dblll Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 Witam, mam oba wyzej wymienione urządzonka i wszystko dzialalo bez problemu, a od dzisiaj gateway nie widzi Sensora przez BLE przez co wszystkie moje automatyzacje przestaly dzialac. Probowalem restartowac i odparowywac oba urzadzenia, na razie bez skutku. Skonczyly mi sie pomysly co moglo pojsc nie tak. Korzystam z aplikacji MiHome na urzadzeniach iOS i z tego co widze nie bylo dzisiaj zadnej akutalizacji. Firmware dla obu urzadzen jest aktualny. Z gory dziekuje za wszelka pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KristofX Posted October 21, 2020 Share Posted October 21, 2020 było już o tym dzisiaj w innym wątku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulung Posted October 24, 2020 Share Posted October 24, 2020 Wiadomo, czy sytuacja się naprawiła? U mnie czujniki temperatury nadal nie chcą się podłączyć do bramki. Przy okazji - one się same podłącza, czy trzeba je jakoś parować ponownie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 24, 2020 Developer Share Posted October 24, 2020 jak sie naprawi to na pewno ktos o tym napisze. czujniki ble nigdzie sie nie podlaczaja tylko rozglaszaja dane, a bramki ble w zasiegu przekazuja je do chmury. to dziala normalnie tylko chmura ma awarie (pewnie bazy) i tych danych w ogole nie uwzglednia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer78 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Gdzieś czytałem, że do bramki xiaomi getaway V3 ble jest nowy soft. Zapewne do pobrania przez cn. Może tam coś poprawili i po aktualizacji zadziała na Eu? Mam obecnie 1.4.6_00.12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomlock Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Mam 1.4.7__065 od wczoraj i nadal nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubpal Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Nowy soft jest wypuszczany partiami. Nie trzeba go instalować przez CN. Nie ma on też związku z awarią BLE w EU. Jak usuną awarię to na pewno ktoś napisze Link to comment Share on other sites More sharing options...
killer78 Posted October 29, 2020 Share Posted October 29, 2020 Zatem czekamy, ale jest to wkurzające bo nie mam zdalnego odczytu temperatury ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JackEgg Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Czy coś się zmieniło w temacie? Ja przed chwilą wypakowałem zestaw jak w temacie posta i też nie mogę połączyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWp Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 BLE już działa w Eu. Gateway 3 z Mi Humidity Temperature Monitor też bo mam i używam. To z tym mniejszym kwadratowym 2 też powinno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now