holsik Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 Witam, Posiadam Amazfita A1612 w wersji romu 1.3.6d. Chciałbym przy wykorzystaniu aplikacji "Tools for Amazfit Pace wgrać custom rom z językiem polskim. Niestety nie mogę dać sobie rady z rootem a także z odblokowaniem bootloadera. Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 20, 2018 Author Share Posted March 20, 2018 Po zarejestrowaniu sie na stronie otrzymałem kod do odblokowania bootloadera. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 20, 2018 Share Posted March 20, 2018 (edited) Jak otrzymałeś kod to podłącz zegarek do komputera odpal CPM i kolejno: Odblokowanie bootloadera 1) adb reboot bootloader 2) fastboot oem unlock Twój-klucz 3) fastboot reboot Instalacja romu https://forum.xda-developers.com/smartwatch/amazfit/rom-pacefied-amazfit-huami-amazfit-t3539431 4) pobierasz rom Pacefiled i rozpakowujesz - link do wersji 1.2.50h: https://mega.nz/#!wUlwnLYR!4NhS_tTpakzCpSHDXKiVY34rqFR_slwXpK99QKo-OP8 Źródło: https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/permanent-install 5) Uruchamiasz terminal w folderze z wypakowanymi plikami. Przykładowo cd C:\Users\Adrian\Downloads\PACEfied_rel_37_(1.2.50h)_permanent\ 6) adb push update.zip /sdcard/ 7) adb push recovery.img /sdcard/ 8) adb push start_update.sh /sdcard/ 9) adb push md5s.txt /sdcard/ 10) adb shell 11) cd /sdcard/; sh start_update.sh (Instalacja 10 min ok) Zmiana języka https://gitlab.com/Neuer_User/PACEfied_AmazFit/wikis/FAQ 12) Po instalacji zmieniasz na język PL adb shell setprop persist.sys.language en 13) adb shell setprop persist.sys.country PL 14) adb reboot Doinstalowanie w pełni aplikacji PL 15) Następnie pobierasz aplikację, które masz na dole w tym wątku 16) Wchodzisz do folderu z apkami i kolejno: 17) adb root 18) adb remount 19) adb push TrainingPlan.apk system/app/TrainingPlan 20) adb push HuamiWatchFaces.apk system/app/HuamiWatchFaces 21) adb push WearHealth.apk system/app/WearHealth 22) adb push WearSettings.apk system/priv-app/WearSettings 23) adb push framework-res.apk system/framework 24) adb remount 25) adb reboot Instalacja polskiej aplikacji 26) pobierasz aplikacje Amazfit watch PL i parujesz Nie ponoszę odpowiedzialności za ewentualną cegiełkę Edited March 20, 2018 by Vatri91 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 Nie ma prostszego sposobu, bardziej zautomatyzowanego ?? Co mam rozumieć przez odpal CPM?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 21, 2018 Developer Share Posted March 21, 2018 Powinno być odpal CMD - czyli wiersz poleceń brakuje jeszcze wspisów. - no chyba że folder adb nie jest na dysku C to wpisy muszą być inne potem wpisz cd/ następnie cd adb dopiero po tym wpisujesz resztę komend 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Pojechałem z tym cmd ;] W pracy męczą mnie magiczne 3 litery (CPM) i są tego efekty Holsik - to co Ci wysłałem wymaga minimum znajomości linii komend i funkcji kopiuj/wklej. Możesz zainstalować Rom [ROM]PACEficator Project. STOCKfied, który ma graficzny instalator, ale ten rom ma: a) Niepełne spolszczenie b) Działa zauważalnie wolniej niż Pacefiled 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 Godzinę temu, Vatri91 napisał: Pojechałem z tym cmd ;] W pracy męczą mnie magiczne 3 litery (CPM) i są tego efekty Holsik - to co Ci wysłałem wymaga minimum znajomości linii komend i funkcji kopiuj/wklej. Możesz zainstalować Rom [ROM]PACEficator Project. STOCKfied, który ma graficzny instalator, ale ten rom ma: a) Niepełne spolszczenie b) Działa zauważalnie wolniej niż Pacefiled ADB ?? Mam doinstalować bibliotekę ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Si, https://freeandroidroot.com/download-minimal-adb-and-fastboot-all-versions/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 Ściagnieta paczka na pulpit zainstalowana. Po próbie wejscia do katalogu wyskakuje mi brak takiego folderu. Posiadam Windows 10 cd / cd abd - brak folderu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 Udało się. Dziękuje za pomoc!! Chyle czoła przed wami!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Git, jak widzisz, to nie było takie trudne Pozdrawiam, Adrian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 22, 2018 Author Share Posted March 22, 2018 Doprowadza mnie zegarek do szału. Po wgraniu romu Pacefiled ustawieniu języka polskiego i restartu android ładuje się i wyskakuje okno z kodem do sparowania. Przy próbie sparowania wyskakuje ze chce oprogramowanie amazfit chińskie. Nie mogę zegarka ze sparować z telefonem jednym czy drugim . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vatri91 Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Punkt 26, który Ci wysłałem, lub: Domyślnie chiński rom działa z chińską wersją aplikacji, rom international, działa z aplikacją z GP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
holsik Posted March 22, 2018 Author Share Posted March 22, 2018 Poszło MISTRZU !! Jeszcze raz dziękuje!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iBambusek Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Czy kotś z poznania, wrześni pomógłby mi ze sparowaniem zegarka z iphone? Jestem zielony w temacie. Proszę o pomoc. Oczywiście nie za darmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts