Znamir Posted February 12, 2021 Share Posted February 12, 2021 Cześć, Nie wiem czy zauważyliście, że aktualizacja pluginu do repeatera / range extendera zabrała możliwość nadawania tym urządzeniom SSID zawierających spacje. Niestety musiałem zresetować swój repeater (v2) i okazuje się, że nie mogę mu przywrócić SSID, które miał przez ostatnie kilka lat. Sprawdziłem również ma extenderze (v3) i jest to samo. Trochę słabo, bo miałem do repeatera podpięte kilkanaście urządzeń smart (router i gniazdo sieciowe na jednym końcu mieszkania, gruba ściana zbrojona dzielącą mieszkanie na pół i brak zasięgu routera w drugim końcu mieszkania) i normalnie wystarczyłoby przywrócić po resecie poprzednie SSID, a w tej chwili nie jest już to możliwe i będę musiał te kilkanaście urządzeń skonfigurować od nowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siutek Posted February 18, 2021 Share Posted February 18, 2021 ja zauważyłem, że ten extender nie pozwala stworzyć sieci z kropką w nazwie. Moja główna sieć wifi nazywa się ..._2.4 - od częstotliwości (mam też drugą sieć ..._5). Nie jestem w stanie utworzyć nowej sieci z kropką w nazwie. Co prawda nie jest to jakimś większym problemem, ale wolałem zachować pewien wzór w nazewnictwie sieci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Znamir Posted February 18, 2021 Author Share Posted February 18, 2021 (edited) Zacząłem grzebać w nowym pluginie i dla nazwy sieci jest weryfikacja. Dozwolone są tylko znaki alfanumeryczne, znaki chińskie i podkreślnik. Próbowałem dodać znaki jako dozwolone oraz usunąć walidację ale moje umiejętności są na to za małe. Edited February 18, 2021 by Znamir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted February 19, 2021 Developer Share Posted February 19, 2021 usun po prostu to if (!_this.isSsidValid()) { return; } 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Znamir Posted February 20, 2021 Author Share Posted February 20, 2021 On 2/19/2021 at 7:30 AM, rezmus said: usun po prostu to if (!_this.isSsidValid()) { return; } Dzięki, działa jak trzeba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts