Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Waga łazienkowa Xiaomi Mi Smart Scale 2

Maraks
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,
jestem szczęśliwym posiadaczem kolejnej wagi Xiaomi. Pierwszą wersję udało mi się podpiąć pod aplikacje Samsung Health, niestety wersję 2 już niekoniecznie...

Wydaje mi sie że próby podłączenia wykonuje dobrze, orientuje się ktoś czy aplikacja samsunga wspiera 2 wersje wagi?

• 5 months later...

Planuje kupno wagi z funkcją pomiaru BMI i zastanawiam się która z poniższych wag jest faktycznie lepsza ?

1 # Xiomi Mi Smart Scale 2
Biała --- https://www.ceneo.pl/54482355

2 # Yunmai Mini 2 Balance
Biała --- https://www.gearbest.com/body-scale/pp_719052.html?wid=1433363
Czarna --- https://www.gearbest.com/body-scale/pp_009215834869.html?wid=1433363

Co sądzicie o tych produktach ? Dzięki z góry za porady.

1 # Xiaomi Mi Smart Scale 2
Aplikacje: MiFit > Google Fit / WeChat.

2 # Yunmai Mini 2 Balance
Aplikacje: MiHome / Yunmai > Google Fit / FitBit.

Sama wew aplikacja Yunmai --- jak dla mnie lekka i dużo fajniejsza od samego MiFit.
MiFit jest lekko przeładowany. Taki trochę kombajn ze zbyt dużą ilością rzeczy.
Za to plusem MiFit jest to, że możemy go podpiąć z wieloma różnymi urządzeniami.
Podpiąłem sobie do niego Buty - czyli krokomierz Amazfit, który wkładam w dowolne buty.

Dziwne, że Yunmai nie ma wykrywania w MiHome - bo to niby projekt wsparty przez Xiaomi.
No i teraz ważne pytanie - który produkt jest faktycznie lepszy.

Jakby ktoś mógł opowiedzieć swoje wrażenia o tych produktach to byłbym wdzięczny.
Jakie zauważyliście w nich plusy, jakie minusy. Dzięki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam.

Edited by AdiGryfinoPL

• 2 years later...

Witam zakupiłem z drugiej ręki wagę yunmai mini 2 jest obsługiwana przez Xiaomi home, waga normalnie jest wykrywana i dodaje się do apki, problem zaczyna się gdy chcę dodać kolejną osobę, aplikacja nie chce jej zapisać i wyświetla błąd jak na screenie. Dodam, że używam apki modowanej na serwerze EU - Niemcy. Proszę o pomoc co może być nie tak?

Screenshot_2020-12-27-22-00-14-123_com.xiaomi.smarthome.jpg

W dniu 29.12.2020 o 15:05, tomszy1 napisał:

Mam problem z wagą Yunmai 2 mini. Nie mogę jej dodać do Xiaomi Home, zarówno na aplikacji mod jak i oryginalnej.

Rozumiem, że nikt nie miał takiego problemu. A czy jest możliwość podłączenia wagi do aplikacji XH w inny sposób niż poprzez telefon? NP. bramkę BLE?

W dniu 27.12.2020 o 22:02, maras26 napisał:

Witam zakupiłem z drugiej ręki wagę yunmai mini 2 jest obsługiwana przez Xiaomi home, waga normalnie jest wykrywana i dodaje się do apki, problem zaczyna się gdy chcę dodać kolejną osobę, aplikacja nie chce jej zapisać i wyświetla błąd jak na screenie. Dodam, że używam apki modowanej na serwerze EU - Niemcy. Proszę o pomoc co może być nie tak?

Screenshot_2020-12-27-22-00-14-123_com.xiaomi.smarthome.jpg

Dodam, że na serwerze chińskim niema problemu aby zapisać nowe osoby, czy wyniki pomiaru. Na serwerze EU - Niemcy problem nadal występuje, nie zmieniam serwera na CN bo ping jest tragiczny wszystko mi reaguje z opóźnieniem. @rezmus czy jest możliwość naprawienia tego, czy zostaje mi tylko serwer CN? 

W dniu 7.01.2021 o 12:17, rezmus napisał:

nie wiem, mozesz napisac priv to zobacze, ale urzadzenie bt moze byc ciezkie do zdalnego sprawdzenia.

@rezmus wyczyściłem cache apki i wrzuciłem jeszcze raz twój pliczek custom.json i apka zaczęła zapisywać dane użytkowników i z automatu rozpoznaje nowych użytkowników ? Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc, bo byłem już o krok aby się tej wagi pozbyć. 

Edited by maras26

• 2 years later...
W dniu 10.01.2021 o 12:00, maras26 napisał:

@rezmus wyczyściłem cache apki i wrzuciłem jeszcze raz twój pliczek custom.json i apka zaczęła zapisywać dane użytkowników i z automatu rozpoznaje nowych użytkowników ? Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc, bo byłem już o krok aby się tej wagi pozbyć. 

Hey rezmus zakupiłem wagę i mam ten sam problem, czy możesz podesłać custom. Jason? Jeszcze jedno pytanie czy da się coś zrobić żeby waga wskazywała na wyświetlaczu w kg