arkosw Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Witam. Mam aqara hub, czujnik drgań, przełącznik ścienny ( bez przewodu neutralnego) , i "przekaźnik" dwukanałowy, Wszystko pieknie działało, ale był problem z routerem, zostalo zmienione hasło. Więc standardowo, reset hub'a konfiguracja, wszystko okej lampka działa, laczy sie z mihome wszystko ok. Ale aqara hub nie widzi żadnego urządzenia, nie znajduje zadnego z urzaden ktore mam. Próbowałem na innym routerze jak i na innym koncie xiaomi ciagle jest to samo, ewidentnie problem tkwi w hubie. Region polska, ustawiłem tak, bo mam nowszą wersje z polską wtyczką Pytanie co zrobić ? bo już mi brakło pomysłów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 13, 2021 Developer Share Posted January 13, 2021 nie widzi sensorow zigbee? probowales ponownie parowac sensory z hubem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted January 13, 2021 Author Share Posted January 13, 2021 nie widzi zigbee, no wlasnie próbowalem kilkanascie razy i nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted January 19, 2021 Author Share Posted January 19, 2021 Witam ponownie. Problem rozwiazałem sam, po wysypaniu kilkunastu ( jak nie kilkuset.. ) K*rw.. Ale sukces ☺️ Trzeba zresetować huba, ale nie w sposób taki jak wtedy gdy chcemy sparować z telefonem ( Przytrzymać 10 sek) tylko trzeba zresetować tak, żeby przywrócić go do takich ustawień jak gdy wychodził z fabryki, czyli- klikamy szybko 10 razy przycisk raz za razem. Czasem nie załapie za pierwszym trzeba spróbować jeszcze raz Po takim resecie cofa wszystkie aktualizacje itd. połączone wszystko w momencie i działa pięknie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 19, 2021 Developer Share Posted January 19, 2021 nie cofa aktualizacji. to factory reset ustawien, scen, sparowanych urzadzen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted January 20, 2021 Author Share Posted January 20, 2021 To musiał być u mnie jakiś problem z aktualizacją bo mi cofnęło do poprzedniej wersji softu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid110d Posted March 2, 2021 Share Posted March 2, 2021 W dniu 19.01.2021 o 23:33, arkosw napisał: tylko trzeba zresetować tak, żeby przywrócić go do takich ustawień jak gdy wychodził z fabryki, czyli- klikamy szybko 10 razy przycisk raz za razem. Czasem nie załapie za pierwszym trzeba spróbować jeszcze raz Dzięki! Kupiłem nową bramkę oraz czujniki, za żadne skarby nie mogłem sparować czujników zalania z bramką. Resetowałem bramkę mnóstwo razy przez przetrzymanie przycisku i dopiero po tym głównym resecie (10 szybkich kliknięć) wszystko się ładnie połączyło :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkosw Posted April 11, 2021 Author Share Posted April 11, 2021 Cieszy mnie, że pomogło to innym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts