Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Kamera IMILAB Home Security. Tylko Administrator dostaje powiadomienia.

Mancza
 Share

Recommended Posts

Witam. Posiadam Kamerę Xiaomi IMILAB home Security Camera Basic. I mam problem. Udostępniłem kamerę żonie żeby również mogła obserwować ze swojego telefonu co się dzieje, ale tylko ja jako Administrator dostaje powiadomienia alarmowe, oraz powiadomienia push po wykryciu ruchów. Na jej telefon nie są wysyłane żadne komunikaty, chociaż może ingerować w asystent monitorowania domu i inne opcje. Próbowaliśmy też w drugą stronę sparowowaliśmy urządzenie z jej telefonem i dodaliśmy mnie jako członka i wtedy Ona otrzymuje powiadomienia a ja nie. Czy jest możliwość żebyśmy obydwoje otrzymywali te powiadomienia ? Czy po prostu lepiej korzystać z jednego konta ? Pozdrawiam

53 minuty temu, rezmus napisał:

profile > settings > message settings > shared device notification. zobacz na udostepnionym, czy kamera jest tam wlaczona.

Tak, są ustawione powiadomienia i nadal tylko na ten główny przychodzą powiadomienia 

Edited by Mancza

22 godziny temu, Mancza napisał:

Witam. Posiadam Kamerę Xiaomi IMILAB home Security Camera Basic. I mam problem. Udostępniłem kamerę żonie żeby również mogła obserwować ze swojego telefonu co się dzieje, ale tylko ja jako Administrator dostaje powiadomienia alarmowe, oraz powiadomienia push po wykryciu ruchów. Na jej telefon nie są wysyłane żadne komunikaty, chociaż może ingerować w asystent monitorowania domu i inne opcje. Próbowaliśmy też w drugą stronę sparowowaliśmy urządzenie z jej telefonem i dodaliśmy mnie jako członka i wtedy Ona otrzymuje powiadomienia a ja nie. Czy jest możliwość żebyśmy obydwoje otrzymywali te powiadomienia ? Czy po prostu lepiej korzystać z jednego konta ? Pozdrawiam

Witaj. Czy otrzymujesz powiadomienia niezwłocznie po wykryciu ruchu na swoje urządzenie mobilne? U mnie jest właśnie problem z otrzymywaniem powiadomień, które docierają po odpaleniu aplikacji, lub ze sporym (nawet kilkugodzinnym) opóźnieniem. Czyli jak wyjadę na wakacje, to dostanę powiadomienie o złodzieju już po fakcie, a nie w trakcie ingerencji. Zastanawiam się, czy konkretne urządzenie ma wpływ na działanie aplikacji... 

W dniu 6.06.2020 o 09:20, kuba7430 napisał:

Witaj. Czy otrzymujesz powiadomienia niezwłocznie po wykryciu ruchu na swoje urządzenie mobilne? U mnie jest właśnie problem z otrzymywaniem powiadomień, które docierają po odpaleniu aplikacji, lub ze sporym (nawet kilkugodzinnym) opóźnieniem. Czyli jak wyjadę na wakacje, to dostanę powiadomienie o złodzieju już po fakcie, a nie w trakcie ingerencji. Zastanawiam się, czy konkretne urządzenie ma wpływ na działanie aplikacji... 

Powiadomienia u mnie działają bez zarzutu. od razu po wykryciu ruchu dostaje powiadomienie.  Jeżeli chodzi o urządzenia mobile na które przychodzą nam powiadomienia to Samsungi. Może coś w ustawieniach odnośnie "odstęp miedzy alarmami" ?

• 2 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Witam.

Posiadam również te kamerki. U mnie powiadomienia działają poprawnie. SMS przychodzi równocześnie ale problem w tym, że przy każdej zmianie obszaru monitorowania przychodzą powiadomienia. Czy można zmienić żeby powiadomienie przychodziło tylko wtedy jak kamera wykryje człowieka?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...