Vatri91 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 (edited) Witam, z racji tego, że coraz więcej pytań pojawia się na forum dotyczących parowania romu CN np. Pacefieda z aplikacją Google Play, lub z App Store, postanowiłem pogrzebać trochę w systemie i stworzyć krótki poradnik jak to zrobić: - Otwórz konsole "CMD" - Wpisz po kolei komendy, które znajdują się poniżej: adb root adb remount rw adb shell busybox sed -i s:ro.build.oversea=.*:ro.build.oversea=1: /system/build.prop adb remount ro adb reboot (Zegarek powinien uruchomić się ponownie) - Przywróć zeagarek do ustawień fabrycznych i od tego momentu możesz połączyć się z aplikacją z Google Play Podziękowania należą się również Kaudiiemu, który nakierował mnie na to, że aplikacje weryfikują zegarek po build.prop. Poradnik powinien zadziałać ze stratosem, gdy Root będzie dostępny dla niego dostępny Pozdrawiam, Adrian Edited April 5, 2018 by Vatri91 2 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 W dniu 21.03.2018 o 23:07, Vatri91 napisał: Witam, z racji tego, że coraz więcej pytań pojawia się na forum dotyczących parowania romu CN np. Pacefieda z aplikacją Google Play, postanowiłem pogrzebać trochę w systemie i stworzyć krótki poradnik jak to zrobić: - Otwórz konsole "CMD" - Wpisz po kolei komendy, które znajdują się poniżej: adb root adb remount rw adb shell busybox sed -i s:ro.build.oversea=.*:ro.build.oversea=1: /system/build.prop adb remount ro adb reboot (Zegarek powinien uruchomić się ponownie) - Przywróć zeagarek do ustawień fabrycznych i od tego momentu możesz połączyć się z aplikacją z Google Play Podziękowania należą się również Kaudiiemu, który nakierował mnie na to, że aplikacje weryfikują zegarek po build.prop. Poradnik powinien zadziałać ze stratosem, gdy Root będzie dostępny dla niego dostępny Pozdrawiam, Adrian Czy da się zrobić to w drugim kierunku? Zegarek z wersją oprogramowania International, sparować z Chińskim Amazfita Watch? Jeżeli tak to prosiłbym o analogiczny tutorial. Z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 3, 2018 Author Share Posted April 3, 2018 @meriox Proszę: adb root adb remount rw adb shell busybox sed -i s:ro.build.oversea=.*:ro.build.oversea=0: /system/build.prop adb remount ro adb reboot (Zegarek powinien uruchomić się ponownie) Pozdrawiam, Adrian 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axon Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Inetrantional z apką CN sparujesz bez żadnych kombinacji. Od tak po prostu pójdzie bez problemu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meriox Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Dzięki Panowie! Axon, wstyd przyznać ale nie przyszło mi do głowy żeby spróbować a rzeczywiście działa i dzięki temu wersja zegarka US/International współpracuje z MiFit'em. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrubyAdek Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 To ta jedynka/zero po prostu decyduje czy to jest wersja chińska czy international? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted April 4, 2018 Developer Share Posted April 4, 2018 Decyduje o tym jak jest rozpoznawany przez aplikację 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 4, 2018 Author Share Posted April 4, 2018 Ten parametr decyduje jeszcze o kilku rzeczach. Jak zmienisz na romie CN wartość na 0, to zniknie Ci: a) ikonka chińskiej wyszukiwarki na belce z ustawieniami b) osiągnięcia w zakładce sport 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
runboy Posted April 6, 2018 Share Posted April 6, 2018 witam, napiszcie proszę w skrócie krok po kroku instalacje zegarka Amazfit 2 wersja CN: na iOS -komendy?!, czy podłączony, jaka apka, jak sparować...itp Dla mnie, to czarna magia - wstyd się przyznać, ale nie daje rady! ;/ Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szczur Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 23 hours ago, runboy said: witam, napiszcie proszę w skrócie krok po kroku instalacje zegarka Amazfit 2 wersja CN: na iOS -komendy?!, czy podłączony, jaka apka, jak sparować...itp Dla mnie, to czarna magia - wstyd się przyznać, ale nie daje rady! ;/ Pozdrawiam mam ten sam problem ;/ probowałem juz wszysto zmieniałem region z milion razy CN/UK/US *to co OP napisał tez* za kazdym razem tkwie na Parowaniu poczym wyskakuje "Scan failed" ._. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted April 8, 2018 Author Share Posted April 8, 2018 Dopiszcie jaki rom macie na zegarku, oryginał CN, Rom od Kaudiego, czy od S3v3na. Ten poradnik zadziała, jeżeli root jest na zegarku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
runboy Posted April 9, 2018 Share Posted April 9, 2018 witam, ja posiadam oryginał CN. Udało mi sie zmienić region na CN i ściągnąć apke. Zegarek sie uruchomił, ale język CN (mimo powiadomień po polsku) w kompie nic nie kombinowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts