spoli2003 Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Cześć, Jaki pas do mierzenia tętna polecacie, który jest kompatybilny ze Stratosem? Czy np. coś takiego da radę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 16, 2018 Share Posted April 16, 2018 Powinny być wszystkie kompatybilne, które obsługują ANT+ Ja rozważam http://allegro.pl/pulsometr-nadajnik-bt-ant-oem-mio-garmin-polar-i7050486130.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 16, 2018 Administrator Share Posted April 16, 2018 Ja mam dwa Garmina, ale nie mam Stratosa W tym jeden nówka nieużywany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolosm Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 We wrażeniach o zegarku sporo tam opisałem, tak w skrócie: działa bez problemu z moim pasem Polar H7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 w jaki sposób parujesz zegarek z paskiem? ja mam pasek HRM3 Garmina i za nic się nie da połączyć go z zegarkiem p.s. pasek sprawny, z forerunnerem gada jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacz93 Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 A pasek jest bluetooth smart czy ant+ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 (edited) ant+ jak wszystkie do garmina, tu pewnie ma być bluetooth pomiar z nadgarstka działa dopóki ręka jest sucha, jak tylko złapie trochę wilgoci to zaczyna wariować tak że pomiar jest całkowicie niemiarodajny, zainwestuje w opaskę którą kolega wyżej zaproponował Edited May 15, 2018 by grzegrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmmich Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 W dniu 15.05.2018 o 17:28, grzegrz napisał: w jaki sposób parujesz zegarek z paskiem? ja mam pasek HRM3 Garmina i za nic się nie da połączyć go z zegarkiem p.s. pasek sprawny, z forerunnerem gada jak należy Cześć udało się Tobie go sparować ? Mam ten sam pasek Link to comment Share on other sites More sharing options...
leon_w Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 4 godziny temu, tmmich napisał: Cześć udało się Tobie go sparować ? Mam ten sam pasek Musi być pas bluetooth, z ANT+ nie da rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 21, 2018 Administrator Share Posted May 21, 2018 Sam mam prawie trzy pasy Garmina ANT+ (w jednym padł pasek, sensor OK) i jakoś nie uśmiecha mi się kupno kolejnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 8 godzin temu, tmmich napisał: Cześć udało się Tobie go sparować ? Mam ten sam pasek Nie ma szans, musi być pasek działający w technologii bluetooth. Zakupiłem pas Mio Cyclo, który obsługuje zarówno ANT+ (wifi 2,4 GHz) jak i Bluetooth, sparowałem go zarówno ze Stratosem (po bluetooth) jak i Forerunnerem (po ANT+) i przeleciałem kilka treningów biegowych z dwoma zegarkami celem porównania tętna na obu wniosek - działa idealnie, na obu wskazanie dokładnie takie samo (+/-1 oczko) i tu mam pytanie, czy da się w Stratosie zmienić strefy tętna? bo jak rozpędziłem się osiągając około 90% mojego tętna maksymalnego to Stratos mi zakomunikował że przekroczyłem tętno maksymalne a zapasu do maksa miałem blisko 20 uderzeń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryn Posted May 24, 2018 Share Posted May 24, 2018 Nie da się ustawić stref. Po kilku takich treningach algorytm firstbeata powinen uwzględnić wyższy HR w dla kolejnych pomiarów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolosm Posted May 30, 2018 Share Posted May 30, 2018 Maryn ma rację, potem się to stabilizuje. Należy pamiętać, aby łączyć się z pasem na BT nie spod menu/połączenia/BT lecz wejść w konkretny trening, zjechać na dół w ustawienia i dopiero tam dać połączenie z dodatkowymi urządzeniami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted May 31, 2018 Share Posted May 31, 2018 wszystko się zgadza, mój zegarek też powoli się mnie "uczy" fakt jest taki, że u mnie podczas treningu z pasem HR bardo szybko bateria znika, też tak macie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xentro Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Pas napiersiowy z pulsomierzem Bluetooth Tchibo Zamówiłem, odesłałem. Pas nie łączy się z zegarkiem, wyszukuje mac i po kliknięciu połącz wyrzuca komunikat o odrzuceniu połączenie przez pas. Obecnie Polar H7 - zero problemów ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maryn Posted June 13, 2018 Share Posted June 13, 2018 H10 również działa. Mio cyclo też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jajo111 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 pytanie do osób co maja pas mio cyclo czy też wam sie cały czas pokazuje komunikat z rozłączeniem i podłączeniem pasa ? mamfirmware wgrane od 7ncr 3.0s Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 u mnie nie ma takich problemów, f-ware takie samo raz sparowany automatycznie się łączy po zainicjowaniu treningu i nie rozłącza się ani na chwilę Link to comment Share on other sites More sharing options...
jajo111 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 A jaka opaska ? Może baterie wymienię, bo rozłącza się nieregularnie. Opaska łączy się automatycznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrz Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 (edited) http://allegro.pl/mio-opaska-czujnik-tetna-ant-bluetooth-wyprzedaz-i6907469858.html urządzenie konkretnie to Alatech CS012, zaadaptowane przez Mio (na froncie jest napis Cyclo) Edited June 18, 2018 by grzegrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jajo111 Posted June 18, 2018 Share Posted June 18, 2018 U mnie to samo i co jakiś czas napis na zegarku ze rozłączony i odrazu podłączony podczas biegu. Muszę zmienić baterie i sprawdzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piolewan Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 Witam. Obecnie mam dwa pasy Sigma R1 http://allegro.pl/pulsometr-sigma-r1-blue-comfortex-android-ios-i5924387956.html oraz Chińczyka https://www.aliexpress.com/item/Heart-Rate-Monitor-Bluetooth-4-0-Smart-Chest-Strap-Belt-Heart-Pulse-Sensor-Cardio-Monitor-Runtastic/32642837119.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.335f4c4ddHTcKR i oba działają poprawnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
fighterx88 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Witam Moj amazfit laczy sie z paskiem tomtom (przynajmniej tak pokazuje) mimo to wciaz pracuje czujnik tetna w zegarku (mrugajace zielone swiatlo) pytanie czy u was tez tak jest ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 19, 2018 Administrator Share Posted September 19, 2018 Tak, tak to działa. Podobno w nowej wersji ROM, można gdzieś to wyłączyć. Ktoś gdzieś pisał, ale nie jest to potwierdzona informacja na 100%. O ile będzie coś takiego to pewnie w ustawieniach danej dyscypliny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazor Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 W dniu 19.06.2018 o 19:15, piolewan napisał: Witam. Obecnie mam dwa pasy Sigma R1 http://allegro.pl/pulsometr-sigma-r1-blue-comfortex-android-ios-i5924387956.html oraz Chińczyka https://www.aliexpress.com/item/Heart-Rate-Monitor-Bluetooth-4-0-Smart-Chest-Strap-Belt-Heart-Pulse-Sensor-Cardio-Monitor-Runtastic/32642837119.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.335f4c4ddHTcKR i oba działają poprawnie Hej, mam taką samą sigmę ale nie łączy mi ani ze stratosem ani z telefonem redmi 5 plus... A ze starym Samsungiem S4 działa jak ta lala. Jaka wersję oprogramowania masz w zegarku?? Bo jak szukam przez bluetooth nie wygrywa mi opaski. U Ciebie odrazu znalazło opaskę czy musiałeś coś zmieniać w zegarku aby ją wykryło?? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now