Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Sprzedaż oprogramowania - łamanie prawa autorskiego

Tomirros
 Share

Recommended Posts

O cie chuuu...a myslalem,ze fantazja troche mnie poniosla piszac wyzej swoje zdanie na ten temat..a tu patrz.. :) Wstydu nie maja...tez zglosilem naruszenie zasad. Coz...z tym sie nie wygra.Po prostu co nie ktorzy byli robieni na probe i zapomniano ich zabic.

• Developer
2 minuty temu, xentro napisał:

To ładnie, zegarek jeszcze nie dopłynął i Janusze biznesu pozbawili mnie możliwości wgrania PL języczka.

Jak ktoś rosły jest z Wa-wy przedzwonić, umówić się na wgranie i bęcki...

Nie zezwalam bez mojej zgody a na chwilę obecną jej nie ma

Buractwo i tyle. Potępienie będzie i z mojej strony, tak się nie robi. Kos zapierdala godzinami, daje to za free a leszcze tym handlują!  Zgłoszenie poszło!
edit:

Rozwiązanie widzę tylko jedno, instalator z weryfikacją nr. zegarka. Każdy kto jest tu zarejestrowany będzie musiał podać ów nr. do bazy. Mam parę przemyśleń jak to zrobić i uporać się z JANUSZEM aby nie zakładał tylko konta aby podać nr. s/n ;)

Edited by S3V3N

Panowie jak najbardziej rozumiem ochronę prawa autorskich ale tylko zgłoszę 2 kwestie:

1. Czy już teraz warto robić mechanizmy znacznie przekraczające proste zgłoszenie na OLX lub innym portalu? W końcu to nie jest pierwszy tego typu soft udostępniany darmowo w sieci, sytuacji takich nie pamiętam wiele a sam tworzyłem spolszecznie i dorabianie funkcji do innych sprzętów parę lat. Ale jak uważacie.

2. Co innego udostępnianie odpłatne darmowego softu autorstwa innych a co innego usługa wgrania tego do sprzętu, co dla mnij technicznych osób (i lękliwych) jest kwestią za którą część z nich może dać przysłowiowe parę zł. A to już jest usługa za którą chyba nie będziecie karać? Ale jak uważacie.

Nie chcę nikogo bronić,  ale ta dyskusja jest trochę  jednostronna bo  który z nas nie ma lub nie miał zainstalowanego pirackiego oprogramowania, ściągniętej muzyki z sieci lub filmów?, nie wmawiajcie mi, że zawsze wszystko mieliście legalne....i gdzie tu ochrona praw autorskich ? Niby co, okradanie Microsoftu, Autodesku czy Adobe jest w porządku, bo to duże firmy i nie odczują tego jak ktoś im coś ukradnie? 

Więc kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem.....

• Like 1

Ten zegarek z Allegro to moje ogłoszenie. Napisałem że mogę zainstalować polski język. I co w tym widzicie złego? To czy ja to zrobię czy ktoś inny to przecież nie ma znaczenia tak? Macie temu komuś (w tym przypadku mi) za złe że chcę pomóc komuś "zielonemu" zmienić język na macierzysty? Wszyscy jesteśmy wdzięczni Kaudii'emu za super robotę więc ja bynajmniej nie widzę nic złego aby komuś ułatwić użytkowanie zegarka.
Pozdrawiam wszystkich ziejących bez sensu nienawiścią.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...