Administrator Lector Posted April 16, 2018 Administrator Share Posted April 16, 2018 Każdy nasz instalator ROMu, jak i sam ROM jest zabezpieczony przed wgraniem - aby zainstalować trzeba podać wygenerowany kod. Kod jest inny dla każdego zegarka. Aby mieć kontrolę nad instalatorem, zbieramy dane o instalacjach ROMów z blokadą. Dzięki czemu już wiem o kilku "podwójnych" kontach na forum, oraz o nieprawidłowych próbach podania numeru seryjnego. Na wykresie widać ilość zgłoszeń unikalnych użytkowników. Szczegółowych statystyk Wam nie pokaże, ale wiem jeszcze ile kto podaje numerów seryjnych, ile przeprowadził instalacji dla danego numeru seryjnego. No a najważniejsze jest to ze można zbanować dowolnego użytkownika i już kody nie będą generowane dla niego. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Lector, dodajcie do instalator akceptacje zbierania danych i dopiero po zaakceptowaniu puszczajcie instalację. Zbliża się RODO, a konfidentów nie brakuje Pozdrawiam, Adrian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 16, 2018 Author Administrator Share Posted April 16, 2018 Regulamin jest na forum, aby pobrać ROM, trzeba mieć konto a zarazem zapoznać się z regulaminem. Nie wspomnę o tym, ze aby zainstalować też trzeba mieć konto, jak nie ma konta nic nie zbieram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Brakuje informacji na forum jakie dane są zbierane, w jakim celu. Nie pojawiła się zmianka, że pobierany jest SN. Brakuje również polityki cookie. Zostało 38 dni do RODO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 16, 2018 Author Administrator Share Posted April 16, 2018 Polityka cookies jest. Może coś wyskrobie i dodam kolejny post w regulaminie o instalatorze ROMów. W tej chwili wolny czas spędzam nad klepaniem kodu panelu do generatora, a co chwila nowe pomysły mi przychodzą. A RODO nie jest takie straszne, my danych nikomu nie udzielamy - tylko w celach statycznych. Oczywiście każdy kto będzie chciał dostanie wyciąg co o nim mamy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 17, 2018 Author Administrator Share Posted April 17, 2018 Tu coś więcej z filtrem tylko na moje konto. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 18, 2018 Author Administrator Share Posted May 18, 2018 Kolejnym krokiem zabezpieczenia instalatora ROMów będzie zrobienie aby każdy ROM miał inny kod. W tedy na stronie trzeba będzie wybrać jaki ROM instalujemy i zatwierdzić przyciskiem. Tak teraz myślę, ze kod dalej będzie automatycznie się pokazywał Więc powyższy screen już jest nie aktualny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 22, 2018 Author Administrator Share Posted May 22, 2018 Można teraz zobaczyć jak wygląda nasz mały raport. Z każdym dniem, przybywa nowych zegarków. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 28, 2018 Author Administrator Share Posted May 28, 2018 Trwają pracę nad nową stroną która generuje kod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 29, 2018 Author Administrator Share Posted May 29, 2018 Nowy generator na ukończeniu A tak wygląda on w działaniu. https://xiaomifans.pl/key/regulamin.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted May 29, 2018 Share Posted May 29, 2018 Dziwne Mi pokazuje, iż nie jestem zalogowany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 29, 2018 Author Administrator Share Posted May 29, 2018 Rafał a jaka przeglądarka? EDIT Dobra był mój błąd ale i tak będę musiał go porządnie przetestować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 9, 2018 Author Administrator Share Posted June 9, 2018 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 10, 2018 Author Administrator Share Posted June 10, 2018 Dziś został uruchomiony generator w nowym wydaniu Mam nadzieje ze nie będzie z nim szybko problemów bo już dziś coś jeszcze poprawiałem. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 10, 2018 Author Administrator Share Posted June 10, 2018 A tak przebiega instalacja na Pace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 11, 2018 Author Administrator Share Posted June 11, 2018 Małe statystyki: ROM dla Pace - 2.6.1.0_PL_1.1.1_by_Kaudii - zainstalowano 124 ROM dla Stratos - 2.3.2.8_PL_1.0.3_by_Kaudii - zainstalowano 31 Ilość instalacji na podstawie poprawnie wygenerowanego kodu. Dane zebranie dzięki nowemu generatorowi, stary nie dawał takich możliwości, więc nie powiem ile osób instalowało ROM @S3V3N bo w tym samym czasie był również ROM od @Kaudii. Gdy Rafał uaktualni instalator, również będą zbierane statystyki z jego ROMu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted June 11, 2018 Developer Share Posted June 11, 2018 nie źle , nie sądzisz, ale jak widać na załączonym obrazku użytkowników Pace jest większość znalazłem błąd, teraz się rozparowuje , na tę chwile byłą podmianka aplikacji, teraz kompilacja i wgranie Romu na zegarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 13, 2018 Author Administrator Share Posted June 13, 2018 Posiadacze Pace przybywają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 17, 2018 Author Administrator Share Posted June 17, 2018 Dziś ukończyłem kolejny wykres wygenerowania kodów i blokady. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 21, 2018 Author Administrator Share Posted June 21, 2018 Inny skrypt dla wykresów Dają nam możliwość podglądu całej historii Na małą modernizację czekają wykresy kołowe - no ale brak czasu nastał A po wskazaniu myszką: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted June 23, 2018 Author Administrator Share Posted June 23, 2018 Nowy wykres kołowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pankrat Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Ciekawy jestem jakie ja wygenerowałem statystyki instalując rom i aktualizację. Powinny być dwa pobrania klucza - ale niestety okienko z kluczem otwiera się w IE a ja działam na chrome dlatego trzeba przeklejać adres. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 2, 2018 Author Administrator Share Posted July 2, 2018 I są dwa, generowanie statystyk jest dopiero po kliknięciu klawisza. Bez zgody nie zbieram żadnych danych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted July 12, 2018 Author Administrator Share Posted July 12, 2018 Od dziś działa dodatkowy system wykrywania oszustów, zobaczymy jak się sprawdzi. No i tym razem kolejna porcja statystyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 1, 2018 Author Administrator Share Posted August 1, 2018 Jak działa Generator v2? Coś Wam w nim przeszkadza, a może coś w nim poprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts