanawiać, czy w nowych zegarkach nie wprowadzili mechanizmów zapobiegających wprowadzaniu zmian.