szachex Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Ceść Jestem nowicjuszem więc przepraszam jeśli mój problem był już wałkowany lub jest błahy. (przyznaję powtarzam pytanie bo w wątku [MOD] Xiaomi Home (Mi Home) zaginie, tam sa juz trudniejsze sprawy) Posiadam Aqara hub, wcześniej pracował w Mi home, teraz z powodu błędnie kupionej kamery Aqara G2H Smart Camera 1080P HD Gateway HUB, której nie można podłączyć do mi home, musiałem migrować do agara home. Kamerka została zainstalowana pomyślnie, czujniki..., teraz chcę przenieść Aqara hub i w żaden sposób nie mogę (setki prób, restartowanie wyłączanie sieci 5GHz, próby przez telefon i tablet...) ciągle w jednym miejscu: "connected with accessoty succesfully failed to send network information" Podłączyłem siec z huba ręczne na tablecie, podłączył się ale efekt ten sam. Proszę poradźcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid110d Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 (edited) @szachex Miałem identyczny problem... Którego ostatecznie nie przeszedłem. Podczas dodawania huba w "Aqara Home" wyskakiwało najpierw okno aby wybrać sieć WiFi, oczywiście wybierałem sieć 2.4 GHz, następnie komunikat "connected with accessory succesfully", a potem tylko widzę jak mi sieć WiFi w telefonie przechodzi na sieć WiFi Huba i wywala "failed to send network information". To jest logiczne, że jak połączy się z siecią WiFi od huba to nie załapie połączenia, bo sam hub nie udostępnia przecież internetu. Próbowałem ręcznie podczas łączenia zmieniać sieć, ale nic to nie dało. Ostatecznie wszystko zrobiłem w Xiaomi Home i śmiga. No ale tak jak piszesz wyżej - u Ciebie kamerka nie jest obsługiwana w Xiaomi Home, więc musisz kombinować aby jakoś dodać huba do tej apki Aqary. Edited March 3, 2021 by Dawid110d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KristofX Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 Aqara hub jaki? zakładam, że ZHWG11LM CN czy EU? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid110d Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 @KristofX u mnie: ZHWG11LM wersja EU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KristofX Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 rozumiem, że w aqara home wybieracie region stosownie do tego na jaki rynek dedykowany jest hub? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szachex Posted March 3, 2021 Author Share Posted March 3, 2021 (edited) W mi home działał jako chiński. W aquara też mam ustawiony chiński-china mainland Original Aqara Hub Gateway zigbee wifi with RGB Edited March 3, 2021 by szachex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KristofX Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 mi home którego używałeś to mod, czy wersja ze sklepu play? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szachex Posted March 3, 2021 Author Share Posted March 3, 2021 Wersja oryginalna ze sklepu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KristofX Posted March 3, 2021 Share Posted March 3, 2021 zatem to nie problem z regionalizacją, być może pomoże factory reset bramki 10xclick guzikiem na bramce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szachex Posted March 4, 2021 Author Share Posted March 4, 2021 Reset się udał- gada po chińsku, ale dalej nic. Moje wq... jest już maksymalne. Ponownie zainstalowałem do próby mi home i się zalogował (na chińskim) a w aqara nie. Proszę jeszcze o jakieś pomysły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakiKolwiek Posted March 5, 2021 Share Posted March 5, 2021 (edited) Mam podobny problem, chciałbym podłączyć aqara m1s i za nic nie mogę go podłączyć do mi home. Resetowałem do ustawień fabrycznych, wyłączyłem sieć 5G, próbowałem przełączyć na parowanie z mi home (wg instrukcji) i nic. Mam zmodowaną apkę mi home. Ma ktoś może jakiś pomysł? edit: sprawa załatwiona, po którymś razie udało mi się zmienić tryb Edited March 5, 2021 by JakiKolwiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid110d Posted March 9, 2021 Share Posted March 9, 2021 (edited) W dniu 5.03.2021 o 18:46, JakiKolwiek napisał: Mam podobny problem, chciałbym podłączyć aqara m1s i za nic nie mogę go podłączyć do mi home. No a w tym przypadku to czasem nie jest tak, że M1S to nowy model i ogólnie nie można go jeszcze połączyć z Xiaomi Home? Jest to napisane nawet na większości aukcji z tymi bramkami (screen poniżej dla przykładu) Edit: Sory, nie zobaczyłem, że edytowałeś swój post wyżej i że już rozwiązałeś problem Edited March 9, 2021 by Dawid110d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted March 9, 2021 Developer Share Posted March 9, 2021 w modzie mozna. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts