okeyy Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 witam, chcialem wrzucic ten polski soft na amazfita ale wszedzie pojawia sie problem = jak wpisuje w abd w cmd "fastboot getvar all" to zawiesza się na "waiting for device" tak samo jak chciałem to zrobić poprzez aplikację Tools For Amazfit Pace to tak samo, przy robieniu bootloadera zawiesza się na "waiting for device" ogólnie zegarek wykrywa i takie komendy jak: adb devices adb shell reboot bootloader działają prawidłowo, koledzy pomocy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 23, 2018 Administrator Share Posted March 23, 2018 Sterowniki, i jeszcze raz sterowniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 przy komendach adb devices adb shell reboot bootloader działa prawidłowo więc na pewno sterowniki? instalowałem je przez Tools For Amazfit Pace to skad mam wziac prawidlowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 23, 2018 Administrator Share Posted March 23, 2018 Zegarek traci komunikację w bootloader - złe sterowniki. Wpisz w google adb driver. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 zainstalowalem te oficjalne z abd driver na czystym systemie i jest to samo ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 24, 2018 Author Share Posted March 24, 2018 #up Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Zainstaluj to https://androidfilehost.com/?fid=746010030569952951 Po instalacji zrób adb shell reboot bootloader Fastboot devices Sprawdź, czy ruszy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 26, 2018 Author Share Posted March 26, 2018 na win10 pojawia sie cos takiego, na 7 w ogóle nie odpowiada cmd ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 Uruchom cmd ,a nie powershella. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 2 godziny temu, Gravis napisał: Uruchom cmd ,a nie powershella. 9 godzin temu, okeyy napisał: na win10 pojawia sie cos takiego, na 7 w ogóle nie odpowiada cmd ... W dniu 23.03.2018 o 21:02, okeyy napisał: jak wpisuje w abd w cmd "fastboot getvar all" to zawiesza się na "waiting for device" tak samo jak chciałem to zrobić poprzez aplikację Tools For Amazfit Pace to tak samo, przy robieniu bootloadera zawiesza się na "waiting for device" ogólnie zegarek wykrywa i takie komendy jak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 27, 2018 Developer Share Posted March 27, 2018 jak jesteś w adb to najpierw musisz przejście zegarkiem w tryb fastboot adb shell reboot bootloader, dopiero potem robisz fastboot devices a następnie fastboot getvar all, więc najpierw doczytaj co i jak a potem bierz się za działania, bo napytasz sobie biedy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 2 godziny temu, okeyy napisał: Mam Ci udowodnić, że jest cmd na windows 10 czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 27, 2018 Developer Share Posted March 27, 2018 @Gravis spokojnie musi doczytać dokształcić się, dostał max informacji, teraz to już sam musi chcieć to ogarnąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 4 godziny temu, Gravis napisał: Mam Ci udowodnić, że jest cmd na windows 10 czy jak? przecież zacytowałem ci to wyżej, bo w kilku postach pisałem że na cmd w win 7 nie odpowia po wpisaniu "fastboot getvar all" to zawiesza się na "waiting for device" dlatego próbwałem też na win 10. próbowałem na 2 komputerach z różnymi windowsami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 6 godzin temu, Kaudii napisał: jak jesteś w adb to najpierw musisz przejście zegarkiem w tryb fastboot adb shell reboot bootloader, dopiero potem robisz fastboot devices a następnie fastboot getvar all, więc najpierw doczytaj co i jak a potem bierz się za działania, bo napytasz sobie biedy tak to wyglada w cmd, coś źle robie? zegarek wchodzi w fastboot i go wykrywa ale na tym "waiting for device" to moge godzinami czekac i nic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted March 27, 2018 Share Posted March 27, 2018 (edited) Wygląda na brak sterownika przez co zegarek w trybie fastboot nie jest wykrywany. Edited March 27, 2018 by Gravis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 27, 2018 Author Share Posted March 27, 2018 42 minuty temu, Gravis napisał: Wygląda na brak sterownika przez co zegarek w trybie fastboot nie jest wykrywany. instalowałem wszystkie juz jakie znalazlem i to na obu komputerach i wszedzie to samo. Juz pomysłów nie mam co robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 27, 2018 Administrator Share Posted March 27, 2018 Zobacz w ostatnich wątkach na forum, wina sterowników - pomogła ponowna instalacja Windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudybws Posted March 28, 2018 Share Posted March 28, 2018 Potwierdzam, też kiedyś miałem problem z sterownikami. Odinstalowywanie starych sterowników czy to z poziomu windowsa czy zewnętrznych programów do odinstalowywania nic nie dało. Dopiero reinstalacja Windowsa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyy Posted March 29, 2018 Author Share Posted March 29, 2018 (edited) W dniu 28.03.2018 o 15:27, chudybws napisał: Potwierdzam, też kiedyś miałem problem z sterownikami. Odinstalowywanie starych sterowników czy to z poziomu windowsa czy zewnętrznych programów do odinstalowywania nic nie dało. Dopiero reinstalacja Windowsa. zrobiłem reinstall na 2 pc, 1 na win 10 i zainstalowałem sterowniki z oficjalnej www ADB, a na 2 pc win 7 full reinstal i sterowniki z forum. Dalej jest to samo. Czeka po komendzie "fastboot getvar all" = waiting for devices i tak ciagle. rozumiem ze zegarek do kosza? dobra, poszło na linuxie mincie w emulatorze windowsa, jednak windows to syf. Dzieki za pomoc pozdrawiam Edited March 29, 2018 by okeyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek130 Posted May 17, 2018 Share Posted May 17, 2018 (edited) Co zrobić z zegarkiem jeśli mam ciągle waiting for devices? Edit: już nieaktualne. Miałem to w stratosie i trzeba przycisnąć dłużej górny przycisk Edited May 17, 2018 by piotrek130 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts