Developer Popular Post Kaudii® Posted March 17, 2018 Developer Popular Post Share Posted March 17, 2018 Witam Wszystkim wiadomo, iż prace nad polskim interfejsem dla tego zegarka trwają od jakiegoś czasu, testy wykazały kilka mniejszych lub większych problemów, z którymi trzeba było się uporać. Jestem przekonany, iż otrzymacie system wolny od utrudniających użytkowanie niedoróbek czy nieprawidłowości, nie mniej jednak gdyby komukolwiek coś jego zdaniem nie pasowało śmiało proszę pisać. Ważne Wszystko co robicie robicie na własne ryzyko i odpowiedzialność, ani ja ani forum nie odpowiadamy za poniesione szkody. Po problemach z wcześniejszą wersją instalator został przebudowany a w zasadzie zmieniony, zawiera teraz również booloader, co powinno zakończyć mam nadzieję problemy z bootlopem, zalecane jest rozparowanie z aplikacją. Kwestia instalacji jest banalnie prosta, dostajecie system zamknięty w instalatorze, wystarczy stosować się do informacji w nim zawartych a instalacja powinna być łatwa i bezproblemowa. Warunkiem koniecznym jest odblokowany bootloader, bez niego nie wyjdzie. Na pewno instalacja i funkcjonowanie jest prawidłowe gdy instalujemy na oryginalny Chiński Rom, ale gdyby system nie uruchomił się w języku Polski trzeba zmienić go tak jak w przypadku Romu STRATOSFied, jeśli to nie pomoże konieczne będzie rozparowanie zegarka( skutkuje to FC na zegarku) i ponowne sparowanie z aplikacją na telefonie. Jak przebiega proces na znanym już Włosko /Angielskim systemie stratOS nie wiem nie testowaliśmy tego wariantu, w razie komplikacji piszcie pomogę. Cały proces wgrywania Systemu może trwać około 15 - 20 min, nie odłączać zegarka od komputera aż instalator wam oznajmi, iż pliki instalacyjne zostały usunięte z zegarka. System posiada Root-a ROM zrobiony na potrzeby forum! Nie zezwalam na jego powielanie, publikację, bez mojej zgody. Mówię stanowcze nie dla wykorzystywania go w celach zarobkowych. Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Podziękowania za wsparcie i pomoc w pracy nad tym projektem dla : @S3V3N - za pomoc w stworzeniu Romu @Lector - za Pomoc w tłumaczeniu tarcz zegarka i pomoc w stworzeniu instalatora, @Axon , @Artmaniak - za wsparcie Podziękowania dla Beta-testerów za wkład włożony w odszukanie błędów: @Darknes17 , @milenium , @michal01 , @michal6pl , @korno , @dr_palma 256 41 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 Właśnie miałem pisać, że jeszcze w starszej wersji w pogodzie przy UV jest angielskie tłumaczenie. Zaraz instaluje nową i zobaczymy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 17, 2018 Author Developer Share Posted March 17, 2018 to jeszcze na Pacefied w PACE tak było i tak zostanie, jak ustawisz język Chiński też jest tak samo, nigdzie tego nie ma w plikach językowych 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 17, 2018 Author Developer Share Posted March 17, 2018 Czekam na info jak przebiegła aktualizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocad Posted March 17, 2018 Share Posted March 17, 2018 (edited) Jestem po aktualizacji. Wszystko wporządku. Wielkie Dzięki. kurcze dalej mam 2.0.8.0 ?? Kaudii sprawdź czy to właściwy plik chyba że ja coś pomieszałem Edited March 17, 2018 by nocad 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 Pobierz plik jeszcze raz teraz powinno być ok, daj znać po instalacji, sorry za klopot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoszn Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 W trakcie aktualizacji padł mi prąd i zegarek mi się uceglil gdzie znajdę jakiś poradnik do reanimacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darknes17 Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 @Kaudii sprawdzam i jak coś będę raportował Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 Spoko, czekam na opinie Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocad Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 U mnie się coś niestety nie powiodło w trybie fastboot zegarek się zrestartował, obecnie mam tylko logo i dalej zero pomysłu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomoszn Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Poszło dzięki dziwi mnie fakt że przy aktualizacji na wyświetlaczu nie wyświetla się fastbot tylko zegarek wygląda jak podczas normalnej pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 Zajrzyj 4 posty wyżej tam masz link do wątku z filmikiem jak wejść w fastboot oraz podany jest też tam link do forum xda gdzie pobierasz system CN w wersji 2.0.7.5 jest też napisane jak go wgrać to działa i zegarek wraca do żywych, dziwi mnie tylko to że coś nie poszło, zegarek się restartuje po wgraniu chwilowego roota, który jest niezbędny do wgrania systemu i to jest prawidłowe, moim zadaniem straciłeś połączenie USB zegarka i kompa i stąd ten kłopot. Poprostu system się nie zainstalował, i nie ma jak się uruchomić. Skorzystaj z tego co napisałem wcześniej, instalacja systemu w wersji CN tą metodą działa sprawdzałem osobiście 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 Tak ma być, zegarek się restartuje, w wersji 2.0.8.0 był root chwilowy z Pace i dlatego wisiał na fastboot, teraz jest prawidłowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocad Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 (edited) nie bardzo kumam z tego filmiku jak to zrobić? jak przytrzymuje przycisk uruchamia się ponownie na logo OK, udało się. Instaluje ponownie 2.0.11.1 Edited March 18, 2018 by nocad Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 ktoś już zainstalował/testował tą wersję? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 ja testuję od 3 dni 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 jakieś zmiany w porównaniu z poprzednią wersją? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nocad Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Wygląda, że wszystko działa ok. Jedyna rzecz która mnie zastanawia to GPS, wg zegarka przebiegłem 15 km a po synchronizacji ze Stravą wyszło 13,7 km. Pozostałe parametry jak tempo czy wysokości też nierealne. W wersji 2.0.8.0 takiej różnicy nie było. Będę testował dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 Jak w poprzedniej wersji dodałem tylko język Polski nic innego nie zmieniłem, parametry GPS i inne są po stronie HUAMI na które język nie ma wpływu Lista zmian: 2.0.11.1 - New tennis and football patterns - Add custom settings for the long press of the dial interface (a long press to directly open a sport or specify a function) - Optimize system stability - Optimize system power consumption - Optimize partial interface rendering - Fixed several bugs 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
korno Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Czy dobrze rozumiem są dodane nowe dyscypliny : piłka nożna i tenis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 dokładnie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 aktualizacja z wersji 2.0.8.0 nie wstaje. kręcą się planety 45 minut i nic. przypuszczam ze instalacja tylko z chińskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted March 18, 2018 Author Developer Share Posted March 18, 2018 ale 2.0.8.0 PL ? to nie jest możliwe, bo robiłem to sam na swoim zegarku 3 razy, inni również i działa, więc nie wiem w co robisz nie tak, apka na telefonie ci nie działa prawidłowo, pierwsza instalacja 2.0.8.0 PL nie poszła ci, teraz aktualizacja do 2.0.11.1 PL również, może problemem jest twój komp bo to nie ma sensu, edit właśnie zrobiłem downgrade do 2.0.8.0 PL i wszystko poszło bez problemu, zegarek się uruchomił trwa optymalizacja aplikacji, za chwile zrobię aktualizacje ponowna do 2.0.11.1 PL i napisze jak poszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaborek Posted March 18, 2018 Share Posted March 18, 2018 Downgrade(instaluje ponownie 2.0.8.0)pokazuje że mam 2.0.11.1 (po nie udanej instalacji, ta co się nie podnosi ). Udało się wrócić 2.0.8.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts