Koola Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Mam kilka urządzeń podpiętych pod konto w zmodowanej Xiaomi Home 5.8.33 - bramka Mi Smart Gateway 2 [PL] -> KLIK - lampka Xiaomi Philips Eyecare 2 [CN] - oczyszczacz Xiaomi Air Purifier 3 [CN] - oczyszczacz Xiaomi Air Purifier 2s [PL] - czujnik temperatury i wilgotności -> KLIK - kamera IMILAB Xiaomi 1080p 360 (CMSXJ16A) Dzisiaj zauważyłem że w Xiaomi Home w zakładce "Bramka BLE" nic się nie pojawia a ZTCP to wcześniej były tam np. Xiaomi Air Purifier 3 [CN]. Co to się porobiło? W aplikacji mam ustawiony region PL i język PL. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 10, 2020 Developer Share Posted October 10, 2020 te urzadzenia nie maja oficjalnie bramki BLE. jak chcesz wlaczyc wyswietlanie bramki dla purifier 3 i innych urzadzen z bramka nieoficjalna to przeczytaj ten post. https://xiaomifans.pl/topic/1066-mod-xiaomi-home-mi-home/page/124/?tab=comments#comment-29936 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koola Posted October 10, 2020 Author Share Posted October 10, 2020 Strasznie się to komplikuje Ten plik [custom.json] który tam wrzuciłeś ma sporo dodatkowego kodu. Czy wystarczy jak zrobię plik? { "flag_extra_ble": true, } Czy przy okazji można coś zrobić by mnie tak często nie wylogowywało z Xiaomi Home? Teraz czasami działa przez kilka dni a czasami wylogowuje co kilka godzin ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 10, 2020 Developer Share Posted October 10, 2020 nie sprawdzalem, ale powinno dzialac, tylko wtedy usun przecinek z konca (ten plik to dokladnie ten sam plik, ktory jest w apce zalaczony, tylko ze zmieniona flaga BLE). mnie nie wylogowuje (przy wylaczonym oszczedzaniu baterii dla mi home). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koola Posted October 10, 2020 Author Share Posted October 10, 2020 Wyłączyłem oszczędzanie baterii dla Xiaomi Home - zobaczymy czy coś pomoże. W sumie w folderze /storage/emulated/0/vevs mam tylko trzy puste foldery (automations, devices, translations). To do tego "vevs" trzeba wrzucić plik [custom.json]? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 10, 2020 Developer Share Posted October 10, 2020 tak /vevs/custom.json, restart apki (z zabiciem) i przelogowanie konta w mi home. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koola Posted October 10, 2020 Author Share Posted October 10, 2020 Dzięki , działa... tzn. już widać Xiaomi Air Purifier 3 jako bramkę BLE i podłączony do niej czujnik temperatury i wilgotności. Teraz jeszcze może pokombinuję z plikiem .json dla Xiaomi Air Purifier 2s który mi kiedyś podawałeś żeby zapisać warunki z zakresem aqi. A przy okazji. Wiesz może czemu ten mój czujnik temperatury i wilgotności wyświetla historię wartości tylko 24godz. do tyłu, a przy próbie wyświetlenia z tygodnia lub miesiąca po chwili mielenia ikonki wyrzuca komunikat "no past data current available"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted October 10, 2020 Developer Share Posted October 10, 2020 chmura musi policzyc wartosci z danych w bazie, a tylko chinska ma dosc zasobow, wiec na innych po prostu zwracaja brak danych. btw: jaki masz firmware w purifier 3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koola Posted October 10, 2020 Author Share Posted October 10, 2020 Firmware 2.0.5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kicio00 Posted December 30, 2021 Share Posted December 30, 2021 Witam. Czy da sie zrobić bramkę ble z oczyszczacza 3c? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts