wiwa Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Witam! Dodaję Mi Home do Google Home ale żadne urządzenia się nie pojawiają. Posiadam też urządzenia urządzenia Sonoff i są widoczne w Home Google. Podczas dodawania wyskakuje komunikat, że zostało dołączone. O co chodzi, co robię nie tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 3, 2021 Developer Share Posted January 3, 2021 zalezy jakie masz urzadzenia, nie kazde ma integracje z GH (~20% moich urzadzen mijia jest w GH). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomszy1 Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 TO masz dobry wynik, bo u mnie statystka jest dużo gorsza. np. czy bramka Aqara i urządzenia dziecięce można dodać do GH? Bo ja nie widzę takiej możliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted January 3, 2021 Developer Share Posted January 3, 2021 z sensorow zigbee widzialem w GH zarowke aqara i gniazdko mi eu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted January 3, 2021 Share Posted January 3, 2021 Zgłasza sie tez czujnik otwarcia MI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geistchen75 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Jako, że to mój pierwszy post to chciałbym wszystkich serdecznie powitać:) A teraz do sedna. Posiadam Aqara Hub M1S z dystrybucji PL. Hub przełączony na serwer Mi. Zainstalowałem zmodowaną Xiaomi Home na regionie PL. Dodałem w aplikacji hub i jakiś tam czujnik. I teraz chcę żeby te urządzenia były widoczne w Google Home. Wskazuję producenta, łączę się z kontem Xiaomi i wyskakuje napis w stylu że nie mam na koncie żadnych urządzeń, żeby je dodać najpierw. Co robię źle? Jesli skonfiguruję huba jako Aqara Europe to wtedy te urządzenia pojawiają sie w Google Home, ale wiadomo że w apce Mi mozna dodać dużo więcej urządzeń:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Huby pracujące w MH nie są wspierane przez Google. Tak jak Zauważyłeś, spięte z AqaraHome są wspierane 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geistchen75 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Czyli jeśli bym chciał dodać np. Xiaomi Gateway v3 to również go nie będzie GH? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piteron Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Niestety nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts