Atmar Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Mam pytanie jak wylaczyc sygnal otwarcia drzwi z zestawu Xiaomi , kupiony w Polsce. mimo ze nic nie ma w „atomatyce” to po otwarciu drzwi -bramka daje sygnał gongiem. Czy jest to predefiniowane? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted December 12, 2020 Developer Share Posted December 12, 2020 poszukaj w ustawieniach huba, powinno byc cos takiego jak dzwonek/doorbell. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beetle Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 Cześć Atmar. Jestem wciąż "lajkonikiem" w tych tematach (dopiero kilka miesięcy z zestawem startowym Xiaomi i Mi Home bez modyfikacji) ale również obserwuję dziwnie podobne zachowania bramki Gateway v2 z takiego zestawu: w automatyzacji nie ma czegoś, co wykonuje się regularnie. W Twoim temacie ... zerknij to ustawień bramki w Mi Home ale do: USTAWIENIA -> DZWONEK DO DRZWI. Jeśli zobaczysz tam aktywne opcje, to wyłącz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atmar Posted December 12, 2020 Author Share Posted December 12, 2020 Dzieki bardzo? Wyłaczyłem opcję w bramce i przestalo Też użytkuje od kilku dni wiec uczę się i poznaję. Koleje pytanie Przy konfiguracji przcisku nie da sie wstawić opóźnienia czasowego - nie zapisuje zmian/konfiguracji. A jest potrzeba aby miec czas na wyjście i potem uzbrojenie czujek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beetle Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 (edited) 39 minut temu, Atmar napisał: Przy konfiguracji przcisku nie da sie wstawić opóźnienia czasowego - nie zapisuje zmian/konfiguracji. A jest potrzeba aby miec czas na wyjście i potem uzbrojenie czujek Spróbuj inaczej. Wejdź w opcja bramki GATEWAY -> Ustawienia ochrony -> Odliczanie do aktywowania ochrony. Znajdziesz tam kilka opcji. Być może spełni to Twoje oczekiwania. W przypadku switch'a kombinowałem kiedyś ze SCENĄ wykonywana "ręcznie", którą podpinałem następnie pod automatyzację switch'a. Tam można było dodać opóźnienie o ile dobrze pamiętam. Edited December 12, 2020 by beetle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beetle Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 16 godzin temu, Atmar napisał: Przy konfiguracji przcisku nie da sie wstawić opóźnienia czasowego - nie zapisuje zmian/konfiguracji. A jest potrzeba aby miec czas na wyjście i potem uzbrojenie czujek Sprawdziłem z ciekawości. Da się skorzystać z opóźnienia. Jeśli jednak próbujesz dodać to opóźnienie czasowe do istniejącej już AUTOMATYZACJI to jest chyba chwilowy kłopot. Skasuj tę scenę i wprowadź na nowo w wersji kompletnej i posortowanej odpowiednio do Twoich potrzeb. Mój przykład w screenshot'ach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts