Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Nowy plugin Wi-Fi Repeater / Range Extender - brak spacji w SSID

Znamir
 Share

Recommended Posts

Cześć, 

Nie wiem czy zauważyliście, że aktualizacja pluginu do repeatera / range extendera zabrała możliwość nadawania tym urządzeniom SSID zawierających spacje. Niestety musiałem zresetować swój repeater (v2) i okazuje się, że nie mogę mu przywrócić SSID, które miał przez ostatnie kilka lat. Sprawdziłem również ma extenderze (v3) i jest to samo. 

Trochę słabo, bo miałem do repeatera podpięte kilkanaście urządzeń smart (router i gniazdo sieciowe na jednym końcu mieszkania, gruba ściana zbrojona dzielącą mieszkanie na pół i brak zasięgu routera w drugim końcu mieszkania) i normalnie wystarczyłoby przywrócić po resecie poprzednie SSID, a w tej chwili nie jest już to możliwe i będę musiał te kilkanaście urządzeń skonfigurować od nowa. 

ja zauważyłem, że ten extender nie pozwala stworzyć sieci z kropką w nazwie. Moja główna sieć wifi nazywa się ..._2.4 - od częstotliwości (mam też drugą sieć ..._5). 
Nie jestem w stanie utworzyć nowej sieci z kropką w nazwie. Co prawda nie jest to jakimś większym problemem, ale wolałem zachować pewien wzór w nazewnictwie sieci ;)

Zacząłem grzebać w nowym pluginie i dla nazwy sieci jest weryfikacja. Dozwolone są tylko znaki alfanumeryczne, znaki chińskie i podkreślnik. Próbowałem dodać znaki jako dozwolone oraz usunąć walidację ale moje umiejętności są na to za małe. 

Edited by Znamir