pasazer Posted July 8, 2020 Share Posted July 8, 2020 (edited) Sorry za pewnie trywialne pytanie. Używam zmocowanej apki na rejon EU. Kupiłem w Chinach Xiaomi Gateway 3 oraz te małe kwadratowe czujniki temp i wilgotności. Bramka się dodała. Ale jak teraz do niej dodać te czujniki? Wykrywa mi je w pace ale wg mnie dodają się jako połączenie Bluetooth między telefonem i czujnikiem, a nie między bramką i czujnikiem. W efekcie jak wyłączę Bluetooth w telefonie to nie mogę odczytać temperatury. Edited July 8, 2020 by pasazer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted July 8, 2020 Developer Share Posted July 8, 2020 jak masz sparowane na tym samym koncie/regionie to za godzine beda widoczne. przez bramke ble widzisz tylko dane historyczne wysylane co okolo 10 minut, nie sa to odczyty live. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymol Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Odkopię trochę temat: również kupiłem XIAOMI Mijia Bluetooth Thermometer 2 (małe kwadraty na CR2030), mam Xiaomi Smartmi Evaporation Air Humidifier oraz Yeelight JIAOYUE YLXD16YL 450 LED 32W Ceiling Light. Czujnik dodałem do Xiamoi Home (mam zmodowaną apkę), w profil -> Bramka BLE widzę dane sprzed kilku-kilkudziesięciu minut, rozumiem, że to poprawne zachowanie? Czy będzie to właśnie w ten sposób działać, że informacje będą wysyłane do bramki co ileś minut? Czy dodanie jakiegoś urządzenia typu Xiaomi Gateway 3 pozwoli na odczytywanie temperatury na żywo? Po wejściu w to urządzenie i kliknięciu na "Aktualizacja oprogramowania sprzętowego" otrzymuję komunikat: "Urządzenie nie jest podłączone", czy to jest normalne zachowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted August 21, 2020 Developer Share Posted August 21, 2020 ble tak dziala. rozglasza dane zwykle co 10 minut, a jak jest bramka w zasiegu to przekazuje do chmury i tam mozesz te dane potem zobaczyc. aktywne polaczenie tylko przez bluetooth w zasiegu urzadzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tymol Posted August 21, 2020 Share Posted August 21, 2020 Super, dziękuję Ci za odpowiedź. Rozumiem, że automatyzm będzie działać, ale z opóźnieniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts