Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Nowy czujnik ruchu Xiaomi human body sensor 2

pablo862
 Share

Recommended Posts

Hej

Czy ktoś z Was posiada już ten czujnik?. Interesuje mnie kwestia raportowania danych.

W czujniku Aqara jest tak że po wykryciu ruchu czujnik przez 1 min nie raportuje danych, ciekawi mnie czy w tym przypadku jest tak samo.

Pozdr

Edited by pablo862

22 godziny temu, rezmus napisał:

wiesz, ze to sensor ble? ;) leci do mnie z ali. pewnie bedzie w tym tygodniu.

Tak wiem o tym. Teraz obczaiłem że Aqara ma jakieś nowe sensory ruchu. Motion sensor T1 oraz high precision motion sensor ciekawe jak one dają radę. 

@rezmusjak już będziesz miał ten czujnik to daj znać jak działa

• Developer

high precision motion sensor mam. w zasadzie nie da sie go kupic i jest drogi kolo ~50 usd. mozna ustawic interwal wykrywania ruchu miedzy 2-180s, 3 poziomy czulosci i automatyzowac "brak ruchu od" co 20s. w mijia nieoficjalnie dodalismy do moda. dziala z bramka mgl03 i m1s. co do pozostalych sensorow z serii t1 to ciezko jest kupic nawet w chinach, bo aqara nie sprzedaja ich jeszcze na rynku detalicznym.

Jak ten nowy czujnik działa pod BLE to gdzie się zapisują sceny (LAN czy Cloud)? Bo jak Cloud to czy znowu nie będą powstawały opóźnienia. Ja obecnie wszystko mam pod Zigbee (Bramka Aqara +Aqara Wireless Controler lub włączniki Aqara). Nadal działam na serwerze CN.

Taki nowy czujnik byłby dość ciekawy (ma większy wybór opcji niż czujnik Aqara), połączyłbym, go w łazience z Osuszczem NWT,  ale ponieważ też chcę mieć możliwość fizycznego włączania/wyłączania światła to na pewno muszę dołożyć jedno z w/w urządzeń Aqary. No i tu powrót do mojego pytania, czy łączność poprzez BLE i następnie Zigbee nie będzie opóźniało scen. Dodatkowo zaletą Zigbee jest działalność sieci nawet jak nie działa Wifi.

• 1 month later...