Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

System nie wykrywa zegarka amazfit 2


gniotex
 Share

Recommended Posts

1 godzinę temu, Kaudii napisał:

bo jak zegarek jest w fastboot to polecenie jest inne


fastboot devices

 

Okej. Wieczorem spróbuje z tym poleceniem. Może ruszy 

Jednak jeszcze powalcze. Wpisałem i pokazuje się coś takiego 

15366851246196575394179336937944.jpg

 

Udało mi się w jakiś sposób dojść do odblokowania bootloadera. Niestety już wgrywanie samego romu nie idzie. Pokazuje się niebieskie okno z możliwością wyboru instalacji rooma, po czym wciskam 1 i niżej ukazuje się napis "instalacja roota" ale żadnego postępu. Zegarek nie wprowadza się w fastboot

Link to comment
Share on other sites

Chciałem podzielić się pewnym wrażeniem... Miałem bardzo podobny problem z moim stratosem nie łączył się z Pc z 2 komputerów ewentualnie wykrywał jako urządzenie nie znane... raz na 100 podpięć w różne gniazda USB załapał- tak cudem udało mi się wgrać nowego softa- jednak ostatnio dopuściłem do rozładowania zegarka i  ku mojemu zaskoczeniu jak by się naprawił- nie instalowałem żadnych sterowników( próbowałem ale poległem na wyszukiwaniu) i wykrywa go za każdym razem- nie wiem czy to wina tego czy może jakaś łatka na win 10 wpadła i ona pomogła ale miałem moment gdzie straciłem nadzieje i czułem się- że kupiłem bubla- bo jak wgrać i skasować muzykę jakies tarcze itp.  to taki wpis dla tych co  też ich słąbi takich problem.. spróbujcie tego a nóż pomoże ;) mimo wszytko to chińczyk i czasami takie nie logiczne rozwiązania działają... odpukać mam nadzieje ze u mnie wszytko bedzie okey bo zegarek fajny i polecam każdemu 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Witam,

 

Dziś dotarł do mnie Amazfit 2 Stratos. Chciałem wgrać menu PL więc odpalam film na YT i lecę po kolei i już na początku problem. Mianowicie instaluję Minimal ADB And Fastboot V1.4.3  podłączam zegarek do kompa odpalam cmd jako administrator przechodzę do C:\> i wpisuję adb i wyskakuje:image.png.7b7ab615175bd2e51705a8e1e7987a87.png

Co robię źle bo inastalacji tego minimal adb and fastboot raczej nie da się popsuć...

 

W manager urządzeń wyświetla się zegarek jako Amazfit Stratos więc wydaje się wszystko OK.

Edited by okko19
Link to comment
Share on other sites

ok mam dzięki. fastboot się świeci na zegarku. czy to musi zniknąć czy mogę/mam działać dalej jak to się wyświetla na zegarku? cały czas mam wyświetlone na zegarku Fastboot i chińskie znaczki(od ok 10 minut nie znika)... w trakcie dostałem maila z kodem i wkleiłem:

image.png.f96844ea5e0e9ee0ef0431c619d9fb84.png

na zegarku nadal świeci się Fastboot...

Edited by okko19
Link to comment
Share on other sites

Fajnie dzięki poleciało. Jeszcze jedno pytanie (mam nadzieje że ostatnie) wersja ROMu u mnie to 2.3.5.0 - czy jak pobiorę starszą wersje (2.0.1) spolszczoną to zaktualizuje się do ostatniej wydanej przez Ciebie czy mam szukać  2.3.4.0. lub 2.3.5.0 po forach bo nie mogę znaleźć na forum innej

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Niniejszym niestety dołączam do ludzi z problemami :(

W moim przypadku zegarek na win7 zainstalował się bez problemów, wykrywany jest jako Amazfit Stratos, brak jakichkolwiek konfliktów, mogę przeglądać zawartość pamięci.

Przy użyciu UniversalToolsForAmazfit również ładnie wykrywa zegarek. Problem zaczyna się w momencie wejścia w bootloader - wejście w jakąkolwiek opcję programu (sprawdzenie blokady, jak odblokować bootloader czy odblokowanie bootloadera powoduje wyświetlenie na kompie "<waiting for device>" a na ekranie zegarka napis FastBoot, rysunek monitora i niżej chińskie znaczki.

Dalej niestety nic się nie dzieje.

Podobnie przy użyciu minimal adb fastboot - komenda "adb devices" pokazuje ładnie zegarek, komenda "adb shell reboot bootloader" wprowadza zegarek w FastBoot i dalej nic się nie dzieje. Kontrolna komenda "fastboot devices" nie wyświetla nic.

Wygląda na to, że zegarek rozłącza się w momencie kiedy jest w FastBoot.

Podobny problem miał zdajsie Devon (na 3 stronie tego wątku), ale nie ciągnął tematu więc nie wiem czy go rozwiązał. Miał ktoś podobny problem ? Co z tym fantem zrobić ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

19 godzin temu, Lector napisał:

Zobacz kilka postów wyżej, jest rozwiązanie:

 

Niestety na adb setup jest nadal to samo - zegarek jest wykrywany prawidłowo, ale w momencie przejścia w tryb fastboot "znika" z systemu i nic się nie dzieje :(

Link to comment
Share on other sites

  • Developer

trzeba odinstalować sterowniki z kompa, zrestartować komputer, zainstalować ponownie adb setup 1.4.3 , ponowny restart kompa, potem podłączyć zegarek i sprawdzić, jeśli nadal jest źle, wejdź do manadżera urządzeń i po podpięciu zegarka zobacz ja jest rozpoznawany, odinstaluj w managerze to urządzenie odepnij zegarek i podepnij ponownie by rozpoznał urządzenie na nowo i sparował je z właściwym sterownikiem.

na adb setup 1.4.3 jeszcze mi się nie zdarzyło by były problemy z rozpoznaniem zegarka na Windows nie zależnie od wersji systemu

  • Thanks 1
  • Not like 1
Link to comment
Share on other sites

Dziękuję! Poszło dalej... Po prostu w menagerze zegarek po podłączeniu widziany był jako:

- Android Device -> Android Composite ADB Interface

- Urządzenia przenośne -> Amazfit Stratos

 

Po wpisaniu komendy "adb shell reboot bootloader" zegarek przechodził w fastboot, w menadżerze urządzeń znikały dwa powyższe wpisy a zegarek pojawiał się jako:

Inne urządzenia -> Android 1.0 - z konfliktem/brakiem sterownika

Po aktualizacji sterownika tegoż właśnie nowego urządzenia wszystko zaczyna działać.

Także dla potomnych mających ten sam problem - kombinujcie ze sterownikami nie tylko po zwykłym podłączeniu zegarka, ale także po jego przejściu w Fastboot!

 

Bootloader odblokowany. Na dziś mam dość także ROM jutro ;)

Dziękuję serdecznie za pomoc!

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...