Popular Post wawu1991 Posted March 27, 2018 Popular Post Share Posted March 27, 2018 (edited) Witam, poniżej link do pobrania gotowego instalatora z wersją US firmware 2.3.2.7 https://mega.nz/#!U8A1WQTQ!Y5ipZcIz3JJRaeJYCxu3hsMeWsgim1aa-fEy1piFY5o Wymagania: Naładowany zegarek. Zainstalowane adb najnowsze https://devsjournal.com/download-minimal-adb-fastboot-tool.html Odblokowany bootloader. Tutaj bardzo ładna instrukcja jak to zrobić. Krok 1 i krok 2 nas interesuje http://miboy.pl/2018/03/03/xiaomi-huami-amazfit-2-wgrywanie-jezyka-pl/ Posiadać na zegarku firmware Chinese ROM 2.0.7.5 https://mega.nz/#!CdpyzJTT!HTD4PvjKt...yVrYzvjyvsX4yI 1. Podłącz włączony zegarek (z FW 2.0.7.5) do komputera(musi na nim być widać kod QR który służy do parowania z aplikacją, zegarek ma być nie połączony z aplikacją!). 2. Rozpakuj pobrany plik do dowolnego folderu. 3. Odpal plik flash_US.bat (nie rób tego jako administrator może to powodować błędy) 4. Czekaj aż proces się zakończy, nie dotykaj/odpinaj ze stacji dokującej w międzyczasie zegarka niech sobie spokojnie działa. 5. Gdy zobaczysz kod QR to znaczy że proces jest zakończony i można wyjąć zegarek ze stacji dokującej. Połącz zegarek z aplikacją z Google Play. 6. Zrób fabryczny restart i połącz zegarek ponownie z aplikacją. Teraz posiadasz wersję US z aktywnymi OTA poprzez zegarek. Jest dostępna aktualizacja do wersji 2.3.2.8. Instaluje się bez problemu. czekam na wasze opinie oryginalny link do źródła z którego brałem ROM: https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/fw-tool-stock-international-firmware-t3764636 Nie jestem twórcą tego romu, wrzucam aby ludzie mieli możliwość wgrania, nie każdy używa XDA aby sobie samemu to odszukać. Edited May 21, 2018 by wawu1991 dodanie źródła, aktualizacja instrukcji, dodanie info o działającym OTA 219 39 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 (edited) ciekawe edit: Ja bym podał Credits! bo to nie twoja praca a tak się robi. Skryp też nie jest pana @Saratoga z XDA Rozumiem że tu na forum teza będzie wysyp linków do innych FOR czy też notDEV Edited March 27, 2018 by S3V3N Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 (edited) Godzinę temu, S3V3N napisał: ciekawe edit: Ja bym podał Credits! bo to nie twoja praca a tak się robi. Skryp też nie jest pana @Saratoga z XDA Rozumiem że tu na forum teza będzie wysyp linków do innych FOR czy też notDEV Nigdzie nie przypisałem sobie autorstwa. Ale masz rację umieszczę link do oryginalnego źródła. Mój błąd. Forum jest dla wszystkich nie tylko dla DEV. Nie interesuje mnie przypisywanie sobie czyiś zasług. Ludzie przychodzą tu po wiedzę lub pomoc. Edited March 27, 2018 by wawu1991 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 @wawu1991 Zgadzam się z odpowiedzią @S3V3N i dziękuję że edytowałeś post. Zgadzam się poza jednym. Nie mamy nic, przeciwko umieszczaniu linków do innych for internetowych związanych z tematem oraz pisaniu o innych rom-ach Like masz również o de mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Poradnik przyda się dla osób, którym nie zależy na języku, a zależy na bezproblemowych aktualizacjach Dzięki za podlinkowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
glidinglover Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 wszystko działa póki co pięknie zobaczymy jak to będzie po pewnym czasie użytkowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
osaa85 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 W dniu 27.03.2018 o 19:51, wawu1991 napisał: 1. Podłącz włączony zegarek do komputera(musi na nim być widać kod QR który służy do parowania z aplikacją). Jak zrobić żeby był widoczny kod QR, jak już wcześniej miałem sparowany zegarek ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszflis83 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 pomożecie??? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 10, 2018 Author Share Posted April 10, 2018 (edited) 3 godziny temu, osaa85 napisał: Jak zrobić żeby był widoczny kod QR, jak już wcześniej miałem sparowany zegarek ?? @osaa85Rozparuj zegarek w aplikacji lub zrob factory reset z poziomu zegarka. 2 godziny temu, mariuszflis83 napisał: pomożecie??? @mariuszflis83Zainstaluj najnowsze ADB ktore jest w temacie i uruchom ponownie kompa. Czy zegarek podlaczyles wlaczony z widocznym kodem QR? Edited April 10, 2018 by wawu1991 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżek Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Witam, to mój pierwszy post na forum. Odblokowałem bootloadera i próbowałem zainstalować tą wersję ale pojawił mi się komunikat o nieaktualnym adb i instalacja się nawet nie zaczęła (coś było po angielsku bla bla bla "killing" bla bla). Zegarek miałem sparowany w tym czasie z apką w telefonie. Mam soft chński 2.0.1.0 Czy to tylko kwestia rozparowania czy adb (pobrałem najnowszy wczoraj). Dzięki za sugestie. Teraz jestem w pracy i wieczór bym chciał zamknąć temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 11, 2018 Author Share Posted April 11, 2018 @dżekCzy po odblokowaniu bootloadera zamknąłeś proces adb zanim chciałeś instalować ROM? Zegarek ma być niepołączony z aplikacją. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dżek Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 Wszystko poszło bezboleśnie. Mam wersję angielską. Rom 2.3.2.7. Na razie jest to wersja najnowsza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 11, 2018 Author Share Posted April 11, 2018 Tak, aktualnie jest to najnowsza wersja US jaka jest dostępna. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManOfBeer Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Siemanko czy tylko ja po wgraniu tej wersji nie mam dostępu do mihome ?i alipay ? Jeżeli tak to może umiecie mi pomóc aby wyświetlało mi sie dostęp do mihome. W aplikacji na telefonie mam zaznaczone aby pokazywało Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 12, 2018 Author Share Posted April 12, 2018 W tej wersji nie ma dostępu do tego ponieważ jest to ROM oryginalny z wersji międzynarodowej w której tego nie ma i nie będzie. Jeżeli chcesz mieć mi home polecam rom od S3V3N'a lub Kaudii 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManOfBeer Posted April 12, 2018 Share Posted April 12, 2018 Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam gorąco Link to comment Share on other sites More sharing options...
squirrelkuss Posted April 26, 2018 Share Posted April 26, 2018 (edited) Witam. Nie flaszuje urządzeń od wczoraj i zawsze wystarczały mi instrukcje na necie ale teraz mam ogromny problem bo od kiedy mam zegarek to od 2 dni próbuję wykryć go komputerem lecz bez skutku. Instalowałem adb-setup-1.4.3 i nic. Zainstalowałem pełne android studio (+ google usb driver) i nic. Wszedłem ręcznie w zegarku w fastboot i nic - nadal nie wykrywa mi zegarka w adb devices. Próbowałem ręcznie zaktualizować sterownik z folderu SDK lecz wywala błąd. W tym momencie w menadżerze urządzeń widnieje jako urządzenie przenośne => amazfit sport watch 2 (po odinstalowaniu niedziałających sterowników). Jakieś pomysły? I pytanie czy jak wgram oficjalną wersję angielską / international to będę miał OTA (ok nieważne - są takie romy). Edited April 26, 2018 by squirrelkuss Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted April 26, 2018 Author Share Posted April 26, 2018 Powinno ota działać. Co do twoich problemów, rozumiem że próbowałeś na różnych usb połączyć zegarek? Możesz jeszcze spróbować zainstalować sterowniki w trybie bez podpisu cyfrowego. W moim wypadku nie było to konieczne. Ewentualnie inny komputer. Lub postawienie na czysto Windowsa jeżeli masz inny dysk dostępny na stanie. Posiadam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferox Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 witam . Dwa pytania : 1: Czy to jest rom PL ? 2: Czy jeśli posiadam soft 2.3.2.7 to muszę taki sam rom zainstalować ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted May 4, 2018 Author Share Posted May 4, 2018 To jest wersja US nie ma tu polskiego jezyka. Jezeli masz 2.3.2.7 to co ty chcesz instalowac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferox Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 16 minut temu, wawu1991 napisał: To jest wersja US nie ma tu polskiego jezyka. Jezeli masz 2.3.2.7 to co ty chcesz instalowac? Mam już odblokowany Bootloader i chciałbym wgrać sobie polski język tylko nie bardzo wiem który ROM sciągnąć żeby sobie nie naważyć bigosu . Sorki , ale jestem ciemny w takich sprawach i proszę o informacje jak dla dziecka a nie na programisty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted May 4, 2018 Administrator Share Posted May 4, 2018 A zobacz temat wyżej Full PL. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferox Posted May 4, 2018 Share Posted May 4, 2018 33 minuty temu, Lector napisał: A zobacz temat wyżej Full PL. Tak udało mi się do tego dojść skąd pobrać ten ROM , pobrałem na komputer i gdy próbuje go odpalić jako Administrator wyskakuje bład że ten plik nie jest prawidłową aplikacja systemu win 32.. Dobra już mam ... sciągnałęm plik do innego katalogu ... zaczynamy zabawe . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasil113 Posted May 8, 2018 Share Posted May 8, 2018 witam. próbuje wgrać rom Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted May 8, 2018 Author Share Posted May 8, 2018 @wasil113 I jak Ci poszło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts