Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

[ROM] Amazfit Sport Watch 2/Stratos Stock US Firmware 2.3.2.7

Recommended Posts

ciekawe

edit:

Ja bym podał Credits! bo to nie twoja praca a tak się robi.
Skryp też nie jest pana @Saratoga z XDA
Rozumiem że tu na forum teza będzie wysyp linków do innych FOR czy też notDEV :)

Edited by S3V3N

Godzinę temu, S3V3N napisał:

ciekawe

edit:

Ja bym podał Credits! bo to nie twoja praca a tak się robi.
Skryp też nie jest pana @Saratoga z XDA
Rozumiem że tu na forum teza będzie wysyp linków do innych FOR czy też notDEV :)

Nigdzie nie przypisałem sobie autorstwa. Ale masz rację umieszczę link do oryginalnego źródła. Mój błąd. 

Forum jest dla wszystkich nie tylko dla DEV. Nie interesuje mnie przypisywanie sobie czyiś zasług. Ludzie przychodzą tu po wiedzę lub pomoc. 

Edited by wawu1991
  • Like 1

W dniu 27.03.2018 o 19:51, wawu1991 napisał:

1. Podłącz włączony zegarek do komputera(musi na nim być widać kod QR który służy do parowania z aplikacją).

Jak zrobić żeby był widoczny kod QR, jak już wcześniej miałem sparowany zegarek ??

3 godziny temu, osaa85 napisał:

Jak zrobić żeby był widoczny kod QR, jak już wcześniej miałem sparowany zegarek ??

@osaa85Rozparuj zegarek w aplikacji lub zrob factory reset z poziomu zegarka.

2 godziny temu, mariuszflis83 napisał:

pomożecie??? image.png.60f42ed9421e534cd9057bba2de96ac5.png

@mariuszflis83Zainstaluj najnowsze ADB ktore jest w temacie i uruchom ponownie kompa. Czy zegarek podlaczyles wlaczony z widocznym kodem QR?

Edited by wawu1991

Witam, to mój pierwszy post na forum.

Odblokowałem bootloadera i próbowałem zainstalować tą wersję ale pojawił mi się komunikat o nieaktualnym adb i instalacja się nawet nie zaczęła (coś było po angielsku bla bla bla "killing" bla bla).

Zegarek miałem sparowany w tym czasie z apką w telefonie. Mam soft chński 2.0.1.0

Czy to tylko kwestia rozparowania czy adb (pobrałem najnowszy wczoraj).

Dzięki za sugestie. Teraz jestem w pracy i wieczór bym chciał zamknąć temat.

• 2 weeks later...

Witam.

Nie flaszuje urządzeń od wczoraj i zawsze wystarczały mi instrukcje na necie ale teraz mam ogromny problem bo od kiedy mam zegarek to od 2 dni próbuję wykryć go komputerem lecz bez skutku.

Instalowałem adb-setup-1.4.3 i nic. Zainstalowałem pełne android studio (+ google usb driver) i nic. Wszedłem ręcznie w zegarku w fastboot i nic - nadal nie wykrywa mi zegarka w adb devices. Próbowałem ręcznie zaktualizować sterownik z folderu SDK  lecz wywala błąd.

W tym momencie w menadżerze urządzeń widnieje jako urządzenie przenośne => amazfit sport watch 2 (po odinstalowaniu niedziałających sterowników).

Jakieś pomysły? I pytanie czy jak wgram oficjalną wersję angielską / international to będę miał OTA (ok nieważne - są takie romy).

Edited by squirrelkuss

Powinno ota działać. Co do twoich problemów, rozumiem że próbowałeś na różnych usb połączyć zegarek? Możesz jeszcze spróbować zainstalować sterowniki w trybie bez podpisu cyfrowego. W moim wypadku nie było to konieczne.

Ewentualnie inny komputer. Lub postawienie na czysto Windowsa jeżeli masz inny dysk dostępny na stanie.

Posiadam

image.png.b52b5ff90d1da7121c3dfb0c4e80f4b8.png

16 minut temu, wawu1991 napisał:

To jest wersja US nie ma tu polskiego jezyka.

Jezeli masz 2.3.2.7 to co ty chcesz instalowac?

Mam już odblokowany Bootloader i chciałbym wgrać sobie polski język tylko nie bardzo wiem który ROM sciągnąć żeby sobie nie naważyć bigosu .

Sorki , ale jestem ciemny w takich sprawach i proszę o informacje jak dla dziecka a nie na programisty :)

33 minuty temu, Lector napisał:

A zobacz temat wyżej Full PL.

Tak udało mi się do tego dojść skąd pobrać ten ROM , pobrałem na komputer i gdy próbuje go odpalić jako Administrator wyskakuje bład że ten plik nie jest prawidłową aplikacja systemu win 32.. :(

Dobra już mam ... sciągnałęm plik do innego katalogu ... zaczynamy zabawe .

• Lector pinned this topic
  • Lector unpinned this topic
 Share

• Create New...