Przemek79 Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Witam, Po 8 miesiącach użytkowania zegarek odmówił posłuszeństwa. Wylał się wyświetlacz, pęknięcie od dołu jest od pół roku( spadł z 30 cm na płytki) Kupiony w media express, Pani powiedziała że nie ma co wysyłać na gwarancje bo uszkodzony wyświetlacz, tak i tak nie uznają reklamacji. Moje pytanie czy da się coś z tym zrobić, czy jest sens wymieniać wyświetlacz ? W załączeniu zdjęcie ( niezbyt wyraźne, pęknięcie po lewej stronie od dawna, wylany wyświetlacz z dnia na dzień i całkowity brak reakcji zegarka) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snow.leopard Posted August 13, 2020 Share Posted August 13, 2020 Da radę wymienić ekran. Jeśli trafisz gdzieś taką część w dobrych pieniądzach to czemu by nie... np. tu https://www.olx.pl/oferta/amazfit-stratos-2-na-czesci-uszkodzony-czujnik-pulsu-CID99-IDFOvvo.html#644a386bfb PS. oczywiście są to części ze zwykłego Stratosa 2, więc ekran nie będzie miał szafirowego szkła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek79 Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 Wysłałem do serwisu, zobaczymy co powiedzą, czy da się go reanimować i za ile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek79 Posted August 21, 2020 Author Share Posted August 21, 2020 Wrócił zegarek z serwisu, uszkodzenie mechaniczne - brak możliwości naprawy nieodpłatnej i odpłatnej ;/ Musze poszukać jakiegoś czarodzieja co by spróbował go reanimować, zakup 1050 zł i 8 miesięcy użytkowania, słaby wynik. Zna ktoś jakiś punkt naprawy w Krakowie lub okolicach co się zajmuję takimi naprawami ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaqson Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 3 godziny temu, Przemek79 napisał: Wrócił zegarek z serwisu, uszkodzenie mechaniczne - brak możliwości naprawy nieodpłatnej i odpłatnej ;/ Musze poszukać jakiegoś czarodzieja co by spróbował go reanimować, zakup 1050 zł i 8 miesięcy użytkowania, słaby wynik. Zna ktoś jakiś punkt naprawy w Krakowie lub okolicach co się zajmuję takimi naprawami ? Jakby coś to mam Stratos 2 z uszkodzoną elektroniką Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek79 Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 (edited) Właśnie odebrałem z naprawy, wizualnie wszystko ok, ładuje się. Koszt wymiany wyświetlacza 180zł. Czas 2 dni. po 2h Żeby ponownie sparować musiałem przywrócić ustawienia fabryczne, zegarek połączył się z telefonem, pokazuje stan baterii 93% w telefonie w aplikacji ZEPP, ale też jest komunikat " Zegarek nie jest podłączony", a jak daję w zegarku połączenia Bluetooth wyszukuje i nic nie wyświetla, natomiast w telefonie jest że sparowany w Bluetooth. Aktualizacja 2.3.13.0 Edited September 4, 2020 by Przemek79 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gilbertos Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 Też mam podobny problem. Chyba wylał się wyświetlacz. Gdzie go naprawiałeś? Możesz podać namiary do tej firmy? Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek79 Posted December 11, 2020 Author Share Posted December 11, 2020 Mobilny Serwis GEM Xiaomi Serwis Czarnowiejska 73, 30-049 Kraków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts