pjotert Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 Czy jest opcja ustawienia wyłączania żarówki po 30 sekundach a nie dopiero po 2 minutach jak czujnik nie wykryje ruchu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Biegnik Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Ja mam czujnik aqary, ale problem ten sam. Udało mi się osiągnąć wyłączenie żarówki po 30 s przez scenę, w której do akcji dołożyłem "delay 30s" i "wyłącz". Ale: 1. scena staje się cloud, nawet jeśli bez delay była lan. 2. @rezmus radzi, żeby uważać z edytowaniem scen z delay, bo potrafią narobić kłopotów przez jakiś bug w chmurze EU (zasada: usuwać i tworzyć od nowa, a nie edytować) 3. zapisanie takiej sceny stwarza problemy, tzn. XM zwraca komunikat "nie udało się zapisać". Po jakimś czasie okazuje się jednak, że się zapisała i działa. 4. jeśli po 30 s nadal będziesz w polu widzenia czujnika, to żarówka najpierw przygaśnie, a potem wróci do ustawionej jasności. Czyli może nie idealnie, ale się da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotert Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 8 godzin temu, Biegnik napisał: Ja mam czujnik aqary, ale problem ten sam. Udało mi się osiągnąć wyłączenie żarówki po 30 s przez scenę, w której do akcji dołożyłem "delay 30s" i "wyłącz". Ale: 1. scena staje się cloud, nawet jeśli bez delay była lan. 2. @rezmus radzi, żeby uważać z edytowaniem scen z delay, bo potrafią narobić kłopotów przez jakiś bug w chmurze EU (zasada: usuwać i tworzyć od nowa, a nie edytować) 3. zapisanie takiej sceny stwarza problemy, tzn. XM zwraca komunikat "nie udało się zapisać". Po jakimś czasie okazuje się jednak, że się zapisała i działa. 4. jeśli po 30 s nadal będziesz w polu widzenia czujnika, to żarówka najpierw przygaśnie, a potem wróci do ustawionej jasności. Czyli może nie idealnie, ale się da Witaj, właśnie po edycji scen działy mi się bardzo dziwne rzeczy z tym światłem spróbuję twojej podpowiedzi i napisze jak działa. Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts