Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Amazfit Pace- pytania ogólne.

chudybws
 Share

Recommended Posts

Postanowiłem założyć nowy temat w którym będziemy zadawać i odpowiadać na pytania które nie do końca są związane z ROMem coby się w tamtym temacie się nie robił niepotrzebny syf. 

Jeśli jakieś pytań które mogą się komuś przydać będę starał się wrzucać do tego postu z numerem postu żeby nie trzeba było przeczytać całego wątku szukając szybkiej odpowiedzi.

1. Która wersja zegarka łączy się z MiFit? -Chińska, po wygraniu 7Kav obie.

Edited by chudybws
  • Like 1
  • Thanks 3

• Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

sokal

To ja się przywitam i pozwolę zadać pytanie, pewnie banalne ale czytam różne źródła z różnymi opiniami od kilku dni i już zgłupiałem... Którą wersję kupić, aby działała z MiFit, ewentualnie dała możliwość skorzystania z jakiegoś customromu aby zegarek synchronizował się z MiFit (lub Google Fit) a nie jakąś tam Potravą... ;p https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_605469.html?wid=21 czy https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_689346.html?wid=4 czy jeszcze coś innego?

chudybws

Postanowiłem założyć nowy temat w którym będziemy zadawać i odpowiadać na pytania które nie do końca są związane z ROMem coby się w tamtym temacie się nie robił niepotrzebny syf.  Jeśli jakieś pytań które mogą się komuś przydać będę starał się wrzucać do tego postu z numerem postu żeby nie trzeba było przeczytać całego wątku szukając szybkiej odpowiedzi. 1. Która wersja zegarka łączy się z MiFit? -Chińska, po wygraniu 7Kav obie.

Lector

Wersja English i International na pewniej to te same, czyli mamy dwie wersje angielską i chińską. Wersja chińska działa z Mi Fit, tzn eksportuje automatycznie kroki i sen. Co byś za wersji nie kupił, to po odblokowaniu bootloadera wgrasz nasz rom który bazuję na chińskiej wersji i będziesz miał polski język i synchronizację z Mi Fit. Ja dla przykładu kupiłem wersje English, a teraz używam naszego romu i działa synchronizacja z Mi Fit.

Posted Images

To ja się przywitam i pozwolę zadać pytanie, pewnie banalne ale czytam różne źródła z różnymi opiniami od kilku dni i już zgłupiałem...

Którą wersję kupić, aby działała z MiFit, ewentualnie dała możliwość skorzystania z jakiegoś customromu aby zegarek synchronizował się z MiFit (lub Google Fit) a nie jakąś tam Potravą... ;p

https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_605469.html?wid=21

czy

https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_689346.html?wid=4

czy jeszcze coś innego? Z tego co widzę to wersje zegarka są English Version, International Version, Chinese Version, do tego dochodzą jeszcze różne wersje softu na telefon... Pogubiłem się ;)

Szukam zegarka do zapisu trasy (+ czasy, wysokość, prędkość, ilość kroków) z kompasem i powiadomieniami...

Będę wdzięczny za pomoc ;)

Edited by sokal
  • Like 4
  • Thanks 1

• Administrator

Wersja English i International na pewniej to te same, czyli mamy dwie wersje angielską i chińską.

Wersja chińska działa z Mi Fit, tzn eksportuje automatycznie kroki i sen.

Co byś za wersji nie kupił, to po odblokowaniu bootloadera wgrasz nasz rom który bazuję na chińskiej wersji i będziesz miał polski język i synchronizację z Mi Fit.

Ja dla przykładu kupiłem wersje English, a teraz używam naszego romu i działa synchronizacja z Mi Fit.

• Like 2

• 4 weeks later...

Witam na forum pierwszy raz :)

Leci do mnie mnie amazfit z GB i już nie mogę się doczekać kiedy go będę miał na ręce. Wciąż czytam o nim różne informacje i opinie. I nurtuje mnie jedno spostrzeżenie i prośba do Was abyście doradzili lub wyprowadzili mnie z błędnego myślenia :) A mianowicie chodzi o baterię i czas działania.
Coraz częściej dostrzegam wpisy użytkowników, że po jakimś tam czasie użytkowania spada czas działania zegarka. Niby spowodowane to jest częstym kontaktem z wodą. Jak to u was wygląda? Jak wiecie wyszedł teraz Amazfit 2 i zastanawiam się czy nie sprzedawać od razu 1ki i dołożyć do 2ki (wystarczy mi w zupełności Pace 1 i wolałbym nie dokładać). Jedynie ten czas działania mnie zastanawia, mam nadzieje, że mój amazfit da radę z baterią przez dłuższy czas.

• Administrator

Czas działanie to max 6 dni, wszystko zależy ile powiadomień, ile treningów itp, itd.

Opis z nowego:

Battery Life 5 days (running 30 minutes a day, pushing 200 messages) 35 hours (full open GPS, full heart rate monitoring)

Battery   280mAh lithium polymer

W starym:

Battery Capacity: 280mAh
Charging Time: About 3hours
Standby time: 5 Days
Type of battery: Lithium Polymer Battery

Czyli taki sam czas, wygląda na inną obudowę.

1 godzinę temu, Lector napisał:

Czas działanie to max 6 dni, wszystko zależy ile powiadomień, ile treningów itp, itd.

Opis z nowego:

Battery Life 5 days (running 30 minutes a day, pushing 200 messages) 35 hours (full open GPS, full heart rate monitoring)

Battery   280mAh lithium polymer

W starym:

Battery Capacity: 280mAh
Charging Time: About 3hours
Standby time: 5 Days
Type of battery: Lithium Polymer Battery

Czyli taki sam czas, wygląda na inną obudowę.

Czyli tyle pytań, a tu odgrzewany kotlet, no ale design jest mega za to. 

• 2 weeks later...
  • Administrator

Informacje o pogodzie to z poziomu telefonu w aplikacji. Zakładka Ja, Mój zegarek i kona pogody. Tu masz dwie opcje u dołu.

Informacje o siedzeniu i dziennych osiągnięciach już na samym zegarku. Przewijasz ekran do kroków, klikasz na tym ekranie aby wejść, i teraz trzeba palcem przejechać od góry - tak jak byś w telefonie rozwijał górną belkę. I tu opcja na samym dole, drugą o dołu to informacja o celach.

• Like 1
  • Thanks 1

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie powiadomień, powiadomienie sms jest pokazywane na zegarku i u mnie tak jest a co z powiadomieniami o nieodebranych połączeniach u mnie ich zegarek nie pokazuje to znaczy zegarek wibruje i pokazuje ale tylko w tedy jak nawiązywane jest połączenie gdy go nie odbiorę to powiadomienia nie ma czy tak ma być czy u mnie jest coś nie tak

• Developer

tak jest, myślę że wynika to z tego, że masz możliwość odrzucenia połączenia bądź jego wyciszenia i zapewne producent założył, że pokazywanie nieodebranych połączeń w tym wypadku jest zbędne bo zegarek informuje cię o nadejściu połączenia

• Like 1

• Lector pinned this topic
  • Lector unpinned this topic