chudybws Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Postanowiłem założyć nowy temat w którym będziemy zadawać i odpowiadać na pytania które nie do końca są związane z ROMem coby się w tamtym temacie się nie robił niepotrzebny syf. Jeśli jakieś pytań które mogą się komuś przydać będę starał się wrzucać do tego postu z numerem postu żeby nie trzeba było przeczytać całego wątku szukając szybkiej odpowiedzi. 1. Która wersja zegarka łączy się z MiFit? -Chińska, po wygraniu 7Kav obie. Edited November 19, 2017 by chudybws 1 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokal Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) To ja się przywitam i pozwolę zadać pytanie, pewnie banalne ale czytam różne źródła z różnymi opiniami od kilku dni i już zgłupiałem... Którą wersję kupić, aby działała z MiFit, ewentualnie dała możliwość skorzystania z jakiegoś customromu aby zegarek synchronizował się z MiFit (lub Google Fit) a nie jakąś tam Potravą... ;p https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_605469.html?wid=21 czy https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_689346.html?wid=4 czy jeszcze coś innego? Z tego co widzę to wersje zegarka są English Version, International Version, Chinese Version, do tego dochodzą jeszcze różne wersje softu na telefon... Pogubiłem się Szukam zegarka do zapisu trasy (+ czasy, wysokość, prędkość, ilość kroków) z kompasem i powiadomieniami... Będę wdzięczny za pomoc Edited November 16, 2017 by sokal 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 16, 2017 Administrator Share Posted November 16, 2017 Wersja English i International na pewniej to te same, czyli mamy dwie wersje angielską i chińską. Wersja chińska działa z Mi Fit, tzn eksportuje automatycznie kroki i sen. Co byś za wersji nie kupił, to po odblokowaniu bootloadera wgrasz nasz rom który bazuję na chińskiej wersji i będziesz miał polski język i synchronizację z Mi Fit. Ja dla przykładu kupiłem wersje English, a teraz używam naszego romu i działa synchronizacja z Mi Fit. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokal Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Dzięki za odpowiedź Czyli można śmiało kupić to co akurat będzie tańsze Czarny piątek tuż tuż, może jakiś dobry kodzik się trafi. Amazfit może być podczas treningów dobrym uzupełnieniem dla Mi Max 2, którego wyhaczyłem 11.11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strawqens Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Dobra tylko jak to jest z aktualizacjami ? Z tego co mi wiadomo na chińskie wychodzą co tydzień, a fajnie jest być na bierząco. Druga sprawa czy jest możliwość wgrania samego spolszczenia na chiński rom w ten sposób aby działała ota ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Nie ma takiej mozliwości. Mając rom CN możesz co najwyżej zmienic na język angielski. Choć nawet jak zmienisz to i tak zawsze jakieś krzaczki będą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strawqens Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 (edited) Czyli pozostał mi custom. Czym on się różni od standardowego romu, poza wyborem jezyka polskiego ? I czy bazowany na najnowszych kompilacjach. Edited December 12, 2017 by strawqens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 12, 2017 Share Posted December 12, 2017 Tak, na przykład Pf bazuje na nowych dev China. A to czym się różni wyczytasz zapewne na xda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziuby Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Witam na forum pierwszy raz Leci do mnie mnie amazfit z GB i już nie mogę się doczekać kiedy go będę miał na ręce. Wciąż czytam o nim różne informacje i opinie. I nurtuje mnie jedno spostrzeżenie i prośba do Was abyście doradzili lub wyprowadzili mnie z błędnego myślenia A mianowicie chodzi o baterię i czas działania. Coraz częściej dostrzegam wpisy użytkowników, że po jakimś tam czasie użytkowania spada czas działania zegarka. Niby spowodowane to jest częstym kontaktem z wodą. Jak to u was wygląda? Jak wiecie wyszedł teraz Amazfit 2 i zastanawiam się czy nie sprzedawać od razu 1ki i dołożyć do 2ki (wystarczy mi w zupełności Pace 1 i wolałbym nie dokładać). Jedynie ten czas działania mnie zastanawia, mam nadzieje, że mój amazfit da radę z baterią przez dłuższy czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 13, 2017 Administrator Share Posted December 13, 2017 Czas działanie to max 6 dni, wszystko zależy ile powiadomień, ile treningów itp, itd. Opis z nowego: Battery Life 5 days (running 30 minutes a day, pushing 