Dalton62 Posted February 25, 2021 Share Posted February 25, 2021 Witam ! Pierwszy raz na forum i odrazu problem do rozwiązania. Kupiłem zegarek Amazfit Pace i zainstalowałem tom WOS_2.0_PL_1.4.0_by_Kaudii i wszystko poszło super i zegarek śmiga mi aż miło. Problem pojawił się gdy dla syna kupiłem taki sam zegarek i chcąc zainstalować ten sam tom wyszedł mi komunikat brak numeru seryjnego - blokada kodu. Całą procedurę uruchomiłem jak w przypadku swojego zegarka i efekt jest jaki jest. Robię to tylko i wyłącznie na własny użytek . Proszę o pomoc w tym problemie . Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 25, 2021 Administrator Share Posted February 25, 2021 Pewnie zrywa połączenie, może wina sterowników ADB: Spróbuj zmienić port USB w kompie. Pokaż co się pojawia w adresie strony generatora gdy masz komunikat o braku SN. Możesz użyć aby sprawdzić poprawność odczytu SN z zegarka w menu BOOTLOADER uzyskanie pomocy w odblokowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dalton62 Posted February 26, 2021 Author Share Posted February 26, 2021 W Amazfit Tool nie wyświetla tylko SN reszta jest widoczna. Bootloader jest odblokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted February 26, 2021 Administrator Share Posted February 26, 2021 Nie widzę adresu strony. Jest w nim zawarty SN i wersja ROM. Z tego co widzę w panelu do obsługi generatora, pojawia się u Ciebie niepoprawny numer czyli "0123456789abcdef". Musisz sprawdzić komendami ADB czy zegarek ma nadany poprawny numer seryjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted February 26, 2021 Developer Share Posted February 26, 2021 Pokaż screen z adb. Użyj komend w takiej kolejności 1. adb devices - będziesz wiedział czy połączenie je poprawne 2. adb shell reboot bootloader 3. fastboot devices - będziesz wiedział czy zegarek jest widoczny przez komputer w tym trybie 4. fastboot getvar all I ten screen chcę zobaczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dalton62 Posted February 27, 2021 Author Share Posted February 27, 2021 Witam! Dzięki za podpowiedzi ! Temat ogarnięty , rom zainstalowany i wszystko śmiga! Okazało się że za wszystko odpowiedzialny był antywirus . Skutecznie blokował mi każdą akcję. Odpowiednio go ustawiłem i wszystko poszło. S/N wrócił na swoje miejsce i normalnie się wyświetla w Amazfit Tool. Raz jeszcze dzięki za pomoc. Pozdrawiam. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts