embe Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Witam, czym się różnią te czujniki? Który nowszy? https://pl.aliexpress.com/item/Oryginalny-Xiaomi-Mijia-Inteligentna-Mini-Okna-Drzwi-Czujnik-Kieszonkowy-Inteligentny-Dom-Automatyczne-wiat-a-dla-Xiaomi/32856272975.html https://pl.aliexpress.com/item/Xiaomi-Aqara-Inteligentne-Okna-Drzwi-Czujnik-Po-czenia-Bezprzewodowego-ZigBee-Inteligentnego-Domu-APP-Sterowania-Inteligentnego-Mini/32853394459.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 16, 2018 Administrator Share Posted April 16, 2018 Nowszy to ten Aqara, tu akurat różnicy nie ma z tego co wiem, mam tylko te stare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgglpl Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Odnośnie czujnika otwarcia okna/drzwi. Chciałbym ustawić scenę aby dostać powiadomienie jak okno/drzwi będzie otwarte TYLKO powyżej x min. Czyli jak okno będzie otwarte np powyżej 5 min to dostaje wiadomość ale jak np zamknę okno po 4 min to nie przychodzi wiadomość. Próbowałem z włączaniem/wyłączaniem scen ale włączenie sceny nie jest równoznaczne z uruchomieniem sceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 28, 2018 Administrator Share Posted November 28, 2018 Jest tylko powyżej 1 minuty, inaczej sięnie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgglpl Posted November 28, 2018 Share Posted November 28, 2018 Kombinowałem tak: Scena 1: Jeżeli okno otwarte To włącz scenę nr 2 Scena 2:(domyślnie na OFF) Jeżeli okno otwarte To odczekaj x min i wyślij wiadomość Scena 3: Jeżeli okno zamknięte To wyłącz scenę nr 2 I działałoby jeżeli włączając scenę ona od razu by się uruchamiała a włączenie sceny na ON nie uruchamia jej. Najprościej byłoby dodanie w scenie nr 1 na końcu "Uruchom scenę" ale po wejściu w "Uruchom scenę" mam "nie dodano żadnych zadań" i nie mam nic do wyboru. Jak mogę uruchomić scenę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 28, 2018 Administrator Share Posted November 28, 2018 A zrób w tej drugiej scenie jak otwarte powyżej minuty, zamiast okno otwarte. Jak otwierasz okno to spełniasz warunek z pierwszej sceny. Warunek z drugiej się nie spełnia gdyż nie otworzysz drugi raz tego samego okna. Dlatego jak się ustawisz jak jest otwarte powyżej minuty powinien zadziałać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now