200 messages) 35 hours (full open GPS, full heart rate monitoring) Battery 280mAh lithium polymer W starym: Battery Capacity: 280mAh Charging Time: About 3hours Standby time: 5 Days Type of battery: Lithium Polymer Battery Czyli taki sam czas, wygląda na inną obudowę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strawqens Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 1 godzinę temu, Lector napisał: Czas działanie to max 6 dni, wszystko zależy ile powiadomień, ile treningów itp, itd. Opis z nowego: Battery Life 5 days (running 30 minutes a day, pushing 200 messages) 35 hours (full open GPS, full heart rate monitoring) Battery 280mAh lithium polymer W starym: Battery Capacity: 280mAh Charging Time: About 3hours Standby time: 5 Days Type of battery: Lithium Polymer Battery Czyli taki sam czas, wygląda na inną obudowę. Czyli tyle pytań, a tu odgrzewany kotlet, no ale design jest mega za to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 13, 2017 Administrator Share Posted December 13, 2017 Eee, co kto woli. Nie wiem z jakiego materiału jest koperta nowego, ale i tak jedynka przebija. Nic nie wystaje, nic się nie haczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strawqens Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 (edited) Najbardziej mnie zastanawia to jak to jest że Amazfit BIP potrafi trzymać do miesiąca, a nasze egzeplarze to max 6dni.. Hmmm Edited December 13, 2017 by strawqens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 A nad czym tu się zastanawiać? Sprawdź specyfikacje jednego i drugiego i zobaczysz różnicę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 @up Jest jakiś sposób aby wyłączyć powiadomienie "Czas wstawać za długo siedzisz" i powiadomienia o pogodzie trochę mnie to denerwuje a zwłaszcza to pierwsze o siedzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 24, 2017 Administrator Share Posted December 24, 2017 Informacje o pogodzie to z poziomu telefonu w aplikacji. Zakładka Ja, Mój zegarek i kona pogody. Tu masz dwie opcje u dołu. Informacje o siedzeniu i dziennych osiągnięciach już na samym zegarku. Przewijasz ekran do kroków, klikasz na tym ekranie aby wejść, i teraz trzeba palcem przejechać od góry - tak jak byś w telefonie rozwijał górną belkę. I tu opcja na samym dole, drugą o dołu to informacja o celach. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Co do pogody to nie mogę tego znaleźć wersja aplikacji 1.7.6 a co do informacji o siedzeniu to znalazłem tylko opcje alarm celu i zmień alarm czy o to chodzi nie mogę się w tym połapać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 24, 2017 Developer Share Posted December 24, 2017 Co do alarmu właśnie o to chodzi, co do pogody to - ustawienia aplikacji, ustawienia pogody i tam masz opcje powiadomień 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie powiadomień, powiadomienie sms jest pokazywane na zegarku i u mnie tak jest a co z powiadomieniami o nieodebranych połączeniach u mnie ich zegarek nie pokazuje to znaczy zegarek wibruje i pokazuje ale tylko w tedy jak nawiązywane jest połączenie gdy go nie odbiorę to powiadomienia nie ma czy tak ma być czy u mnie jest coś nie tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Odpowie ktoś na pytanie zadane wyżej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marmar230 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 (edited) U mnie jest tak samo @bartos38 A szkoda bo było by to fajne rozwiązanie gdyby jakąś ikonka monitowała o nie odebrany połączeniu. Edited December 26, 2017 by marmar230 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 26, 2017 Developer Share Posted December 26, 2017 tak jest, myślę że wynika to z tego, że masz możliwość odrzucenia połączenia bądź jego wyciszenia i zapewne producent założył, że pokazywanie nieodebranych połączeń w tym wypadku jest zbędne bo zegarek informuje cię o nadejściu połączenia 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartos38 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Szkoda że producent nie dorzucił takiej funkcji coś na styl samsunga gera s3, kropka na tarczy zegara informująca o nie odebranych połączeniach i sms 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted December 26, 2017 Developer Share Posted December 26, 2017 na to nie mamy wpływu niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 Witam znów jutro dotrze amazfit pace miałem 7kav w poprzednim widzę że stary projekt umarł. Co instalujecie czy zostajecie przy oryginalnym sofcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts