baszek Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 Witam, podłączyłem właśnie nowy nawilżacz xiaomi - po włączeniu emituje bardzo denerwujące odgłosy - takie klikanie ? Tak ma być ? Załączam filmik https://streamable.com/jypndv Ktoś wie może co jest nie tak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 (edited) Zerknij latarką przez tą kratkę od góry. Kręcą się dyski? Może zębatka jest uszkodzona i przeskakuje? Jeżeli nie to przychodzi mi do głowy tylko, że może coś wpadło w wirnikiem wiatraka? Jak zmienisz poziom z 1 na 3 to dźwięk "przyspiesza"? Edited October 26, 2020 by cort06 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baszek Posted October 26, 2020 Author Share Posted October 26, 2020 (edited) 34 minutes ago, cort06 said: Jak zmienisz poziom z 1 na 3 to dźwięk "przyspiesza"? Tak dźwięk przyspiesza. Edited October 26, 2020 by baszek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cort06 Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 No to ewidentnie coś z wiatrakiem. Dyski kręcą się z taką samą prędkością nie zależnie od poziomu. Zdejmij górną część i popatrz dokładnie w wiatrak, może coś jest na łopatkach i ociera o obudowę? Jak nic nie widać to kontakt ze sprzedawcą i wymiana na nowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baszek Posted October 28, 2020 Author Share Posted October 28, 2020 (edited) On 10/26/2020 at 9:38 PM, cort06 said: No to ewidentnie coś z wiatrakiem. Dyski kręcą się z taką samą prędkością nie zależnie od poziomu. Zdejmij górną część i popatrz dokładnie w wiatrak, może coś jest na łopatkach i ociera o obudowę? Jak nic nie widać to kontakt ze sprzedawcą i wymiana na nowy. Kurcze nie wiem co jest grane z tym wiatrkamiem - wczoraj cały dzień cisza - nie tyka. Dzisiaj rano włączam - tyka. Teraz włączam nie tyka - tragedia ! Ale chyba będę musiał odesłać to urządzenie. Edited October 28, 2020 by baszek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts