Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

WatchFace Tarcze zegarka do Startos'a

wawu1991
 Share

Recommended Posts

Cześć umieszczam link do nowych tarczy do Stratos'a. Podają że są do Pace ale normalnie działają.

U mnie na wersji International 2.3.2.7 działa bez problemu. Wrzuciłem 3 sztuki i wszystkie działają. Pokazują kroki, baterie itd.

Jak zmienić tarczę zegarka(WatchFace):

• Pobierz Watchface z rozszerzeniem  .wfz z tej strony https://amazfitwatchfaces.com/pace/
  • Połącz zegarek do PC poprzez USB
  • Otwórz folder Watchface wewnątrz pamięci zegarka
  • Wklej Watchface do tego folderu
  • Odłącz zegarek od PC 
  • Przytrzymaj palec na głównym ekranie aby zmienić tarczę zegarka. (teoretycznie powinno działać od razu, jeżeli nie widzi nowej tarczy uruchom ponownie zegarek)

Tutaj bardziej szczegółowa instrukcja. Działa tak samo podają że to dla Pace ale normalnie śmiga na Stratos'ie. 

https://www.smartwatchspecifications.com/how-to-add-install-watch-faces-amazfit-pace/

Zdjęcia są mojego zegarka z uruchomionymi dwoma tarczami 

aa.JPG

ab.JPG

Edited by wawu1991
Tłumaczenie instrukcji
  • Like 1

• Lector pinned this topic
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
W dniu 24.03.2018 o 22:41, bigl napisał:

Nie widzę w tym żadnej odkrywczości. Zdecydowana większość tarcz jest zgrana (przez autorów?) z dużo większego serwisu:

https://sawfb.fabiobarbon.click/

Krótkie szybkie pytanie. I proszę bez zbędnej odkrywczości. Sciągam te tarcze z tej wspaniałej stron i każda z nich zawierająca wskazówki sekundnika po chwili po zablokowaniu wariuje. Rozjeżdża się czcionka, ginie wskazówka sekundnika, pomimo ustawienia w systemie wskazywania sekund. Soft 1.0.4Kaudii

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Wrzuciłem na zegarek tarcze w formacie wfz. Są widoczne w zegarku, poprawnie się uruchamiają. I dotąd jest OK. 

Fizycznie wykasowałem te tarcze z folderu zegarka, myślałem że to wystarczy, ale są one nadal widoczne w zegarku i aplikacji Amazfit Watch. Nawet po restarcie zegarka. Jak je prawidłowo usunąć? 

Edit:

Już wiem, po wykasowaniu tarcz znikają one z zegarka dopiero po jego restarcie.

Edited by carburator

A czy do Stratosa jest jakaś aplikacja na telefon, aby za pośrednictwem BT wgrywać i kasować tarcze bez konieczności połączenia kablem z PC? Z tego co wyczytałem na forum, Amazfit Watch pozwala jedynie na zarządzanie plikami muzycznymi i trasami.

Amazfit Bip miał taką możliwość i było to rozwiązanie mega wygodne.

Edit:

Niedawno pojawiła się apka AmazMod, która znacznie rozszerza możliwości zarządzania zegarkiem, bez konieczności podpinania go do PC. Jest tam m.in. eksplorator plików (w zegarku). Instalacja jest bezproblemowa, jednak wymagana jest dodatkowa instalacja jednej apki w zegarku. Nie wiem czemu, ale o takiej konieczności nie wspominają na GP. Nie ma tam też linku do tej apki (można go pobrać z grupy FB z załączonego linku). Mod jest bardzo fajny, jednak muszę tylko sprawdzić jaki jest jego wpływ na drenaż baterii.

LINK do grupy Amazfit na FB

Edit 2:

No i niestety musiałem odinstalować AmazMod ze względu na ciągłe alarmy o zerwaniu połączenia z telefonem, które potrafiły pojawiać się co kilkadziesiąt sekund, pomimo iż telefon był 20 cm od zegarka. Mam też wrażenie, że i bateria wolniej spada (choćby ze względu na mniejszą ilość powiadomień z wibracjami).

Edited by carburator

• 2 weeks later...

Nie edytuję poprzedniego postu, bo sprawa dotyczy innego zagadnienia.

Czy znacie może stacjonarne programy na PC, pozwalające na tworzenie nowych lub edycję istniejących tarcz w formatach WFZ lub APK?

Nie chodzi mi o te, które działają online, gdyż mają bardzo ograniczone możliwości. Irytuje mnie zwłaszcza to, że nie pozwalają na zmianę ikon pogody - trzeba korzystać z gotowców, stąd na każdej tarczy wyglądają tak samo. De facto, edycja tarcz polega głównie na podmianie tła, lub zmianie kształtu wskazówek, co mnie nie satysfakcjonuje. Dodatkowym problemem jest to, że nie można powiększyć wyświetlanych danych (np. procentów baterii), co dla osób o słabszym wzroku jest bardzo uciążliwe. Przyznam się, że głównym powodem mojego przejścia z BIP-a na Stratosa była różnica w wielkości wyświetlacza. I cóż z tego, jeśli możliwość edycji tarczy jest 100 razy mniejsza niż w przypadku BIP-a, gdzie wszystko w miarę prosty sposób można było dostosować do własnych preferencji.

Edited by carburator

A jaki inne edytory online znasz? Prócz tego z sawfb.fabiobarbon.click?

Przy okazji jest to jest ze wskazówką sekund na Stratosie w trybie Low?
Miałem wcześniej Pace i tam miałem kilka tarcz które miały aktywne sekundy, np ta https://sawfb.fabiobarbon.click/view/Imported/AmazTic-Reverse
A na Stratosie sekund nie ma. Rom od Klaudiego na Stratosie i Pace.

Podpinam sie do pytania carburatora.

Tarcze w internecie są w ogromnej części bardzo słabej jakości, a ja zajmuje się trochę deweloperką i chciałbym spróbować swoich sił w tym temacie.

Z tego co czytałem Stratos chodzi na androidzie, a każda z tarcz jest oddzielną aplikacją, zgadza się? To może dedykowane środowisko programistyczne Android Studio byłoby w stanie ogarnąć temat?

PS: tarcze z prawdziwego zdarzenia robione od początku do końca znajdują się na stronie tego gościa. BTW z niecierpliwością czekam na tarczę analogową której screeny tam przedstawił.

http://amazfit.szabadi.info/en/#wrapper

• Lector unpinned this topic