Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Kilka pytań odnośnie plików systemowych

GrubyAdek
 Share

Recommended Posts

Cześć!

Mam kilka pytań odnośnie pacefied a mianowicie:

1. Gdzie znajdują się wszystkie tłumaczenia w pliku update.zip, który jest flashowany przez adb?

2. Gdzie system na zegarku przechowuje informacje apropo ustawionego języka i regionu? Chodzi o te, które zmieniają się po wpisaniu komendy: adb shell setprop persist.sys.language en  Szukałem w build.prop i innych folderach, ale nie mogę znaleźć.

3. Jak dodać kilka aplikacji, które będą instalowane podczas flashowania update'a? Wystarczy wrzucić instalki do utworzonych folderów w app i system to odczyta?

4. Czy jeśli wywalę aplikacje pokroju Sougou map i te pozostałe pierdoły z zipa, to flash będzie przebiegał normalnie?

Jeśli ktoś może, to niech podeśle jakiś link apropo budowy całego systemu, bo ciekawi mnie jak to wszystko ze sobą działa i chciałbym sobie zmodyfikować obraz do flashowania, a nie mogę znaleźć informacji na ten temat

Z góry dzięki za pomoc ;) Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział, jeśli nie, proszę o przeniesienie :D

Edited by GrubyAdek
  • Sad 2

Ciekawe pytania.... Bardzo nie wielu opanowało sztukę tworzenia i podpisyawania update.zip więc nie sądzę że ktoś poda ci "kawę na ławę" ale kto wie...... Ja wiem o tylko dwóch osobach z pośród 1000 userów na tym forum.... :)

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...