Popular Post wawu1991 Posted March 22, 2018 Popular Post Share Posted March 22, 2018 Panowie i Panie umieszczam link tematu z firmware w wersji international 2.3.0.8. Zapraszam do lektury i testowania. https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/fw-tool-stock-international-firmware-t3764636 46 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebuebue Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Przecież seven juz go dał. ludzie ale wy tu bajzel robice Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 (edited) Wiec tak krok po kroku co robiłem aby to wszystko spiąć. 1. Odblokowałem bootloader. 2. Wgrałem na zegarek Chinese ROM 2.0.7.5 https://mega.nz/#!CdpyzJTT!HTD4PvjKt...yVrYzvjyvsX4yI 3. Sparowalem zegarek z chinską wersja Amazfit Watch. 4. Przywrociłem ustawienia fabryczne zegarka. Uruchomil sie ponownie z tym QR kodem do parowania. 5. Zainstalowałem International 2.3.0.8 Firmware https://mega.nz/#!xlpUVBib!gIK0YK8eGQ-0Mv1ByQVq33leRpG5L6bGv2sw0kyzuwA 6. Po zainstalowaniu połączyłem zegarek z Amazfit Watch z google play. Uruchomiłem go ponownie. Zrobilem fabryczny reset. 7. Uruchomił się ponownie z QR kodem. 8. Zainstalowałem fix'a. https://mega.nz/#!xsYlGJyS!9_YVYm6ApF_UXttuBrvy3OwgnNuAtFRVyom4rCkfy2Y 9. Zegarek się uruchomił ponownie. Połączyłem go ponownie z Amazfit Watch z google play. Zrobilem update software do 2.3.2.7 na zegarku. Połączyłem go z wifi i zainstalował sam. To tyle. Trochę długo i pewnie można było pominąć factory reset ale przynajmniej działa. Ważne jest aby dać czas zegarkowi na uruchamianie się. Jeżeli planety kręcą się ponad 30 min to raczej już nic nie będzie z tego i trzeba operacje powtórzyć. Czekam na wasze opinie czy wam się udało wgrać software międzynarodowy. Edited March 25, 2018 by wawu1991 dodanie zdjęcia 24 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Faktory reset dobrze że wykonałeś - usunąłeś śmieci po sofcie CN Mam prośbę, czy jesteś w stanie zrobić dumpa najnowszej wersji softu i mi ją podrzucić ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 Jeżeli wyślesz mi instrukcję jak to zrobić to oczywiście że to zrobię. Natomiast dopiero dzisiaj koło 23-24 będę w domu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted March 23, 2018 Administrator Share Posted March 23, 2018 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YZ84 Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Godzinę temu, S3V3N napisał: usunąłeś śmieci po sofcie CN Jak to zrobić ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 uruchom to z dostępem do roota clear_cache.bat Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 @Lector Powiedz mi czy mam odparować zegarek przed zrobieniem tego dumpa oraz czy to jest bezpieczne dla mojego zegarka i nic nie ma prawa się stać złego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Lector ?? Tak bezpieczne, nie musisz rozparowywać zegarka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 @S3V3N Ok. Jak tylko zrobię dump dzisiaj wrzucę linka do niego. MEGA może być czy coś innego preferujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 spoko MEGA jest OK Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Czy jest jakaś możliwość przeniesienia aktywności z wersji CN na US? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocad Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 (edited) jeśli nie przywrócisz do ustawień fabrycznych to nie utracisz aktywności. Edited March 23, 2018 by nocad Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Zmieniłem w zegarku z CN na US i aplikacje w tel też na tą ze GP, żeby działa i pusto, jakieś pomyły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 @michal01 z tego co wiem aplikacja z GP nie ma synchronizacji z kontem xiaomi raczej tego nie przeskoczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 23, 2018 Developer Share Posted March 23, 2018 4 minuty temu, S3V3N napisał: @michal01 z tego co wiem aplikacja z GP nie ma synchronizacji z kontem xiaomi raczej tego nie przeskoczysz. dokładnie jak @S3V3N pisze, tylko przez e-mail, Facebook oraz Google+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 @S3V3N Z dumpu nici:( ******************************************************************* Dump Block and Restore by S3V3N for AmazFit - PACE ******************************************************************* ******************************************************************* DUMP Information - The copy is made to the directory "Download" in watch memory ******************************************************************* ******************************************************************* RESTORE Information - Your copy of "DUMP" should be located the directory "Download" in watch memory ******************************************************************* Press any key to continue . . . Preparing device................................ The selection menu for moments will be displayed List of devices attached 7f07262d device adbd cannot run as root in production builds ***** Choose what you want to do - PRESS 1 - DUMP or 2 - RESTORE : AND AFTER PRESS "ENTER" KEY ***** :1 ***** Choose what you want to do BACKUP - PRESS: 1 - Boot 2 - System 3 - Recovery 4 -ALL in ONE - AND AFTER PRESS "ENTER" KEY ***** : 4 You have selected ALL in ONE - this option will take a while .... do not panic dd: /dev/block/platform/jzmmc_v1.2.0/by-name/boot: Permission denied Dump Boot success............ dd: /dev/block/platform/jzmmc_v1.2.0/by-name/system: Permission denied Dump System success.......... dd: /dev/block/platform/jzmmc_v1.2.0/by-name/recovery: Permission denied Dump Recovery success........ Dump ALL in ONE success...... Press Enter to Reboot Devices Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 (edited) nie masz roota przecież on jest wymagany Edited March 23, 2018 by S3V3N Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawu1991 Posted March 23, 2018 Author Share Posted March 23, 2018 @S3V3N Pytanie jak teraz na 2.3.2.7 wrzucić root? Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3V3N Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 Ahhhhhhh zaraz zrobię paczkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal01 Posted March 23, 2018 Share Posted March 23, 2018 (edited) Pytanko, czy ilość kroków macie taką samą w aplikacji jak w zegarku, resetowałem, robiłem factory reset a on i tak pokazuje inne wartości, w aplikacji jest mniej niż w zegarku. Edit. Wyprostowało się i jest ok, aplikacja musiała coś źle zaciągnąć z zegarka. Edited March 25, 2018 by michal01 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrey Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 Hej. Nie wiem czy dobrze trafiłem z miejscem do wpisu...Dzisiaj wgrywałem soft Pl wersja 1.3.0.715 i coś poszło nie tak jak powinno instalator dość szybko (po około 4 min zakończył pracę) a zegarek się zrestartował i zawisł na logo startowym Amazfit.....Komp go nie widzi jako urządzenie ,a kolejna próba instalacji softu kończy się tym że instalator pokazuje komunikat "podłącz zegarek do komputera" lub "instalacja roota" i cisza. Jakies pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 26, 2018 Developer Share Posted March 26, 2018 Nie ma takiej wersji polskiego softu, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrey Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 no taki mam opis instalator amazfit stratos pl-1.03 a windows widzi wersję pliku 1.3.0.715 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts