Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Bramka ble brak podpiętych urządzeń

goofas
 Share

Recommended Posts

Wiem mam bramkę cgllc.gateway.s1 wczesnej wszystko było ok teraz nagle brak urządzeń jeżeli nie jestem w zasięgu BT. Mam też nawilżacz i też nie widzi czynników. Dodałem wszystko na nowo aby sprawdzić nadal nic. Oczywiście nailzaczem mogę sterować spoza domu.

Screenshot_2020-10-31-21-34-57-736_com.xiaomi.smarthome.jpg

Screenshot_2020-10-31-21-34-47-880_com.xiaomi.smarthome.jpg

Screenshot_2020-10-31-21-34-40-097_com.xiaomi.smarthome.jpg

Nie będę zaśmiecał już tym tematem głównego wątku. 

W ciągłej mojej korespondencji z supportem Global xiaomi zmieniło zdanie. Już nie twierdzą twardo, że nic się nie dzieje ale chcą listy urządzeń. Jako, że mam apke zmodowana i jako bramkę ble nawilżacz nie mogę podawać prawdziwych danych. Ktoś jeszcze z nimi koresponduje? Narazie przesłałem im informacjr o bramce v3 i czujnikach T/H kwadratowych z racji tego, że nie długo będę miał taką fizycznie bramkę. Zobaczymy jakie będą dalsze wiadomości 

Edited by cort06

Nowa odpowiedź od support Global. W skrócie. Nie prowadzą teraz sprzedaży jako Global i proszę o kontakt ze sprzedawcą u którego kupiłem produkty. Jakby to coś zmieniło. Czyli nadal nic się nie dzieje my i niczym nie wiemy. Ekstra podejście raczej rezygnuje z budowania Smart home na podstawie xiaomi i pójdę w jakiś inny system. Porażka totalna. 

Aha i jeszcze zaznaczyli, że nie udzielają międzynarodowej gwarancji na swoje produkty.... 

Edited by cort06

czyli na naszym regionie nie ma co czekać :/ dokładnie co mnie sprzedawca bramki działaja nie działa cloud ja się mogę przesiac na zwykł apkę ale to nic nie zmieni ;) czyli co teraz zmienić region na chiny trzeba i przepiąć tam cały ekosystem ?

Tak. Na serwerze chińskim ble działa. Ja akurat mam narazie tylko nawilżacz, oczyszczacz i czujniki temperatury/wilgotności na ble. Oczyszczacz zostawiłem na Eu a nawilżacz z czujnikami w sklonowanej apce dałem na CN. Działa to. Tak jak @rezmus pisał gdzieś wcześniej CN ma duże lagi, czasem nie połączy jak klikniesz w urządzenie, ale automatyzacja działa i to najważniejsze dla mnie. 

Edited by cort06

Klonowalem wbudowana opcja w Miui. 

Ja mam nawilżacz v1 (bez wyświetlacza) w wersji Eu I owszem wykrywa mi aktualizacje ale po prostu jej nie robię.

Po za tym wszystko działa jak należy. Czasem są jakieś zwiechy, zerwie połączenie, ale automatyzacja oparta o wilgotność na czujniku ble śmiga jak wcześniej na serwerze eu

Edited by cort06

Cześć wszystkim,

Od kilku dni jestem posiadaczem Gateway V3 i kilku kwadratowych czujników temperatury/wilgoci.

Odczytuje wyniki w Xiaomi Home tylko gdy jestem w domu, poza domem aplikacja nie pobiera wyników. Region ustawiony na Polska.

Czy to jest spowodowane awarią o której ktoś wyżej już pisał? Czy mam przestawić region na Chiny?