Developer Popular Post Kaudii® Posted April 11, 2018 Developer Popular Post Share Posted April 11, 2018 Witam Przyszedł czas na nowy ROM, Ci co korzystali z wcześniejszych wersji mojej pracy wiedzą, iż system bazował na chińskiej wersji systemu. Od tego wydania Rom nosi nazwę Stratos US_PL by Kaudii , zawiera jedynie język Polski oraz Angielski, pozostałe języki zostały usunięte. Bazuje na wersji International, nie zawiera dodatków ani ulepszeń, jest niemal zgodny z oryginałem, wersja CN nie jest już wspierana. Jest jednak mała namiastka z wersji CN dodane jest MiHome, gdyż wiem, że niektórzy korzystają. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Wymagania: - firmware zegarka bez znaczenia - odblokowany Bootloader Instalacja: - rozparuj zegarek z telefonem - ściągnij plik Stratos US_PL 1.0.1 by Kaudii - zaloguj się na forum w przeglądarce i pozostań na stronie FORUM - instalator poprosi o KEY , otworzy się nowa strona w przeglądarce, skopiuj KEY z strony Generatora - zostanie poprawnie wygenerowany jeżeli jesteś (zarejestrowany i zalogowany) i nie posiadasz BANa - postępuj zgodnie z pytaniami/zaleceniami instalatora Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe . Jak przebiega proces na znanym już Włosko /Angielskim systemie stratOS nie wiem nie testowaliśmy tego wariantu, jest to system modyfikowany, w razie komplikacji piszcie pomogę. Cały proces wgrywania Systemu może trwać 15-20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System posiada Root-a. Paruje się z Aplikacjami Amazfit CN jak i GP ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @S3V3N - za pomoc w stworzeniu Romu @Lector - za Pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka , pomoc w stworzeniu instalatora oraz zabezpieczenie @Axon , @Artmaniak - za wsparcie Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: 443 73 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 11, 2018 Author Developer Share Posted April 11, 2018 Changelog: 1.0.0 - Wydanie pierwsze 1.0.1 - poprawiono aplikację Sporty (błąd zamykania aplikacji przy ustawianiu TE) zachowuje ustawienia i dane z wersji 1.0.0. 18 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavedegat Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiqa Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 @Kaudii masz info czy działa parowanie z aplikacją na iOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiqa Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 @up mogę wgrać Twój ROM na ROM S3v3n? Po instalacji nie mogę sparować na iOS i 2.3.0 CN Dev - wersja PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmmich Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Dzięki za Twoją pracę... Duże piwko !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 12, 2018 Author Developer Share Posted April 12, 2018 @audiqa możesz 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmmich Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 :-) zrobię... tylko pieniądze na paypal muszę wpłacić. Pytanko: podczas instalacji wygenerował mi klucz, skopiowałem i wyskoczył błąd too many links i zegarek się zrestratował. Jakieś podpowiedzi ? Jestem kiepski... robię to pierwszy raz Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Jak byś dobrze przeczytał to byś wiedział, że to normalne, musisz poczekać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmmich Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 :-) jasne.... w gorącej wodzie człowiek kompany jest.... Stary a głupi... ;-)Przepraszam za śmiecenie.... Trwa kopiowanie... rewelacja śmiga aż miło :-) Wieczorem obiecane piwo !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiqa Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Paruje ktoś zegarek z iOS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 12, 2018 Author Developer Share Posted April 12, 2018 @audiqa nie zaśmiecaj tematu, raz już o to pytałeś, napisałem ci że skoro paruje się z aplikacją na Androida ze sklepu Play to z iOS też powinno się sparować bez problemu, pobierz zainstaluj i sprawdź, daj info innym a nie czekaj tylko na gotowca 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Domyślam że OTA nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Ok poszło z 2.0.1.0 CN bez problemów. Pytanie na jakim oryginalnym sofcie oparty jest ten ROM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) Bazuje na najnowszym US czyli 2.3.2.7 w wersji DEODEX. edit: Zainstalowałem bez żadnego problemu. Czekam na pierwsze uruchomienie. Edited April 12, 2018 by wawu1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damianjagielski Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) U mnie temperatura w °F i nie pomaga zmiana na metryczne w zegarku i w apk (rozwiązane, zmiana jednostki w ustawieniach pogody na tel), reszta super Edited April 12, 2018 by Damianjagielski Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Bylo juz o tym. Zmien w aplikacji w telefonie Link to comment Share on other sites More sharing options...
xarrek Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Specjalnie sprawdziłem na iOS. Rom nie działa z wersja polska Amazfita trzeba ściągnąć z chińskiego regionu. Zegarek się paruje ale aplikacja wrzuca błąd. Na stock US działa wersja polska i chińska aplikacji Amazfit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
audiqa Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) @Kaudii poddaje się. Próbowałem na wszystkie możliwe sposoby. Na dwóch iPhone, aplikacja instalowana po zmianie regionu na CN i na PL. Co ciekawe, podczas próby parowania dzwonił do mnie kolega i na zegarku normalnie pojawiła się informacja. Problem wygląda jakby nie mógł ukończyć tego zadania. Na ROM @S3V3N jest taka sama sytuacja. Kolega @xarrek też nie może się połączyć. I żeby było jasne nie mam o to pretensji, zaznaczyliście, że działa z GP, pisze tylko informacyjnie jak to wygląda po wykonaniu testów. Widzę, że @S3V3N prawdopodobnie znalazł w czym problem (pisze o tym w swoim wątku). Edited April 12, 2018 by audiqa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) Zegarek się odpalił bez problemu, parowanie z aplikacja przeszło za drugim razem. Po odparowaniu przedniego romu nie uruchomiłem ponownie telefonu. Po ponownym uruchomieniu parowanie bez problemu. Aplikacja pobrana z Google Play. Niestety mam problem z prędkością wiatru w pogodzie. Zarówno w zegarku jak i aplikacji mam ustawione jednostki metryczne a tutaj podaje w milach. Czy ktoś ma podobny problem? Edited April 12, 2018 by wawu1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 12, 2018 Author Developer Share Posted April 12, 2018 dziwna sprawa, u mnie normalnie w km/h , jak powinno być, Ktoś jeszcze ma taki problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 (edited) Być może tylko ja ma taki problem. Tak jest na nieważne którym sofcie: stock, od S3v3na i od Ciebie. Zawsze robię factory reset po instalacji softu. Czy więcej osób może to zweryfikować? Dziwne jest to że ty masz normalnie km\h a inni mph. Gdyby to był problem tylko oryginalnego softu to każdy by miał ten sam błąd. Może problem leży w hardware a nie software. Edited April 12, 2018 by wawu1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osaa85 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Umnie tez tak jest, ale jestem na rom-ie Sevena.. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 12, 2018 Author Developer Share Posted April 12, 2018 a kupowaliście wersję CN czy International ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Wersja CN Amazfit 2S. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts