hermi1 Posted May 26, 2018 Share Posted May 26, 2018 Witam Dziś moje urządzenie (roborock s50) po prostu zniknęło z aplikacji mi home. Wcześniej otrzymałem komunikat o konieczność wyboru ustawień regionalnych - kliknąłem ok i nic się nie wydarzyło i urządzenie zostało usunięte. Po ponownym dodaniu urządzenia to samo. Region miałem Mainland China ustawiony. Dopiero zmiana ustawień regionalnych na EU i kliknięcie zgody polityki prywatności przyniosło skutek. Może ma to związek z RODO? Ktoś jeszcze doświadczył czegoś takiego? Można wrócić jakoś do regionu Mainland China? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desmont Posted May 27, 2018 Share Posted May 27, 2018 (edited) Yep, mam to samo i kazdy uzytkownik mieszkajacy po za chinami, i majacy ustawiona lokalizacje dla chin, od 25 nie moze juz uzywasz robotocka, tyle tylko ze jeszcze o tym nie wiedza???? dziala w europie i jeszcze w singapurze ale ten ostatni tez zostanie odciety dla europejczykow. Robot zbiera duzo informacji bo caly skan lidarowy mieszkan i wiele innych informacji i przetrzymuje to w chinach, co jest juz nie dopuszczalne, wiec xiaomi odcial chiny by uztkownicy zostawiali swoje informacje na serwerach europy, chcieliscie rodo no to macie. A ze w europie dostepnych jest chyba 6 urzadzen ktore mozna uzywac nie ma nawet zarowek o gniazdkach czy czujnikach nie wspomne, podczas gdy chiny obsluguja wszystkie, jedyne wyjscie gdy ktos ma zbudowany na xiaomi smart dom z np jak ja okolo 60 urzadzen, zeby uzywac odkurzacz musze sie przelogowac na europe, no i oczywscie nie moge zsynchronizowac odkurzacza z czyjnikami, np gdy jest ktos w domu to robot pauzuje czyszczenie i wznawia gdy czujnik nie zarejestruje ruchu przez 10min. Moge sobie tylko go wlaczyc i ew ustawic czas w jakim bedzie sie uruchamial. Mam nadzieje ze xsiaomi przeniesie do europy wszystkie urzadzenia ktore teraz sa tylko w chinach. Edited May 27, 2018 by Desmont Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desmont Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 17 minut temu, adamk99 napisał: Nic się w tym względzie nie zmieniło ? Nic a nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelt Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Nie bardzo rozumiem w czym jest problem. Wiem po każdej instalacji mi home, jak też mi wifi wymusza regin eu ale ja zmieniam na china i wszystko pojawia mi się tak jak poprzednio chociaż pamiętam, że jakiś czas temu nie mogłem "za chiny" ustawić chin w nowo zainstalowanej apce, ale coś kliknąłem to piszę z pamięci chyba na dole coś w rodzaju przełącz i poszło na china. Apka roidmi, yeelight (jest po polsku) a nawet soocas mimo ustawienia ich na Polskę synchronizują się bez problemu z mihome i urządzenia widoczne są w tych apkach mimo, że były dodane na china w Mihome. Być może wszystko jest zależne od statusu konta w miui cn. Jak macie żarówki sprawdźcie w yeelight. Po drugie może pomaga wewnętrzna instalacja nowych wersji nie przez sklep GP. Inna rzecz spróbujcie ściągnąć mi home z tej strony i zmieńcie język na angielski http://app.mi.com/search?keywords=mi+home Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 17, 2019 Share Posted January 17, 2019 (edited) Z tego co wiem można przeflashować soft w wersji international... https://xiaomirobot.wordpress.com/xiaomi-robot-roborock-mainland-china-continental-europe/ Może ktoś potwierdzić? Edited January 17, 2019 by Gravis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts