Administrator Lector Posted April 5, 2018 Administrator Share Posted April 5, 2018 Dostałem propozycje dodania działu giełdy (sprzedam/kupię/zamienię). Bedzie tym zainteresowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 5, 2018 Author Administrator Share Posted April 5, 2018 Giełda została założona. Aby pisać tam, trzeba mieć minimum 5 postów na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Może warto dodać shoutbox? Przyśpieszył by komunikacje. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 To, że jak są wrzucane aplikacje/romy, to każda wersja jest umieszczana w nowym temacie Forum przez to staje się nieczytelne 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 6, 2018 Author Administrator Share Posted April 6, 2018 Nowe wersje są poprzypinane na górze. Druga sprawa, nowy użytkownik nie musi przeglądać iluś tam stron aby wiedzieć czy dana wersja rom powoduje jakieś problemy, czy przechodzi gładko. A po trzecie wiemy jakie zainteresowanie ma rom - aby widzieć link trzeba dać lajka lub napisać post. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 (edited) Nie wszystko też jest przypięte i w tych iluś tam stronach pojawiają się odpowiedzi, które będą zadawane co nowy wątek. Zainteresowanie możecie ocenić rzetelnie po liczniku pobrań, lub po wrzuceniu linku w post, a następnie udostępnienie go w pierwszym poście. Tak samo będą zbierane lajki dla każdej wersji. Jak dla mnie jest za dużo tych wątków. Zmieniłbym również strukturę na bardziej przejrzystą XIAOMI FANS POLSKA: Pogaduchy Forum Regulamin Giełda Amazfit Pace: Dyskusja ogólna (Stworzone tematów i przypięcie: Pytania nowego użytkownika/Pytania przed zakupem; Bateria - dyskusja ogólna i statystyki; Pierwsze wrażenia/opinie posiadaczy Pomoc Techniczna (Tu podkleić wszystkie poradniki o unbricku) Romy i Modyfikację (Wszystkie Romy, Poradniki odnośnie konkretnego zegarka) Akcesoria ( Podpięte dwa tematy. Paski, szkła ochronne ) Amazfit Stratos: Dyskusja ogólna (Stworzone tematów i przypięcie: Pytania nowego użytkownika/Pytania przed zakupem; Bateria - dyskusja ogólna i statystyki; Pierwsze wrażenia/opinie posiadaczy Pomoc Techniczna (Tu podkleić wszystkie poradniki o unbricku) Romy i Modyfikację (Wszystkie Romy, Poradniki odnośnie konkretnego zegarka, odblokowanie zegarka) Akcesoria ( Podpięte dwa tematy. Paski, szkła ochronne ) Oprogramowanie: Aplikacje na smartfona Programy, poradniki, które działają na obu zegarkach (Ad minimal, Huami AMAZFIT Tool, Android comnder itd.) Mi Home Byłem modem przez kilka lat i podobny podział się bardzo dobrze sprawdzał. Forum powinno być trochę jak wikipedia. Wchodzisz w zakładkę klikasz w temat i tam powinna znajdować się pigułka wiedzy, lub odnośniki gdzie ma się kierować dalej. Tu jest trochę jak szukanie czegoś w śmieciach. Przykładowo wchodzi się w Pytania i pomoc - wszystko o zegarku dla Pace, a tam znajdują się odnośniki do romów Edited April 6, 2018 by Vatri91 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 6, 2018 Author Administrator Share Posted April 6, 2018 Dzięki za podpowiedzi, nie twierdzę że jest dobrze czy super. Staram się Ci nakreślić jak to było tworzone. Dział oprogramowanie powstał aby uwidocznić naszą pracę. Przez weekend i tak jestem po za domem. Ps A nie myślałeś aby zgłosić się jako moderator? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 (edited) Myślałem, ale narzeczona i tak mi jęczy, że za dużo siedzę w zegarkach i na forum. Już niedługo zacznie mi się pracochłonny okres. Nie będę mieć czasu tu zaglądać. Co jak co, ale moderator przynajmniej raz dziennie musi przejrzeć co się dzieje w wątkach Edited April 6, 2018 by Vatri91 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 W 100% popieram pomysł @Vatri91 co do zbyt dużej ilości tematów i podziału forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 8, 2018 Author Administrator Share Posted April 8, 2018 Forum zostało przebudowane, według zaproponowanej struktury. Pozostało jeszcze uporządkować wątki. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xarrek Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Dodałbym obsługę tapatalk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Godzinę temu, xarrek napisał: Dodałbym obsługę tapatalk. Był kiedyś ale się sypał i wyłączyli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 10, 2018 Author Administrator Share Posted April 10, 2018 Forum jest tak dobrze obsługiwane przez mobilne urządzenia że raczej podziękuję Tapatalkowi. Tym bardziej że skrypt jest nieszczelny i powodował wycieki beta testerów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozy Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Proponowałbym dodanie subforum dla użytkowników BIP'a. Budżetowy zegarek, myślę, że niedługo będzie popularny w PL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Jak BIP to dajcie też COR. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 17, 2018 Author Administrator Share Posted April 17, 2018 Po głowie chodzi mi dodanie jeszcze Mi Bnadów, ale wstrzymuje się związku z ukazaniem V3. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 @Lector a jeśli jest supla to czy nie można dodać home assitance i domoticz....?? Oczywiście wiadomo że xiaomi smart home i urządzenia można i w tym i tym dodawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 17, 2018 Author Administrator Share Posted April 17, 2018 Można, ale już pisze ze tego nie ogarniam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
da2k Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Czy można zmienić nazwę tego działu - "mam problem z przeczytaniem". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 16 godzin temu, Lector napisał: Po głowie chodzi mi dodanie jeszcze Mi Bnadów, ale wstrzymuje się związku z ukazaniem V3. Wg mnie nic nie stoi na przeszkodzie aby dodać całą sekcję o nazwie Mi Band nie czekając na ukazanie się nowej wersji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Dodać ceny po obniżce w dziale promocji, bo inaczej to raczej nikt z tego nie korzysta ;] , ale to już pisałem i zostało to olane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 18, 2018 Author Administrator Share Posted April 18, 2018 @Gravis Jeżeli chodzi o dwa dzisiejsze to uzupełniłem. Pozostałe wpisy to zniżką na kategorie towarów. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted April 18, 2018 Author Administrator Share Posted April 18, 2018 Wysyp sprzętu smart home - cena już w linku pod obrazkiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Eghm.. jedynie dla nowych użytkowników. Brak o tym wzmianki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flancuz Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 Ponawiam propozycję dla Shoutboxa - najlepsze rozwiązanie dla luźnych pogaduch o sprzęcie i o niczym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts