Mancza Posted June 5, 2020 Share Posted June 5, 2020 Witam. Posiadam Kamerę Xiaomi IMILAB home Security Camera Basic. I mam problem. Udostępniłem kamerę żonie żeby również mogła obserwować ze swojego telefonu co się dzieje, ale tylko ja jako Administrator dostaje powiadomienia alarmowe, oraz powiadomienia push po wykryciu ruchów. Na jej telefon nie są wysyłane żadne komunikaty, chociaż może ingerować w asystent monitorowania domu i inne opcje. Próbowaliśmy też w drugą stronę sparowowaliśmy urządzenie z jej telefonem i dodaliśmy mnie jako członka i wtedy Ona otrzymuje powiadomienia a ja nie. Czy jest możliwość żebyśmy obydwoje otrzymywali te powiadomienia ? Czy po prostu lepiej korzystać z jednego konta ? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted June 5, 2020 Developer Share Posted June 5, 2020 profile > settings > message settings > shared device notification. zobacz na udostepnionym, czy kamera jest tam wlaczona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mancza Posted June 5, 2020 Author Share Posted June 5, 2020 (edited) 53 minuty temu, rezmus napisał: profile > settings > message settings > shared device notification. zobacz na udostepnionym, czy kamera jest tam wlaczona. Tak, są ustawione powiadomienia i nadal tylko na ten główny przychodzą powiadomienia Edited June 5, 2020 by Mancza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer rezmus Posted June 5, 2020 Developer Share Posted June 5, 2020 (edited) ustaw to samo konto na 2 telefonach jak ci na tym zalezy. ewentualnie udostepnij caly dom, moze to cos zmieni. Edited June 5, 2020 by rezmus Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba7430 Posted June 6, 2020 Share Posted June 6, 2020 22 godziny temu, Mancza napisał: Witam. Posiadam Kamerę Xiaomi IMILAB home Security Camera Basic. I mam problem. Udostępniłem kamerę żonie żeby również mogła obserwować ze swojego telefonu co się dzieje, ale tylko ja jako Administrator dostaje powiadomienia alarmowe, oraz powiadomienia push po wykryciu ruchów. Na jej telefon nie są wysyłane żadne komunikaty, chociaż może ingerować w asystent monitorowania domu i inne opcje. Próbowaliśmy też w drugą stronę sparowowaliśmy urządzenie z jej telefonem i dodaliśmy mnie jako członka i wtedy Ona otrzymuje powiadomienia a ja nie. Czy jest możliwość żebyśmy obydwoje otrzymywali te powiadomienia ? Czy po prostu lepiej korzystać z jednego konta ? Pozdrawiam Witaj. Czy otrzymujesz powiadomienia niezwłocznie po wykryciu ruchu na swoje urządzenie mobilne? U mnie jest właśnie problem z otrzymywaniem powiadomień, które docierają po odpaleniu aplikacji, lub ze sporym (nawet kilkugodzinnym) opóźnieniem. Czyli jak wyjadę na wakacje, to dostanę powiadomienie o złodzieju już po fakcie, a nie w trakcie ingerencji. Zastanawiam się, czy konkretne urządzenie ma wpływ na działanie aplikacji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mancza Posted June 8, 2020 Author Share Posted June 8, 2020 W dniu 6.06.2020 o 09:20, kuba7430 napisał: Witaj. Czy otrzymujesz powiadomienia niezwłocznie po wykryciu ruchu na swoje urządzenie mobilne? U mnie jest właśnie problem z otrzymywaniem powiadomień, które docierają po odpaleniu aplikacji, lub ze sporym (nawet kilkugodzinnym) opóźnieniem. Czyli jak wyjadę na wakacje, to dostanę powiadomienie o złodzieju już po fakcie, a nie w trakcie ingerencji. Zastanawiam się, czy konkretne urządzenie ma wpływ na działanie aplikacji... Powiadomienia u mnie działają bez zarzutu. od razu po wykryciu ruchu dostaje powiadomienie. Jeżeli chodzi o urządzenia mobile na które przychodzą nam powiadomienia to Samsungi. Może coś w ustawieniach odnośnie "odstęp miedzy alarmami" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goły Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Mam ten sam problem . Na administora przychodzą powiadomienia a na konto gość. Nie .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Developer Kaudii® Posted September 21, 2020 Developer Share Posted September 21, 2020 A u mojej żony jest jeszcze inaczej, u mnie jako administrator jest ok, a u niej powiadomienia przychodzą nawet jak ma je wyłączone, a żeby nie było aż tak pięknie to przychodzą z opóźnieniem jeszcze koło 20h Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek88 Posted March 31, 2022 Share Posted March 31, 2022 Witam. Posiadam również te kamerki. U mnie powiadomienia działają poprawnie. SMS przychodzi równocześnie ale problem w tym, że przy każdej zmianie obszaru monitorowania przychodzą powiadomienia. Czy można zmienić żeby powiadomienie przychodziło tylko wtedy jak kamera wykryje człowieka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now