GrubyAdek Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 (edited) Cześć! Mam kilka pytań odnośnie pacefied a mianowicie: 1. Gdzie znajdują się wszystkie tłumaczenia w pliku update.zip, który jest flashowany przez adb? 2. Gdzie system na zegarku przechowuje informacje apropo ustawionego języka i regionu? Chodzi o te, które zmieniają się po wpisaniu komendy: adb shell setprop persist.sys.language en Szukałem w build.prop i innych folderach, ale nie mogę znaleźć. 3. Jak dodać kilka aplikacji, które będą instalowane podczas flashowania update'a? Wystarczy wrzucić instalki do utworzonych folderów w app i system to odczyta? 4. Czy jeśli wywalę aplikacje pokroju Sougou map i te pozostałe pierdoły z zipa, to flash będzie przebiegał normalnie? Jeśli ktoś może, to niech podeśle jakiś link apropo budowy całego systemu, bo ciekawi mnie jak to wszystko ze sobą działa i chciałbym sobie zmodyfikować obraz do flashowania, a nie mogę znaleźć informacji na ten temat Z góry dzięki za pomoc Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział, jeśli nie, proszę o przeniesienie Edited April 7, 2018 by GrubyAdek 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Ciekawe pytania.... Bardzo nie wielu opanowało sztukę tworzenia i podpisyawania update.zip więc nie sądzę że ktoś poda ci "kawę na ławę" ale kto wie...... Ja wiem o tylko dwóch osobach z pośród 1000 userów na tym forum.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 No kolega grubo pojechał. Jeśli myslisz ze ktos ci taką wiedze odda - zdobywana latami to sie grubo mylisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now