meriox Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Hey, Korzystacie z jakichś "ochraniaczy" na szkło Amazfita? Zakupiłem na alledrogo i niestety nie pokrywa całej powierzchni. Na Youtubie widać jak ludzie zakładają szkiełka idealnie dopasowane do powierzchni zegarka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Ja kupiłem kiedyś szkło na alle i było dobrze dopasowane. Jednak ściągnąłem już po paru dniach, powody: ukruszyły się krawędzie i zabierało cały urok zegarka jak dla mnie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rcienio Posted December 27, 2017 Share Posted December 27, 2017 Ja kupiłem to i dla mnie jest ok http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7043925958 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted December 27, 2017 Administrator Share Posted December 27, 2017 Miałem pisać swoją opinię na temat wytrzymałości Amazfit w połączeniu z ceramiczną bransoletą. Ogólnie zestaw użytkowany w naprawdę ciężkich warunkach, bliskie spotkania z metalem (regały, drabiny) z paletami. Niestety najsłabszym ogniwem jest "ochrona" szkiełka. Jako pierwsze chroniła folia, fajna ale łapię rysy. W drugim etapie poszło szkło hartowane. No niestety pęka na brzegach, taki poszarpany brzeg. Jeszcze nie zdarzyło mi się aby pękło po całości - zawsze brzegi. Najgorsze jest to iż po naklejeniu już pierwszego dnia mogę poszarpać brzeg szkiełka. Dlatego aktualnie mam naklejoną folię, która jest już porysana a w dodatku od góry zaczyna się odklejać. Folia jest z GB, szkiełko z allegro. Mam teraz też szkiełko z GB i zobaczymy jak to będzie z tym. Możliwe ze poprzednie było kiepskiej jakości. Zegarek jak do tej pory przeżył w całości, nawet dość mocne spotkanie z poręczą drabiny przy rozszarpywaniu kartonu. Obudowa zegarka i bransoleta zero rys, pęknięć itp. Po prostu najsłabsze ogniwo zegarka, to ochrona szkiełka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted December 27, 2017 Author Share Posted December 27, 2017 Dzięki za opinie. Na swoim Mi Bandzie mam naklejoną folię z 3mk i jest nieźle. Idealnie dopasowana i praktycznie niewidoczna. Na chwilę obecną nie mam problemów z odklejaniem. U żony w Amazficie jest szkiełko z allegro ale nie zakrywa całego szkła zegarka. W związku z tym szukam innego, które pokryje całą powierzchnię. Spróbuję te, które polecił rcenio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 19, 2018 Administrator Share Posted January 19, 2018 Aktualnie mam szkiełko od GB https://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_924974.html Jak na razie wytrzymuje i się jeszcze nie pokruszyło na brzegach - po około miesiącu. Wnioskuje ze chyba lepszej jakości jest to szkiełko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 19, 2018 Share Posted January 19, 2018 @lector A zakrywa cały ekran czy nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 19, 2018 Administrator Share Posted January 19, 2018 Tak wygląda, moim zdaniem super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 (edited) W dniu 19.01.2018 o 10:49, Lector napisał: Aktualnie mam szkiełko od GB https://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_924974.html Jak nardzie wytrzymuje i się jeszcze nie pokruszyło na brzegach - po około miesiącu. Wnioskuje ze chyba lepszej jakości jest to szkiełko. Mam te same i polecam wczoraj założyłem i pasują idealnie Edited January 31, 2018 by alban7314 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Dla mnie idealne szkło to takie któro zakrywa cały ekran. A ja na fotce wyżej widzę odstęp około 1-2mm od brzegu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 31, 2018 Administrator Share Posted January 31, 2018 Tak się wydaje, ceramika robi złudzenie optyczne na zdjęciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 31, 2018 Share Posted January 31, 2018 Przerabiałem już szkło do tego zegarka i miałem to samo... żadne złudzenie optyczne. https://imgur.com/aoKsgJa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 31, 2018 Administrator Share Posted January 31, 2018 Nie wiem, u mnie jest OK, jakby było ciut większe to by mi na ramki wchodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alban7314 Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 W dniu 31.01.2018 o 15:06, Gravis napisał: Przerabiałem już szkło do tego zegarka i miałem to samo... żadne złudzenie optyczne. https://imgur.com/aoKsgJa Nie jest tak źle nie jest w 100% na całej powierzchni. Może jak bym przykleił idealnie to było by po 1mm z każdej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 2, 2018 Share Posted February 2, 2018 Gdyby zakrywało 99% powierzchni to nie miałbyś problemu z naklejeniem na środku Link to comment Share on other sites More sharing options...
remuzi82 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Jaka jest średnica szkiełka na zegarku Amazfit Pace? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 19 godzin temu, remuzi82 napisał: Jaka jest średnica szkiełka na zegarku Amazfit Pace? ∅37,8mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hotelarz Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Cześć, udało się może komuś z Was dopasować odpowiednią folię (poza 3mk)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szablix Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 @Hotelarz zamówiłem cyt: 2PCS Original Xiaomi AMAZFIT Smart Watch Protective Film - TRANSPARENT, czekam aż dojdzie od majfreindów jak dotrze i założę to powiem czy warto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hotelarz Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 @szablix - dzięki wielkie, odnalazłem tę ofertę na Gearbest Też sobie zamówię, 5 PLN nie pieniądz, a sprawdzić warto tym bardziej, że to przykładowe zdjęcie z feedbacku. Wydaje się, że całkiem spoko :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
EszOzwierz Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Znajdzie może się ktoś wdrożony w temat szkieł hartowanych dla Amazfit Pace, lub pasujących odpowiedników, oraz czy ma sens szukać matowych szkieł hartowanych, czy na próżno? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 12, 2018 Administrator Share Posted April 12, 2018 Ja jestem super zadowolony z https://www.gearbest.com/smart-watch-accessories/pp_924974.html Za to nie polecam z allegro, szkło starczanie pękało na krawędziach. Pęknięcia, poszarpania potrafiły pojawić się już pierwszego dnia. Matowych nie spotkałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaFarrr Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 tez jestem zadowolony lqdnie lezy na zegarku Link to comment Share on other sites More sharing options...
henk Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 Używam 1,5 miesiąca i mogę polecić https://pl.aliexpress.com/item/Ultra-HD-Clear-Tempered-Glass-Protective-Film-Guard-For-Xiaomi-Huami-Amazfit-Sports-Smart-Watch-Display/32829631777.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5bf05c0feV6N5C Żadnych rys, ukruszeń, pasuje jak dla mnie ok. Właściwie jest niewidoczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kezzlock Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Wątek jest już dość stary, więc zapytam: czy uważacie, że coś teraz z allegro jest sens kupić? Czekać ponad miesiąc na folię to trochę za długo. Może 3mk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now