Gruchi Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 (edited) Witajcie, przedwczoraj nabyłem robota Xiaomi mijia 1C. Poszperałem troszkę i znalazłem info że jeden z softów go ucegla. Skontaktowałem się ze sprzedającym i odpisał mi by nie aktualizować robota. Dla mnie jest to totalnie bez sensu bo przecież aktualizacje dodają nowe funkcję i poprawiają błędy. Pytanie moje do was czy obecnie można aktualizować sprzęt i problem został już rozwiązany ? Edited September 19, 2020 by Gruchi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miboy Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 Ten jest ok. Mam od dawna. Napisz do Kaudii po polski głos 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted September 19, 2020 Author Share Posted September 19, 2020 (edited) Dzięki za info, ogarnę soft jak przyjdzie to z pewnością napiszę. Mam już przyjemność korzystania z 70mai z głosem od @Kaudii® Korzystasz z oficjalnej aplikacji czy z modowanej ? Lepiej aktualizować przez oficjalną czy nie ma różnicy ? Edited September 19, 2020 by Kaudii® Poprawa nicku forumowicza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted September 19, 2020 Developer Share Posted September 19, 2020 nie ma roznicy. aplikacja tylko zleca update, a potem wszystko odbywa sie miedzy urzadzeniem, a chmura. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miboy Posted September 19, 2020 Share Posted September 19, 2020 Dokładnie jak rezmus pisze. Ja mam moda. Ale co chwilę testując produkty instaluje org i tak w kółko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gruchi Posted September 19, 2020 Author Share Posted September 19, 2020 Jeszcze pytanie odnośnie regionu, muszę wybrać Chiny ? Gdy ustawie Polskę to nie przejdzie ? Mam 2 urządzenia na naszym regionie i chyba nie da się ich już przepiąć na Chiny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted September 19, 2020 Developer Share Posted September 19, 2020 ten model jest oficjalnie na wszystkich regionach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted January 20, 2021 Developer Share Posted January 20, 2021 Czy ktoś jeszcze nie otrzymał tej ostatniej aktualizacji do 1C ? Tak samo jak ja, minęły 2 tygodnie i nic nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makdabul Posted January 23, 2021 Share Posted January 23, 2021 (edited) Ja dostałem w modelu EU, wersja 3.5.8_1096 i coś wydaje się być skopane. Sprząta teoretycznie poprawnie (choć nie sprawdzałem dokładnie), ale w MiHome zaczął rysować trasę 'pod kątem', tak jakby baza się o 20* obróciła, choć jeździ poprawnie 'prostopadle' od ściany do ściany. Niemniej zastanawiam się, czy jest możliwy ewentualny powrót do poprzedniego firmware? Edited January 23, 2021 by makdabul Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts