gniotex Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Witam, mam problem z próbą wgrania polskiej wersji językowej, a mianowicie system nie wykrywa mi zegarka. Zainstalowałem Zainstalowałem Minimal ADB & Fastboot 1.4.3 następnie chciałem sprawdzić czy adb widzi zegarek i okazał o się że nie... Próbowałem na 2 kompach i to samo... Jeden system Windows 10 drugi 7. Po podłączeniu zegarku próbowałem ręcznie aktualizować sterownik (Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB i niestety też nie działa. Wersja zegarka 2.0.16.0 . Jeśli ktoś miał podobny problem albo wie jak go rozwiązać będę wdzięczny za informacje. P.s. Przepraszam jeśli nie nie ten dział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniotex Posted April 23, 2018 Author Share Posted April 23, 2018 Problem rozwiązany, wystarczyło zresetować zegarek + usunięcie urządzenia. Po ponownym podłączeniu system wykrył zegarek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar55 Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Nie będę tworzył nowego wątku. Więc się podepnę. Ja mam podobny problem otóż próbując odblokować zegarek podpinam pod PC i po wpisaniu komendy adb shell reboot bootloader zegarek wchodzi w tryb fastboot ale odłącza się od komputera znika z systemu po wpisaniu kolejnej komendy ... robię to na windowsie 7. Wie ktoś co można z tym poradzić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 2, 2018 Administrator Share Posted May 2, 2018 Zmiana portu USB, zmiana sterowników, zmiana komputera Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar55 Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 (edited) zainstalowałem Minimal ADB & Fastboot 1.4.3 jak administrator, zmiana komputera była zmiana portów była a sterowniki jakie, skąd? No tak jak przechodzi w fastboot znika, a w menadzerze urzadzen pojawia sie jako inne urzadzenie (Android 1.0) i sterownika nie ma. Myślałem ze w tej paczce Minimal ADB & Fastboot 1.4.3 są sterowniki Edited May 2, 2018 by konar55 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniotex Posted May 2, 2018 Author Share Posted May 2, 2018 spróbuj po podłączeniu urządzenia go usunąć z menadżera urządzeń, ewentualnie (Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
konar55 Posted May 2, 2018 Share Posted May 2, 2018 Poszło. Działa dzięki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Witam wszystkich, Wczoraj dotarł do mnie zegarek w wersji Chińskiej, niestety Vat mnie nie ominął. Spędziłem całe popołudnie próbując wgrać soft polski ale niestety zatrzymałem się na samym początku bo mój komputer nie widzi podłączonego sprzętu. Niestety pozostałe komptery w domu też mają WIN 10 i sytuacja wygląda podobnie. Po wgraniu Minimal ADB & Fastboot 1.4.3. Po komendzie adb devices nic się nie pokazuje. Macie jakiś pomysł? Próbowałem oczywiście wszystkich podanych powyżej rozwiązań. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 (edited) Osobiście "robiłem" swój egzemplarz na Windows 10 także system sam w sobie na pewno nie jest problemem. 1. Otwórz manager urządzeń i sprawdź co się pojawia w momencie podłączenia zegarka do komputera 2. Czy zegarek w ogóle się ładuje gdy podepniesz go pod usb komputera ? Edited May 29, 2018 by snow.leopard Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Dzięki za reakcję, Zegarek się ładuje a w managerze teraz nie pojawia się nic a wcześniej miałem informację przy kontrolerach USB o nierozpoznanym urządzeniu (ale informacja pojawiała się po kilku minutach po podłączeniu). Próbowałem ręcznie dodać urządzenie, wyszukać sterownik itd. siedziałem całą noc i nici. Tak naprawdę szukam kogoś najlepiej ze Śląska kto odpłatnie pomógł by mi wgrać soft. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba12331 Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Spróbuj na innym komputerze lub innym porcie USB. Ewentualnie sprawdź czy zegarek dobrze zaskoczył w stacji dokującej i zrób restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 próbowałem na 3 komputerach Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Zrób screena urządzeń usb przed podłączeniem i po podłączeniu i wrzuć na forum. PS. Na forum dziękujemy "reakcją" po prawej stronie ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Zainstalowałem ręcznie urządzenie Android wybrałem sterownik ADB ale wyskakuje taki błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Sterowniki pobierałeś z tej strony: https://devsjournal.com/download-minimal-adb-fastboot-tool.html ? Jak rozumiem próbowałeś odinstalować sterowniki i zainstalować ponownie ew ręcznie wybrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 W jakim stanie ma być zegarek sparowany z aplikacją Amazfit czy z kodem QR na ekranie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Tak instalowałem z tej strony . Generalnie po podłączeniu zegarka do kompa nie dzieje się nic zero reakcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Odinstaluj to urządzenie wraz ze sterownikami, podłącz ponownie i zobacz co w managerze urządzeń się pojawi (pewnie będzie jako other device). Następnie wejdź w to urządzenie i wskaż ręcznie sterownik z folderu adb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Wszystko to robiłem , podejrzewam , że może kabelek nie przesyła danych lub złącze zegarka. Czy ktoś na Śląsku mógłby udostępnić kabelek z dockiem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gniotex Posted May 29, 2018 Author Share Posted May 29, 2018 6 godzin temu, adamproco napisał: Wszystko to robiłem , podejrzewam , że może kabelek nie przesyła danych lub złącze zegarka. Czy ktoś na Śląsku mógłby udostępnić kabelek z dockiem? A próbowałeś robić według tych wcześniejszych postów: W dniu 2.05.2018 o 13:33, gniotex napisał: spróbuj po podłączeniu urządzenia go usunąć z menadżera urządzeń, ewentualnie (Aktualizuj sterownik=>przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu...=> pozwól mi wybrać z listy..=>(odhaczenie "pokaż zgodny sprzęt") i wybrałem Producent (standardowy kontroler USB) Model: Urządzenie kompozytowe USB) może to pomoże ja również się namęczyłem żeby to ruszyło ale w końcu się udało, a wystarczyło wejść w folder "urządzenia i drukarki" usunąć sprzęt ( bo po podłączeniu zegarka pojawiało się jakieś urządzenie które jest niezgodne) po wyciągnięciu wtyczki i włożeniu jej z powrotem już normalnie się zegarek pojawiał. Po restarcie kompa jeszcze też miałem problemy ale powtórzyłem zabieg i teraz śmiga bez problemu. A skąd w ogóle jesteś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Największy problem jest taki, że po podłączeniu nie ma żadnej reakcji komputera, więc nie ma nawet co usuwać i nie mam żadnego pola manewru, dlatego szukam kogoś aby albo podłączyć mój zegarek do innego kompa albo sprawdzić stacje dokującą i kabelek wtedy będę wiedział po której stronie jest problem. Mieszkam w Ornontowicach ale do każdego większego miasta mam 15 min więc moge podjechać w dowolne miejsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 No cóż jedyna nadzieja, że ew znajdziesz kogoś w okolicy lub wyślesz zegarek do zrobienia. W przeciwnym wypadku jakieś problem techniczny z zegarkiem, co niestety się już zdarzało niektórym osobom na tym forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamproco Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Kurcze , na jednym z komputerów postawiłem nowiutki system WIN 10, zainstalowałem sterowniki Minimal ADB & Fastboot 1.4.3 no i niestety lipa system nic nie widzi. Jest jakaś szansa, że ktoś ze śląska użyczy mi stacje dokującą żeby ją sprawdzić?? Please. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marbedo Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 W dniu 30.05.2018 o 21:18, adamproco napisał: Kurcze , na jednym z komputerów postawiłem nowiutki system WIN 10, zainstalowałem sterowniki Minimal ADB & Fastboot 1.4.3 no i niestety lipa system nic nie widzi. Jest jakaś szansa, że ktoś ze śląska użyczy mi stacje dokującą żeby ją sprawdzić?? Please. Poradziłeś sobie jakoś? Bo mam to samo. Zegarek się ląduje ale nie ma szans na połączenie. Robiłem już wszystko co tu napisane i nic. Może macie jeszcze jakieś pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted June 21, 2018 Share Posted June 21, 2018 W jednym z tematów ktoś napisał, że windows wykrył mu zegarek gdy "bardzo" mocno docisnął go w ładowarce. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now