maciekek Posted May 17, 2018 Share Posted May 17, 2018 Cześć:) Piszę ponieważ zauważyłem pewną wkurzającą rzecz w strasosie. Obecnie mam angielska oryginalną wersje oprogramowania ROM: 2.3.2.7. I problem polega na tym, że gdy przebiegne według zegarka 10km (i na tym kończe trening) dane automatycznie wyeksportuje się do stravy, strava wyliczy i pokaże dystant około 9.8km. Nawet na mniejszych dystanstach widzę, że to jaki dystans pokazuje zegarek różni się od tego ostatecznie pokaże endo/strava. Ręczne wyeksportowanie gpx`a nic nie daje, problem i dystanse są takie same. Z czego to może wynikać? Czy ktoś spoktał się z czymś takim? Może on wylicza z jakichś chińskich map? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hncl Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 (edited) Podłączam się do pytania. Dziś rano zrobiłem krótki test - przeszedłem 60 metrów z krótkim postojem. Zegarek pokazywał czas trwania 48 sekund natomiast Strava 43 sekundy aktywności a co za tym idzie inna była prędkość itd. Do niedawna miałem wersję oprogramowania 2.0.11.1 PL, trenowałem z auto pauzą, która nie włączała się od razu po starcie (były duże opóźnienia w starcie) w związku z czym różnica między licznikiem w rowerze a zegarkiem wynosiła ponad 2 km. Po eksporcie do Stravy dystans był zgodny z licznikiem w rowerze. Może Strava automatycznie odlicza czas postoju? Edited May 18, 2018 by hncl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hncl Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 (edited) Poszperałem trochę w internecie i chyba znalazłem odpowiedź na nasze pytania: https://support.strava.com/hc/en-us/articles/216919737-Why-is-Strava-showing-different-data-than-my-Garmin- pozdrawiam Edited May 18, 2018 by hncl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts