Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Problem z regionem Mainland China

hermi1
 Share

Recommended Posts

Witam

Dziś moje urządzenie (roborock s50) po prostu zniknęło z aplikacji mi home. Wcześniej otrzymałem komunikat o konieczność wyboru ustawień regionalnych - kliknąłem ok i nic się nie wydarzyło i urządzenie zostało usunięte. Po ponownym dodaniu urządzenia to samo. Region miałem Mainland China ustawiony. Dopiero zmiana ustawień regionalnych na EU i kliknięcie zgody polityki prywatności przyniosło skutek.  Może ma to związek z RODO? Ktoś jeszcze doświadczył czegoś takiego? Można wrócić jakoś do regionu Mainland China?

Yep, mam to samo i kazdy uzytkownik mieszkajacy po za chinami, i majacy ustawiona lokalizacje dla chin, od 25 nie moze juz uzywasz robotocka, tyle tylko ze jeszcze o tym nie wiedza???? dziala w europie i jeszcze w singapurze ale ten ostatni tez zostanie odciety dla europejczykow. Robot zbiera duzo informacji bo caly skan lidarowy mieszkan i wiele innych informacji i przetrzymuje to w chinach, co jest juz nie dopuszczalne, wiec xiaomi odcial chiny by uztkownicy zostawiali swoje informacje na serwerach europy, chcieliscie rodo no to macie. A ze w europie dostepnych jest chyba 6 urzadzen ktore mozna uzywac nie ma nawet zarowek o gniazdkach czy czujnikach nie wspomne, podczas gdy chiny obsluguja wszystkie, jedyne wyjscie gdy ktos ma zbudowany na xiaomi smart dom z np jak ja okolo 60 urzadzen, zeby uzywac odkurzacz musze sie przelogowac na europe, no i oczywscie nie moge zsynchronizowac odkurzacza z czyjnikami, np gdy jest ktos w domu to robot pauzuje czyszczenie i wznawia gdy czujnik nie zarejestruje ruchu przez 10min. Moge sobie tylko go wlaczyc i ew ustawic czas w jakim bedzie sie uruchamial. Mam nadzieje ze xsiaomi przeniesie do europy wszystkie urzadzenia ktore teraz sa tylko w chinach. 

Edited by Desmont

• 3 months later...
  • 3 weeks later...

Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Wiem po każdej instalacji mi home, jak też mi wifi wymusza regin eu ale ja zmieniam na china i wszystko pojawia mi się tak jak poprzednio chociaż pamiętam, że jakiś czas temu nie mogłem "za chiny" ustawić chin w nowo zainstalowanej apce, ale coś kliknąłem to piszę z pamięci chyba na dole coś w rodzaju przełącz i poszło na china. Apka roidmi, yeelight (jest po polsku) a nawet soocas mimo ustawienia ich na Polskę synchronizują się bez problemu z mihome i urządzenia widoczne są w tych apkach mimo, że były dodane na china w Mihome. Być może wszystko jest zależne od statusu konta w miui cn. Jak macie żarówki sprawdźcie w yeelight. Po drugie może pomaga wewnętrzna instalacja nowych wersji nie przez sklep GP. Inna rzecz spróbujcie ściągnąć mi home z tej strony i zmieńcie język na angielski http://app.mi.com/search?keywords=mi+home 

• 3 months later...