Administrator Lector Posted August 27, 2020 Administrator Share Posted August 27, 2020 Nowy retro zegarek, ekran włączony 24h, bez dotykowego ekranu, cztery przyciski. https://www.amazfit.com/en/neo.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 27, 2020 Author Administrator Share Posted August 27, 2020 Kupiony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted August 27, 2020 Author Administrator Share Posted August 27, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 14, 2020 Author Administrator Share Posted September 14, 2020 https://cn.amazfit.com/neo.html Mój chyba w tym tygodniu dojdzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
überjanusz Posted September 23, 2020 Share Posted September 23, 2020 Witam wszystkich jako nowy w tym zakątku internetu. Czy ktoś już otrzymał Neo i mógłby co nieco o nim napisać. Najbardziej mnie interesuje czy można go wykorzystać do biegania/roweru. Mam obecnie mi band 1s (tak wiem, zabytek że hoho ?) także moje oczekiwania nie są zbyt wygórowane. Domyślam się że zapis trasy z poziomu aplikacji i w oparciu gpsu telefonu jest możliwy. Czy zostanie zapisane tętno i np częstotliwość kroku. No i zależałoby mi żeby w trakcie treningu widzieć na żywo swoje tętno na zegarku. Gdyby był jeszcze dystans i czas to byłoby idealnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 23, 2020 Author Administrator Share Posted September 23, 2020 Już tydzień temu powinien być u mnie, a jeszcze nie dotarł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 29, 2020 Author Administrator Share Posted September 29, 2020 No i dojechał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 29, 2020 Author Administrator Share Posted September 29, 2020 W dniu 23.09.2020 o 16:06, überjanusz napisał: Witam wszystkich jako nowy w tym zakątku internetu. Czy ktoś już otrzymał Neo i mógłby co nieco o nim napisać. Najbardziej mnie interesuje czy można go wykorzystać do biegania/roweru. Mam obecnie mi band 1s (tak wiem, zabytek że hoho ?) także moje oczekiwania nie są zbyt wygórowane. Domyślam się że zapis trasy z poziomu aplikacji i w oparciu gpsu telefonu jest możliwy. Czy zostanie zapisane tętno i np częstotliwość kroku. No i zależałoby mi żeby w trakcie treningu widzieć na żywo swoje tętno na zegarku. Gdyby był jeszcze dystans i czas to byłoby idealnie. Można wykonać zapisu aktywności - bieg, chód i kolarstwo. Pomiar tętna jest dokonywany z Neo, co do zapisu częstotliwości kroków nie sprawdziłem jeszcze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted September 30, 2020 Author Administrator Share Posted September 30, 2020 Kilka moich spostrzeżeń. Pasek jest dość sztywny, może się troszkę wyrobi. Seria Amazfit przyzwyczaiła mnie już do teleskopów od pasków z łatwym demontażem. Niestety nie tym razem, mamy tu standardowe "ukryte" teleskopy, przez co wymiana paska nie będzie już tak łatwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
überjanusz Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Super ? A w trakcie treningu wyświetla opaska bieżące tętno? I jak to w końcu jest z wibracjami, na Ali w ocenach często pojawia się informacja że nie ma a w opisie podobne jest że powiadomienia są właśnie w formie wibracji. Pojawiły się w końcu w oficjalnym sklepie wszystkie kolory więc kusi mnie zamówić, co prawda jeszcze nie dostępna wysyłka z Polski ale trudno. Wciąż mam dylemat między Neo a GTR. Tak wiem że to zupełnie inny przedział cenowy ale oba modele mi się podobają, oferują funkcje z których będę realnie korzystać, jedynie w Neo kwestia powiadomień zastanawia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted October 10, 2020 Author Administrator Share Posted October 10, 2020 Nie ma wibracji, tylko pika jak stare Casio Trudno było mi się przyzwyczaić ze ktoś do mnie dzwoni, bo zawsze coś mi wibrowało na nadgarstku Pikanie jest przy powiadomieniach (ustawienia w aplikacji coś podobnego jak z wibracjami), pika również po wduszeniu przycisków - idzie wyłączyć w telefonie. Tak podczas treningu pokazuje coś takiego: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
überjanusz Posted October 12, 2020 Share Posted October 12, 2020 Dzięki za konstruktywną odpowiedź ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
überjanusz Posted October 14, 2020 Share Posted October 14, 2020 A więc stało się. Jako że życie to sztuka kompromisów, płynie do mnie.... GTR lite. W sumie zdecydował trochę przypadek, trafiłem na ali w takiej cenie że nie było sensu się zastanawiać. Mam nadzieję że wrażenie będzie lepsze niż po bipie, zawsze można sprzedać i spróbować z Neo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted October 16, 2020 Author Administrator Share Posted October 16, 2020 Strona EN produktu. https://www.amazfit.com/en/neo.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariopel Posted October 27, 2020 Share Posted October 27, 2020 Przyznam szczerze, że zegarek spoko w szczególności dla osób, które nie potrzebują wszystkich wodotrysków, jakie oferują smartwatch'e. Krokomierz jest, monitor snu i ciągłe mierzenie pulsu też, fakt wibracja przy powiadomieniach przydałaby się, ale klasyczne pikanie też jest ok. Przyznam, że brakuje mi płatności NFC, do której się przyzwyczaiłem, ale zawsze można wrócić do płatności telefonem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
überjanusz Posted October 28, 2020 Share Posted October 28, 2020 Ja szukałem następcy MiBanda 1s który był bez ekranu aczkolwiek świetnie robił to do czego go stworzono. Kroki, sen, tętno i powiadomienia. Starczy. Do amatorskiego biegania, rekracyjnego nordic walking, czy kolarstwa, rewelacja. Neo wydał mi się świetną ewolucją, nie tak oczywistą jak nowe MiBandy, no i wygląda o niebo lepiej. Jak wspomniałem wyżej, trafiłem GTRa Lite w dobrej cenie i że wygląda równie ciekawie więc wybór padł na niego i też traktuje go jako ewolucję opaski a nie smartwatcha. Pozostaje kwestia z ilu funkcji smart tak naprawdę korzystamy. Ja osobiście i tak bym się raczej ograniczał mniej więcej do tego co miałem w 1s, a reszta byłaby super przez pierwszy tydzień. Godząc się z "ograniczeniami" zyskujemy czas pracy baterii nieosiągalny dla smartwatchy no i trochę kasy zostaje w kieszeni. Także moim zdaniem "biedne" urządzenia mają jak najbardziej uzasadnienie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted October 29, 2020 Author Administrator Share Posted October 29, 2020 Mój Neo trafił do mojej 8 letniej córki właśnie zamiast Mi Band 3. Ja powróciłem do GTS z wielką chrapką na GTS 2 lub Zepp E Square, a może zanim cena tych się ustabilizuje to pojawi się i zaskoczy mnie pozytywnie Zepp Z. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted November 1, 2020 Author Administrator Share Posted November 1, 2020 Jakby ktoś pytał jak z baterią. Włączone podświetlenie ruchem nadgarstka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Lector Posted January 8, 2021 Author Administrator Share Posted January 8, 2021 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts