Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Nawilżacz Humidifier nie chce połączyć się z siecia wifi

Dreju
 Share

Recommended Posts

Część wszystkim mam problem z nawilżaczem powietrza, który nie chce mi się połączyć z siecią wifi. Dochodzi do etapu łączenia po czym wyskakuje komunikat  "przybliż urządzenie do routera" mimo, że jest zaraz przy nim. Wszelkiego rodzaju restarty routera itp. nie pomagają. Ktoś przechodził może podobny problem i może pomóc?

• 2 weeks later...

Hej, miałem dokładnie ten sam problem z połączeniem nawilżacza Smartmi Humidifier 2. Męczyłem się z tym trochę i żadne sugestie jakie znalazłem do tej pory nie pomagały. Dzisiaj ostatecznie udało się problem rozwiązać poprzez usunięcie wszystkich automatyzacji od oczyszczacza powietrza :D. Nie mam pojęcia dlaczego to wpływało na połączenie routera z nawilżaczem (miałem dwie proste automatyzacje, które przełączały tryb/prędkość oczyszczacza o danych godzinach). Na moim koncie Mi Home mam mnóstwo innych urządzeń podłączonych, między innymi żarówki, rice cooker, nawilżacz i odkurzacz.

Proponuję Tobie usunąć na wszelki wypadek wszystkie automatyzacje z konta i spróbować połączyć nawilżacz. Nie potrafię wyjaśnić dlaczego i które urządzenia powodują problem.

Dla referencji mój setup:

• Dostawca Internetu: UPC
  • Modem: COMPAL CH7465CE
  • Konfiguracja modemu/WiFi: IPv4, szyfrowanie WPA2-PSK, hasło i nazwa sieci bez znaków specjalnych
  • Mi Home: 5.9.2 MOD, region Polska
  • Smartmi Evaporative Humidifier 2, firmware: 2.0.8.0012
  • OnePlus 8, android 11

• 1 year later...

Cześć. Wpadłem tu oczywiście przez problem opisany w wątku. Przepraszam, że tak skrótowo ale popełniłem wpis na https://c.mi.com/thread-3960640-1-1.html opisujący po angielsku (a przynajmniej mój problem). Bardzo krótko - to niekoniecznie wasz router ma problem ale dupne oprogramowanie Xiaomi, które nie ogarnia, że są różne standardy. To nie ma nic do regionu (oczywiście temat regionu występuje ale nie dla opisanej przeze mnie sytuacji).

Jak możecie to sprawdźcie u siebie czy tak samo jest jak opisałem tam. Jak macie jakieś pomysły jak się dobić do Xiaomi aby to uwzględnili w upgrade firmware proszę o wpis/PM. Pozdr. 

• 2 months later...