Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Ładowarka Amazfit Stratos

Stojek
 Share

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Kupiłem taką ładowarkę
https://www.aliexpress.com/item/2018-New-A1609-Smart-Watch-Charger-Cradle-Charging-Dock-For-Huami-Amazfit-Stratos-Smart-Watch-2/32881112664.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.20634c4dfuTKJV
Bardzo wygodna, działa - także jako napęd USB. 
Zegarek kładzie się na ładowarkę a następnie zamyka pierścień ładowarki. Nie trzeba nic wciskać i wyrywać jak z oryginalnej.

• 4 weeks later...

Także mnie dopadł problem z ładowarką (zegarek się ładował jednak nie można było połączyć się z komputerem). Postanowiłem rozebrać ładowarkę i sprawdzić co się stało. Okazało się że pęknięta była jedna z żył przewodu USB. Mało tego żyła była pęknięta w kilku miejscach na całej długości. Trzeba przyznać że przewód jest bardzo cieniutki i łatwo się uszkadza. Dlatego wymieniłem go na przewód od starej myszy komputerowej i teraz wszystko pięknie działa. Przewód jest ponadto dłuższy i mocniejszy od oryginalnego???? Wnętrze ładowarki po wymianie przewodu na załączonym zdjęciu. Pomimo udanej naprawy na pewno zamówię sobie jakiś zamiennik z Ali tak na wszelki wypadek. Ceny są naprawdę niskie.

IMG_20181118_161622387.jpg

Edited by mavpl

W dniu 24.10.2018 o 08:26, adramel napisał:

Kupiłem taką ładowarkę
https://www.aliexpress.com/item/2018-New-A1609-Smart-Watch-Charger-Cradle-Charging-Dock-For-Huami-Amazfit-Stratos-Smart-Watch-2/32881112664.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.20634c4dfuTKJV
Bardzo wygodna, działa - także jako napęd USB. 
Zegarek kładzie się na ładowarkę a następnie zamyka pierścień ładowarki. Nie trzeba nic wciskać i wyrywać jak z oryginalnej.

To pamiętaj, że tą "ładowarkę" wolno ci podpiąc jednie do komputera albo ładowarki o mocy 1A i 5V. W innym wypadku spalisz zegarek. To nie jest łądowarka tylko kabel ze stykami bez jakiejkolwiek elektroniki.

19 godzin temu, yankee napisał:

To pamiętaj, że tą "ładowarkę" wolno ci podpiąc jednie do komputera albo ładowarki o mocy 1A i 5V. W innym wypadku spalisz zegarek. To nie jest łądowarka tylko kabel ze stykami bez jakiejkolwiek elektroniki.

Zgadza się. Elektronika do sterowania jest przecież w zegarku. Oryginalna także nie ma elektroniki. To nie DashCharge od OnePlus/Oppo że elektronika sterująca ładowaniem jest w ładowarce.
Ładuje Stratosa z ładowarki QuickCharge 3.0 od Samsunga Galaxy s9. Jeszcze mi nie wybuchł;)
Czas ładowania jest taki sam jak z USB czy z oryginalnej ładowarki. Napięcie/natężenie też. Zmierzyłem mierniczkiem podpinanym pod USB, jest zawsze 5V, 0,3A.