siutek Posted January 28, 2021 Share Posted January 28, 2021 Cześć, taka sprawa: Mój syn, który nie ma jeszcze 13 lat dostał info z google o rychłym zablokowaniu jego konta ze względu na wiek. Ok, rozumiem to, choć osobiście starałem się nadzorować jego aktywnośc w tel. Ale nie tu leży problem. Miałem do wyboru - utracić jego konto (a ma fajny adres email, którego nie chciałby stracić), albo zainstalować mu aplikację Family Link i podpiąć do swojego konta rodzinnego. Wybrałem opcję nr 2 - Family Link. Jednak wiem, też, że Redmi Note 4 ma możliwość uruchomienia dodatkowej przestrzeni, która w zasadzie może udawać nowe urządzenie. Chciałem mu tam skonfigurować inne konto google, bez ograniczeń. Niestety jego telefon (na którym jest już skonfigurowana usługa Google Family Link) pokazuje, że nie może utworzyć dodatkowej przestrzeni. I teraz pytanie, czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem? Czy blokada utworzenia dodatkowej przestrzeni ma związek z ograniczeniami nałożonymi przez Family Link? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 28, 2021 Administrator Share Posted January 28, 2021 Po co tak komplikować. Wejdź w ustawienia konta Googla i zmień datę urodzin - ustaw mu starszy wiek. Sam mam tak zrobione dla 9 letniej córki. Jakiś czas używałem Family Link, ale YT nie można było zainstalować tylko YT Kids, nie wspomnę ze na kilku telefonach które po domu się walają nie szło uaktywnić funkcji dziecka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts