Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

nowy stratos nie ładuje, kto tak miał?

Mevil
 Share

Recommended Posts

witam wszystkich

to mój pierwszy post, jako że stałem się od wczoraj posiadaczem amazfit stratosa mam pytanie, ponieważ mam problem ze swoim egzemplarzem, który polega na tym, że nie ładuje się w nim bateria, po umieszczeniu zegarka w podstawce do ładowania nic się nie nie dzieje, nie nie dziej się nic również po podłączeniu do portu usb komputera. próbowałem już wiele razy umieszczać zegarek w podstawce, próbowałem kilku ładowarek jednak bez efektu, czy ktoś miał podobny problerm? proszę o pomoc

poza tym zegarek włączył się, zsynchronizował z telefonem, pobrał aktualizacje no i w zasadzie działa, oprócz tego że nie ładuje baterii, po włączeniu było coś około 53%

I zobacz czy styki w ładowarce pokrywają się  z tymi w zegarku. Ja raz podłączyłem odwrotnie i też mi się nie ładowało i byłem zdziwiony o co chodzi że nie ładuje. Jak odłączyłem i zobaczyłem że styki sa po drugiej stronie to stwierdziłem że jestem debilem i trzeba iść spać bo to było koło 3 nad ranem. 

Rozumiem, że próbowałeś ładować z wykorzystaniem zarówno portu usb (np z komputera) jak i zwykłej ładowarki sieciowej ? Jeśli jesteś pewny że poprawnie wpiąłeś zegarek w ładowarkę i styki się pokrywają to nie pozostaje Ci nic innego jak zgłoszenie reklamacji (ew może ktoś z twoich znajomych też ma stratosa i użyczy Ci tej podstawko/ładowarki dla sprawdzenia czy to nie ona jest problemem)

Edited by snow.leopard

podpinałem do portu usb, zero reakcji zegarka i komputera, próbowałem ładowarek od 500mA, 700mA, 1A do 2,1A, zero reakcji zegarka, zegarek z aliexpress od Amazfit official store, napisałem już do nich ale na razie bez odpowiedzi

może ktoś ma stratosa z lubuskiego, z zielonej góry albo bardziej na zachód?

no to lipa...

zrobiłem factory reset zegarka i nic, połączyłem "na krótko" zewnętrzne styki podstawki z zewnętrznymi stykami zegarka, bez reakcji...

czekam co napisze sklep...tyle czekania i d...a ... 

Edited by Mevil

Majfrendy musiały coś źle złożyć w środku zegarka i nie styka . Przykra sprawa ale co zrobisz... zakładaj spór na ali jak się nie odezwą w ciągu 24h i za pewne zwrot. Gdybyś brał nei z ali i płaciłbyś paypalem to jeszcze zwrot za przesyłkę byś dostał, btw płaciłeś VAT ?

nie było Vat-u, paczka nie otwierana, na paczce opis "adapter" za 20$

majfriendy piszą na razie sprawdź, styki ,wyczyść styki, zmień ładowarkę, zmień port usb, sprawdz czy nie włożyłeś do góry nogami ... itp

Zrób dokumentacje zdjęciową lub wrzuć filmik na yt i podeślij im link żeby widzieli twoje próby tak jak chcą. Wtedy będą mieli dowód. 

edit:

Spór na ali załóż od razu nie ma co czekać. W razie czego Ali wejdzie do gry i pomoże Ci. Oni dobrze działają. 

Edited by wawu1991

założyłem spór, sprzedający ma 5 dni kalendarzowych na ustosunkowanie się, zobaczymy co dalej....

jeśli kogoś to interesuje, to wysłałem szczegółowy opis i filmik prezentujący przypadłość i majfriendy od razu przystały na odesłanie zegarka i zwrot kasy

Edited by Mevil

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...